Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios II

emiliuxas, labai labai aciu uz receptukus 4u.gif Viska persikeliau i savo konspektus biggrin.gif , pravers ateiciai mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=emiliuxas,2010 03 17, 02:00]
pabandysiu kelis receptelius isversti is anglu

sausos odos aliejukas:



50ml. abrikosu aliejuko
10las. citrinu ea
10las. cypress ( nezianu kaip lt) ea
5las. levandu ea

viska sumaisyti. raso kad svarbu naudoti reguliariai.




kleopatros vaomasis liejus odai


25ml. alyvu aliejaus
50ml. vynuogiu kauliuku aliejaus
25ml. kokosu aliejaus
7 las. rozmarinu ea.
6las. apelsinu ea
4las. arbatmedzio ea
3las. sage (angliskai) ea

istirpinus kokosu alieju sumaisyti su kitais aliejais. sia aliejus tinka valyti makiazui bei turi antiseptiniu savybiu.

Cypress - kiparisu AE
Sage- salaviju AE
Atsakyti
QUOTE(kryyste @ 2010 03 17, 11:35)
Įtariu, kad ne Lietuvoj gyvenat jog bibliotekose tokių knygų yra  g.gif  biggrin.gif

ne ne Lt ax.gif Islandijoj blush2.gif

drekinantis kremas


5g. biciu vasko
2 valgomi saukstai migdolu aliejaus
1,5 valgomo sauksto mineralinio vandens arba roziu hidrolato
4 lasai ea aliejaus- roziu aarba frankincense sausai arba vystanciai odai, levandu normaliai odai, citrinu riebiai/ misriai odai.
1 a. suakstelis kvieciu gemalu aliejuko ( koncervantas)

istirpinti biciu vaska vandens voneleje. taip pat pasildyti vandeni. supilti silta vandeni i alieju ir po lasa lasinant istirpinta biciu vaska viska maisyti ( viskas daroma istacius dubeneli i karstoka vandeni). tuomet dubneli isimti is vandens ir sudeti likusius ingridientus viska gerai ismaisyti. laikyti vesioje tamsioje vietoje uzdengta.



ultra turtingas drekinantis kremas



4 saukstai avokado aliejaus
4saukstai kvieciu gemalu aliejaus
25g kakavos sviesto
1 saukstelis biciu vasko
0,5 saukstelio borax milteliu
2 saukstai roziu vandens
10 lasu geraninium (angl.) ea
5 lasai frankincense ea
5 lasai santalmedzio ea


sumaisyti kvieciu gemalu ir avokadu aliejus. Vandens voneleje istirpinti i juos sudeta kakavos sviesta ir biciu vaska. tirpinti kol viskas graziai istirps ir susimaisys. istirpinti borax miltelius roziu hidrolate ir misini sumaisyti su sildomam dubeyje esanciais aliejais ir viska stipriai ismaisyti. isimti dubani is vandensir imaisyti ea. viska stipriai masyti kol kremas atves, supilti i sterilu inda.



sausos odos aliejukas

raso kad gydo sausa, jautria ir serpetojancia oda

sumaisyti po 4 lasus geranium ir ramuneliu ea ir po 2 lasus citrinu ir levandu ea dviejuose saukstuose migdolu aliejaus.



vabzdzius atbaido sie aliejukai :

levandu, geranium,citrinu, citrinzoles (lemongrass) ir citronella. siulo siuos eterinius aliejus pakaitinti eteriniu alieju zvakideje. levandu aliejus gali buti tepamas ant odos neskiestas. kiti eteriniai aliejai turetu buti ismaisyti baziniuose aliejuose vienam valgomui saukstui 12 lasu ea.raso kad nibamedziu ( neem) aliejus atbaido vabzdzius net iki 12 h .


skaistinanti veido kauke


pusia avokado
1 saukstas pomidoro minkstimo
1 saukstas citrinu sulciu.

