QUOTE(Daddygirl @ 2010 02 12, 14:45)
Del labdaru Tu cia perlenkei Gaminu, nes pati gi noriu. Forume apie tai negalima rasyt, tai daugiau nerasysiu. Tik pasidalinsiu, mano galva, labai smagia ideja, kuria jau senokai turiu, bet vis dar nepavyko igyvendinti. (Turejo but Kaledoms, bet buvau isvykus is UK). Susidariau pigu receptuka, ir ruosiuos muilus pagaminti ir atiduoti tiems, kurie juos nugabena i afrika; ten minimali higiena padeda issaugoti gyvybes. Zinoma, ne patis ugalvojau, yra kas siose akcijose jau dalyvauja, bet man pasirode labai faina mintis. Jei nepavyktu i Afrika -vietinei shelter atiduociau Esu buvusi Afrikoje. Uz muilo gabaleli it kokia akiplesa turiste pirma karta gavau daaaug dovanu!!! Daug! Zinoma, reikejo neimti... taciau nelabai suprasi vietiniu- gali ir isizeisti- pamaniau. Kai isvazinejome, MB paliko savo kojines, kelnes, palikome visus sampunus, duskes ,muilus ir t.t. - afrikieciu vaikams, kurie prie prabangaus viesbucioje kitoje puseje vaikscioja...Man tie dziaugsmo suksniai ir dekojimai dar ir dabar ausyse skamba- kokie jie lamingi buvo...
Kita karta buvau Kenijoje- atspekit ka veziausi is LT? Pokeli Dove muiliuku- niekada neduodavau prie turistu pripratusiems ar viesbucio teritorijoje dirbantiems-jie ten gauna ar pasivogia visko, bet kai vaziuodavom i kokia atokesne vieta, pvz.kur tau pasiulo uz 2 USD visa didziuli padekla mango vaisiu, as imdavau ir paduodavau dar + muila...Tu rudu, juodu blizganciu akiu, kurias slepia juodos garbanos niekada gyvenime nepamirstu...Niekada. Tas spindesys afrikieciu vaiku akyse mane visada padrasina, kai pasidaro sunku- kai neturiu kartais jegu- visada atsimenu ir pagalvoju- man sunku??Cia man sunku??
Muilas yra didziulis geris ...
Ir zinokit leidiesi ciupinejama, apkabinama, negalvoji nei apie maliarijas, nei apie baisias ligas tuo metu, nieko negalvoji- tik dziaugiesi kartu... ( zinoma, buvau pasiskiepinus ir nuo maliarijos, ir nuo geltonojo drugio ir t.t. )