QUOTE(Eve-line @ 2010 06 26, 21:45)
o tai tada sutirstes visa mase bent siek tiek kad nebutu vien skystalas?
Žiūrint kiek dėsit kietų aliejų ir kiek skystų. Ir jei bus tik aliejai, tada taip - sutirštės. Tik jei labai kaitinsit kakavos sviestą, jis ilgą laiką išliks skystas. Šiaip kad gautųsi kreminė konsistencija vien iš aliejų reikia dėti visai nemažai tų kietų aliejų (sviestų).
Papildyta:
QUOTE(Lince1 @ 2010 06 26, 21:41)
Tai panašiai ir galvojau apie aliejus, bet paskui čia kai supainiojo viską.
O tai jei vien skystus aliejus dėsi, tai niekaip kremas tirštas nepasidarys, vistiek reikia kokio kietintojo, ar netaip?
Vaikui tai darau, maišau sviestus su aliejais, bet sau dar nebandžiau.
Jei bus aliejus + skystis (vanduo, hidrolatas) + emulsiklis, tada ir nuo emulsiklio priklauso koks kietas bus kremas, bet jei vien aliejai, tada galima sutirštinti ir kietais aliejais.