viska kartu sutrinti iki koseles. uztepti ant veido ir laikyti 20 min. nuplauti siltu vandeniu. labai isausejusiai odai rekomenduoja nenaudoti pomidoro minkstimo , ji pakeisti medaus saukstu.


medaus ir avokado kauke normaliai/sausai odai


1 kiausinis
pusia avokado
1 saukstelis majonezo ( raso organisko)
1 saukstelis medaus
1 saukstelis sodos
2 lasai apelsinu ea

viska sutrinti iki vientisos koseles. soda deti paciam gale. kauke turi buti sunaudoda per viena karta, jos gaunasi daug tad palepinkite is kaklo bei krutines oda.


senstancios odos kauke


1 didesne morka
1 saukstas alyvu ar migdolu aliejaus

sutarkuoti smulkiai morka ir sumaisyti su aliejum. misini ideti i saldytuva 1-2 val pastoveti. po to uztepti viska ant odos 20 min. ir nuplauti siltu vandeniu.


kauke kaklo odai stangrinti



1 sauksta medaus sumaisyti su 2 saukstais migdolu aliejaus . uztepti ant kaklo ir palikti 30 min. nuplauti iltu vandeniu. naudoti sia kauke1 karta savaiteje. jos galima pasidaryti porai kartu ir laikyti kauke vesioj tamsioj vietoj. kauke geriausia tepti masaziniais judesiais is apacios i virsu.



skaistalu/ skruostu raudonio receptas

1 saukstelis glicerino
4-6 lasai burokeliu sulciu ( daugiau norint ryskesnes spalvos)

isspausti burkelio sultis ir supilti i keptuve . kaitinti ant silpnos ugnies kad sultys nusigaruotu ir skyscio sumazetu keturis kartus. kai sultys atves ilasinti jas i glicerina ir sumaisyti.
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2010 03 17, 13:36)

Jūs nuostabi wub.gif ačiū ačiū! Aš kaip tik galvojau, kokį čia drėkinantį kremuką pasidarius 4u.gif
Atsakyti
pavargusioms akim

pavargusiais akis galima gaivinti alurko griezineliais, svieziu bulviu griezineliais arba hamameliu hidrolate pamirkytais vatosgabaleliais

pabrinkusioms akims tinka uzplikyti ir atsaldyti ramuneliu arbatos maiseliai.


maitinamoji svelninamoji lupu kauke . sutrinkite i kosele gerai prinokusia papaja ir uztepkite ant lupu ir aplink jas. papajoje esantys enzimai padeda pasisalinti negyvam odos sluoksniui, del to oda gali siektiek parausti. palaikykite kauke 10-15 min. ir nuskalaukite.


lupu balzamas


30 ml. sezamu aliejaus
20g biciu vasko
1 saukstelis medaus
5 lasai pipirmeciu ea

istirpinkite biciu vaska sezamu alieju ir medu vandens voneleje. kai istirps ipilkite pipirmeciu aliejaus ir isimkit is karsto vandens. viska maisykit kol prades vesti ir patirstes supilstyti i maza induka



dantis valyti galima ant dantu sepetelio uzberus sodos ir uzlasinus arbatmedzio aliejaus. arbatmedis veikia kaip antiseptikas ir labai tinka kraujuojancioms dantenoms gydyti.


zoleliniai dantu valymo milteliai


100g. baltojo molio
100g sodos
1 saukstelis dziovintu zoleliu pagalskoni ( pipirmetes, metos, salaviju,kmynu ir t.t...)
1 saukstelis miru ( myrrh) milteliu
1 saukstelis dziovintu avieciu lapeliu
1 saukstelis dziovinu yellow dock root (lt?)
pipirmeciu ea ( pasirinktinai)


zoleles sumarti kavamale ar kaip kitaip ir sumaisyti su kitais sausais ingridientais. norint galima imasyti 5 lasus pipirmeciu ea. viska sudejus i induka laikyti saldytuve. valant dantis uzberti siu milteliu ant dregno sepetelio ir valytis dantis. reiketu saugotis kad i milteliusnepatektu dregmes, kitaip jie gali pradeti gesti.


