Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios II

QUOTE(lauriut_ @ 2010 07 16, 11:14)
Nusdipirkau kokoso aliejų -  nuostabus kvapas wub.gif Kaip manot, jei jį laikyčiau šaldytuve, būtų nieko tokio? Nes toks beprotiškas karštis, kad namuose nerandu jokios nors kiek vėsesnės vietelės jam.

Beje, noriu persipilti į patogesnį sau indą. Namie turiu pilną tuščių buteliukų, kurie likę nuo kremų, šampūnų ir t.t. Kad ir kiek beplaučiau (netgi verdančiu vandeniu) praeiti kvapai neišnyksta. Tai jau nebežinau, ar kartais nepagadinsiu į tokį buteliuką perpylusi savo aliejaus... g.gif


Aš aliejų nededu į šaldytuvą, kokosų taip pat. Kol kas nieko nenutiko, o ir neturėtų, manau. Šaldytuvas reikalingas vandeninę fazę turintiems produktams.
O kai pilsit į buteliuką, tai turėkit omeny, kad kai atvėsta, kokosų aliejus tampa pokietis, t.y. pirštu imamas, o ne pilamas smile.gif Į buteliuką nepilčiau, geriau indelyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 07 16, 10:36)
gal galėtum paskaičiusi ir čia esmę parašyti? Labai įdomu  4u.gif


Na esme tame, kad jis labai veiksmingai uzmusa bakterijas. Mano turimoj info, daugiau aprasomas jo naudojimas medicinoje, o ne kosmetikoje. Bet ten nemazai info, tai jei nori galiu atsiusti, parasyk el. pasta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 07 16, 09:36)
kai abu reikia, tai abu ir dedi, viską gerai supratai. Paprastai konservantai yra dedami jau baigus gaminti kremą. Tiek koks naticidas, ekokonservantas, tiek sidabro vandenukas, taip pat vitaminas E, aliejingas GSE puikiai sutirpsta kreme, emulsijoje (nes jie yra ir aliejus, ir vanduo viename). Aišku, jeigu pilti be proto tiek "vandeninių" konservantų, tiek antioksidantų, tai gali pažeisti gaminio balansą ir ją sugadinti. Na bet nuo kelių ar keliolikos lašiukų man niekad nėra nieko panašaus nutikę smile.gif
gal galėtum paskaičiusi ir čia esmę parašyti? Labai įdomu  4u.gif


patikslinu pagal zieminukę - sidabro vandenėlis pilamas į hidrolatą, ne pabaigoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(supere @ 2010 07 16, 07:04)
Kiekviena pusė turi savo įrodymų.


nu sito niekaip neisvengt drinks_cheers.gif visur biznis.

Satura, apie sidarba kaip konservanta irgi buvo mano pacituotuose strapsiniuose, paieskosiu vietos.
Atsakyti
DG, smagiausia, kad aš sidabro turiu, bet padėjau į spintelę, tipo, pasidomėsiu kas ir kaip, ir visai užmiršau doh.gif
Atsakyti
Silver chloride

The modern preservative is comprised of silver chloride (20%) deposited on a substrate of titanium dioxide. It does appear in Annex VI, but is prohibited for use in children’s products under three years of age. It is not allowed in oral products and those products intended for application around the eyes and lips. It is limited to 0.004% when calculated as silver chloride.

When incorporating JM ActiCare into the formulation it is important not to add it to the oil phase as its activity is seriously affected if the particles become coated with oil. It is stable across the pH range 3-10 but it is affected by xanthan gum which binds the silver, and by some AHAs but not lactic and glycolic acids.
Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 07 16, 10:34)
DG, smagiausia, kad aš sidabro turiu, bet padėjau į spintelę, tipo, pasidomėsiu kas ir kaip, ir visai užmiršau  doh.gif


bet cia ne visai apie koloidini sidarba raso, kaip suprantu? g.gif

koloidinio is as turejau, pirkau vaiko egzemai, bet jai netiko. nezinojau, kad turi tokiu savybiu, gaila. siaip sau veidui sutepiau, tiesa, poveikio nepastebejau. jis dar ir brangus buvo, kiek atsimenu?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 07 16, 11:37)
Silver chloride

tiesa, poveikio nepastebejau. jis dar ir brangus buvo, kiek atsimenu?


man atrodo, kad čia ne tas pats g.gif

nežinau, kiek jis kainuoja - man buteliuką tiesiog padovanojo 4u.gif
Atsakyti
apie koloidini sidabra uzmeciau aki internete, tai irgi visokios nuomones smile.gif

As a substance, colloidal silver acts as an anti-fungal and anti-microbial agent. Chemically speaking, colloidal silver is a water suspension of ionic silver or silver proteins. “The antimicrobial action of silver or silver compounds is proportional to the bioactive silver ion (Ag(+)) released and its availability to interact with bacterial or fungal cell membranes,” wrote Dr. Lansdown of Imperial College Faculty of Medicine in London. In natural cosmetics, colloidal silver makes a safe and nonirritating preservative with an added anti-inflammatory bonus.

Colloidal silver has been approved by the Environmental Protection Agency for disinfection purposes in hospitals. Today, colloidal silver is widely used in British hospitals, especially in intensive care where it is used in bandages to treat burns and infected wounds.

BET

FDA has banned colloidal silver from use in over-the-counter medicines.
(po atveju, kai i vidu vartojamas koloidinis sidabras nudaze oda pilkai blink.gif )

user posted image
user posted image

Tai vienos kosmet kompanijos nenoredamos rizikuoti nustojo ji naudoti kaip konservanta, o kitos teigia, kad tik geriamas ir tik dideliais kiekiais koloidinis sidabras turi neigiamas pasekmes.

Zodziu, kaip visada, lazda su dviem galais, vadinasi, galvok, kaip pats nori smile.gif
Atsakyti
swoon.gif ir atsikeli viena ryta graziai skaisciai pilka : biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 16 liepos 2010 - 12:10
o čia su visam ateive galima tapti, kažin? bijau.gif karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 07 16, 12:59)
Tai vienos kosmet kompanijos nenoredamos rizikuoti nustojo ji naudoti kaip konservanta, o kitos teigia, kad tik geriamas ir tik dideliais kiekiais koloidinis sidabras turi neigiamas pasekmes.

Zodziu, kaip visada, lazda su dviem galais, vadinasi, galvok, kaip pats nori smile.gif


O siaubeli bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 07 16, 11:30)
o čia su visam ateive galima tapti, kažin? bijau.gif karsta.gif


The condition is believed to be permanent, but laser therapy has been used to treat it with satisfactory cosmetic results.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Argyria)

Zodziu, nelabai optimistiskai doh.gif

Kazkaip atsargiau noris ziureti i sidarba biggrin.gif doh.gif Nors velgi eilini karta pasitvirtina - kas per daug, tas nesveika.
Atsakyti