burnos skalavimo skystis


1 saukstas dziovintu eukaliptu lapu
1 saukstas dziovintu citrinu balm (? nezinau kas cia dried lemon balm)
1 saukstas dziovintu pipirmeciu
1saukstas dziovinto salavijo
1 saukstas dziovintu rozmarinu
1 saukstas dziovintu ciobreliu.

sumaisytas zoleles laikyti uzdaromam inde. kas kelias dienas pasigaminkite burnos skalavimo skysti keturis arbatinius saukstelius zoleliu misinio uzvirinant puodelyje vandens ir paliekant pritraukti 10 min. viska nukosti ir atsaldzius naudoti burnai skalauti.



plaukams apsaugoti nuo druskos ir chloro poveikio
knygoje siulo pasigaminti purskikli naudojant 1 dali vynuogiu kauliuku aliejaus ir 15 daliu vandens. viska stipriai suplakti ir iskarto purksti dregnus laukus. siektiek pamasazuoti plaukus kad geriau isigertu aliejus. sis misinys apsaugo ir sumazina chloro ir druskos pprasiskverbima i plaukus.

riebiems plaukams rekomeduoja darytis galvos masaza sumaisius keturis saukstelius jojobos aliejaus su 20 lasu kadagio ea, salaviju ea arba arbatmedzio ea. imasazuokite si misini is saknis ir plaukus ir palikite nuo 20 min. iki keliu valandu.


riebiu plauku skalavimo skystis

1 saukstelis varnalesu saknies
1 saukstelis ramuneliu
1 saukstelis medetku
1 saukstelis levandu
1 saukstelis citrinzoles trintos ar susmulkintos
1 saukstelis salaviju
1 valgomas saukstas obuoliu acto


uzplikyti visas zoleles 500ml. verdancio vandens ir palikti pastoveti 30 min. viska nukosti ir supilti acta. siuo misiniu skalauti jau isplautus plaukus ir neperskalauti.



pleiskanom ir sausai galvos odai gydyti


a) sumaisyti po du valgomus saukstus mineralinio vandens, alyvu aliejaus ir citrinu sulciu. imasazuoti simisini i galvos oda ir palikti 15min.

cool.gif imasazuoti i dregnus isplautus plaukus ir galvos oda puodeli svieziai spaustu obuoliu sulciu . viska isskalauti mineraliniu ar distiliuotu vandeniu kuriame imaisyta du valgomi saukstai obuoliu sulciu.


skalavimo skystis pleiskanom ir sausai galvos odai gydyti


po ziupsni taukes (comfrey) saknies, rozmarinu, dilgeliu ir levandu imaisyti i hamamelio hidrolata ir palikti 3-5 dienom pritraukti. po to viska nukosti ir naudoti itrinant i galvos oda nakciai ar po plovimo. dar raso kad si skysti galima naudoti kaip dezodoranta, pamirkant vatos gabaleli ir juo patepus pazastis.


Atsakyti
sausiems plaukams kauke

50 g. avokadu arba alyvu aliejaus pasyldito
8 las. rozmarinu ea
8 las levandu ea
8 las salaviju ea

raso kas sis laieju misinys ipatingai tinka slenkanties plonejanties laukams. siuo aliejum plaukus reiketu masazuoti ir tepti islautus bet dar dregnus ir paskui vel perplauti sampunu, bei kondicionieriumi.

bananine plauku kauke

viena prinokusi banana sutrinkite su saukstu alyvu aliejaus. gauta kosele gerai imasazuoti i galvos oda ir plaukus iki galiuku ir palikti 15 min. tada viska isplauti sampunu.

plauku kauke

1 kiausinio baltymas
2 saukstai gero alyvu aliejaus
2 saukstai naturalaus jogurto
1saukstas raudono vyno acto

isplakti baltyma ir imaisyti i ji kitas sudetines dalis. uztepti ant dregnu plauku ir palikti 10 min. demesio , sia kauke geriausia darytis kol maudotes mes ji labai skysta ir linkus nuteketi. viska isplauti sampunu.


trinto avokado kauke normaliems/sausiems plaukams . tiesiog sutrinkite avokada ir uztepkite ant plauku , palikite 30 min. ir isskalaukite sampunu. si kauke suteikia plaukams elastingumo ir zvilgesio, puikiai drekina.


nenuplaunamas plauku aliejukas/balzamas


3 las morku seklu ea ( jei neturit tinka ir neroli)
3 lasai ramuneliu ea
3las. levandu ea
3 las. rozmarinu ea

sumaisykite ea delne ir svelnai imasazuokite i dar slapius isplautus plaukus ( ne skalpa). viska gerai isskirstykiteir palikite isdziuti. sis aliejukas greitai susigeria ir nelieka riebumo.



kauke "salotos plaukams"



pusia banano
saukstelis laimo sulciu
2 saukstai kokosu pieno
1 saukstas papajos sulciu


viska sumaisyti ir tepti ant dregnu paluku,apsukti plevele ir ranksluosciu palikti 30 min. labai gerai pasildyti plauku dziovintuvu .viska isplauti sampunu.



skalavimo skystis "baras"


400 ml. sviesaus lengvo alaus
100ml. obuoliu cidro acto

viska sumaisius skalauti gauti skysciu isplautus plaukus.



zilu plauku skalavimo skystis

4 saukstai salaviju lapu, ir vienas pakelis arbatos uzplikomu 100ml verdancio vandens ir paliekama 30 min. skisciu supilami plaukai ir laikomi 30 min. viskas isskalaujama sampunu.


atspalvi suteikiantis misinys raudoniems( ryziems) plauku tonams ryskinti


1 arbatos pakelis arba 1 saukstelis kavos uzplikoma puodeliu vandens ir nukosiama po keliu minuciu imaisoma 100g chna milteliu ir saukstas alyvu aliejaus. jei reikia galima dar dapilti vandens kad gautusi grietines tirstumas. viska uztepti ant plauku ir gerai apsukti plevele . palikti 2-3 valandom ir isplauti sampunu.

spanguoliu sultys naudojamos skalavimui arba palaikant jas pries plovima taip pat isryskina raudonus tonus.


skalavimo skystis tamsiems plaukams.

4 saukstai dziovintu salaviju
2 saukstai dziovintu rozmarinu
400ml vandens
1 saukstas obuoliu acto
viska pavirinti ant mazos ugnies 30 min. ir atsaldzius nukosti. naudoti kaip skalavimo skysti po plovimo.

skalavimo skystis sviesiaplaukems

200g medetku
200g ramuneliu
200g. apelsinu zieveliu
100 g. citrinu zieveliu ( jei plaukai riebus)
100 g. taukes saknies 600 ml. obuoliu acto

jei naudosite sviezias zoles naudokite dviguba norma negu nurodyta. beveik uzvirintu actu ( tik ne verdanciu!!) uzplikykite visas zoleles ir supilkite i inda . inda laikykite tamsioje vesioje vietoje 10 dienu kasdiena vis supurtant indo turini. po to viska gerai nukoskite ir naudokite du saukstus gauto zolelinio acto sumaisydami su 400ml. silto vandens plaukams skalauti po plovimo.

paprastesnis variantas butu uzplikyti 10 pakeliu ramuneliu arbatos su 800ml vandens ir atausus naudoti kaip skalavimo skysti.


nu daugiau nebepajegiu rasyti parasysiu dar rytoj. liko dar masazinai aliejai, kutikuliu ir nagu prieziura, kuno skrabai, vonios aliejai ir zoleles....



Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emiliuxas: 17 kovo 2010 - 14:59
dar kartą ačiū.. 4u.gif Labai domina kūno šveitiklių receptukai... smile.gif

Mergaitės, jei ką gaminsit iš šių receptukų, pasidalinkit įspūdžiais.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2010 03 17, 13:45)

lupu balzamas


30 ml. sezamu aliejaus
20g biciu vasko
1 saukstelis medaus
5 lasai pipirmeciu ea

istirpinkite biciu vaska sezamu alieju ir medu  vandens voneleje. kai istirps ipilkite pipirmeciu aliejaus ir isimkit is karsto vandens. viska maisykit kol prades vesti ir patirstes supilstyti i maza induka


zoleliniai dantu valymo milteliai


100g. baltojo molio
100g sodos
1 saukstelis dziovintu zoleliu pagalskoni ( pipirmetes, metos,  salaviju,kmynu ir t.t...)
1 saukstelis miru ( myrrh) milteliu
1 saukstelis dziovintu avieciu lapeliu
1 saukstelis dziovinu yellow dock root (lt?)
pipirmeciu ea ( pasirinktinai)
zoleles sumarti kavamale ar kaip kitaip ir sumaisyti su kitais sausais ingridientais. norint galima imasyti 5 lasus pipirmeciu ea. viska sudejus i induka laikyti saldytuve. valant dantis uzberti siu milteliu ant dregno sepetelio ir valytis dantis. reiketu saugotis kad i milteliusnepatektu dregmes, kitaip jie gali pradeti gesti.
burnos skalavimo skystis
1 saukstas dziovintu eukaliptu lapu
1 saukstas dziovintu citrinu balm (? nezinau kas cia dried lemon balm)
1 saukstas dziovintu pipirmeciu
1saukstas dziovinto salavijo
1 saukstas dziovintu rozmarinu
1 saukstas dziovintu ciobreliu.

sumaisytas zoleles laikyti uzdaromam inde. kas kelias dienas pasigaminkite burnos skalavimo skysti keturis arbatinius saukstelius zoleliu misinio uzvirinant puodelyje vandens ir paliekant pritraukti 10 min.  viska nukosti ir atsaldzius naudoti burnai skalauti.


Esu dariusi labai panašiai pagal šį recepta lūpų balzamą. Tai pipirmėtė žiemai visiškai netinka, nes gaunasi šaldantis poveikis. Šiaip man lūpų balzamai laiau patiko tie,į kuriuos nedėjau medaus. SU medum kažkaip jie tokie saldūs gaunasi ir labai greitai nusivalgo. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė.

Yellow dock root yra rauktalapė rūgštynė (nemaišykit su valgomaja) http://lt.wikipedia....

Lemon balm yra melisa.
Atsakyti
QUOTE(kryyste @ 2010 03 17, 20:13)
Esu dariusi labai panašiai pagal šį recepta lūpų balzamą. Tai pipirmėtė žiemai visiškai netinka, nes gaunasi šaldantis poveikis. Šiaip man lūpų balzamai laiau patiko tie,į kuriuos nedėjau medaus. SU medum kažkaip jie tokie saldūs gaunasi ir labai greitai nusivalgo. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė.

Yellow dock root yra rauktalapė rūgštynė (nemaišykit su valgomaja) http://lt.wikipedia....

Lemon balm yra melisa.



vau aciu uz vertimus!!!! bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
emiliuxas nusipelne medalio smile.gif

Norejau paklaust, gal kas perka kur yellow dock root smile.gif Man reikia.. ax.gif
Atsakyti
Sveiki, o kur gauti borax'o milteliu??
Kas cia per komponentas? g.gif


ultra turtingas drekinantis kremas


4 saukstai avokado aliejaus
4saukstai kvieciu gemalu aliejaus
25g kakavos sviesto
1 saukstelis biciu vasko
0,5 saukstelio borax milteliu
2 saukstai roziu vandens
10 lasu geraninium (angl.) ea
5 lasai frankincense ea
5 lasai santalmedzio ea
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 18 kovo 2010 - 23:25
QUOTE(Oksanik @ 2010 03 18, 21:24)
Sveiki, o kur gauti borax'o milteliu??


as boraxa maisau su paprasta soda bei actu ir tulika sveiciu... nejaugi cia tie patys miltukai tiktu ir kremui g.gif
Atsakyti