Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios II

QUOTE(Arbuzu @ 2010 05 20, 17:15)
Sveikos mergaitės,

o man toks durnas klausimas, jeigu išsiverdi nuovirą tarkim ramunėlių, dilgelių ar panašiai, tai ar jis genda kambario temperatūroj? ar laikyti šaldytuve?
kažkur radau, kad jeigu daromi mišiniai su vandeniu, iškart reikia dėti konservuojančią medžiagą, o kaip šiuo atveju, kai iš esmės tik vanduo? 4u.gif  ax.gif

Patariama daryti su distiliuotu vandeniu ir laikyti šaldytuve, kad ilgiau negestų smile.gif
Atsakyti
Merginos, ar galima į turimą plaukų kondicionierių įpilti šilko ar silikono? Ar geriau pirktinių produktų nemaišyti su įvairiais priedais? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2010 05 21, 11:17)
Merginos, ar galima į turimą plaukų kondicionierių įpilti šilko ar silikono? Ar geriau pirktinių produktų nemaišyti su įvairiais priedais? blush2.gif

Galima, dauguma taip ir daro smile.gif Tik siūlau ne į visą pilti, o į kiekį tam kartui - lašiuką-du tiktai smile.gif
Atsakyti
Norėčiau ir aš prie jūsų visų prisijungti. Jau seniai ieškojau ko nors natūralaus veido odai, todėl taip nustebau ir apsidžiaugiau atradusi galimybę pasigaminti kremuką pačiai!
Bet be jūsų pagalbos tikrai neišsiversiu. Gal galite įvertinti mano pasiruošimą pirmojo kremo ir makiažo valiklio gamybai? blush2.gif

Kadangi mano veido oda rieboka, tai žadu kremą gaminti iš:
* Sezamo, abrikosų (po 2 šaukštus)
* kedrų (o gal geriau čampakų?) hidrolatas (3 šaukštai)
* emulsinis vaškas (1 šaukštelis)
* rozmarinų CO2 ekstraktas (1 lašelis)
* glicerinas (nežinau, kiek dėti unsure.gif )
* arbatmedžio EA (2 lašai).

Vonelėje ištirpinsiu vašką, tada į jį supilsiu atskirai sumaišytus abu aliejus. Atskirai pašildysiu hidrolatą, lėtai jį pilsiu į ištirpintą vašką su aliejais ir išplaksiu. Kai viskas atvės, plakdama dar įmaišysiu rozmarinų estraktą ir glicerine ištirpintą EA.
Ar tokia bus teisinga darbo eiga?

O ar galima kremukus gamintis šaltuoju būdu, t.y. be kaitinimo?

Makiažo valiklį pabandysiu pasigaminti pagal receptą iš AM.

Ir dar iškilo neaiškumų apie pačias priemones. Kur ir kuom jūs plakate/matuojate/kaitinate?
Pvz., kokiame inde jūs šildote vašką? Stikliniame karščiui atspariame? Ar paprastame virtuviniame dubenėlyje? Juk reikia kažko visai nedidučio.
Kaip pamatuojate tuos hidrolato mililitrus? Gal kokia speciali pipetė yra?
Gal jūs galite patarti, kokias priemones reikia turėti (ar nusipirkti) pradedančiajam?

Siaubas, KAIP noriu natūralaus kremo, o dar nieko namuose neturiu!! doh.gif smile.gif
Atsakyti
Mududu, aš, gaminant kremą su emulsiniu vašku, visada aliejus su vašku šildau ax.gif Čia parašyta kiek reikia glicerino. Aš naudoju paprastus virtuvinius indelius blush2.gif Jei reikia, tai turiu užsirašiusi šaukštais mililitrus, tik šitas būdas nėra labai tikslus, nors man visada gaunasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 22 gegužės 2010 - 14:02
radau love-eco.lt veido kremo recepta smile.gif

Veido kremas sausai odai (100ml/g)
Riebalinė fazė (70-75 °C)
18ml Alyvuogių aliejaus
11 ml Simondsijų aliejaus
7g Emulsinio vaško
Vandens fazė (70-75 °C)
60ml Rožių arba Levandų hidrolato
3g/ml Glicerino
Trečia fazė (40-35°C)
0.6g/ml (12-15 lašų) Konservanto - greipfrutų sėklų ekstrakto
0.5g/ml natūralaus vitamino E
Ketvirta fazė (30-25°C)
0.5g/m (10-12 lašų) eterinių aliejų

yra ir daugiau receptu, netgi priemoniu galima isigyti. Gal kas nors uzsakinejo is ten ir galit pasidalinti patirtim? smile.gif

Atsakyti
Mililitrus atmatuoti patogu su svirkstu smile.gif arba AN sauksteliu, bijau pameluot, bet lyg 1.8ml jame telpa
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 05 21, 10:22)
Galima, dauguma taip ir daro smile.gif Tik siūlau ne į visą pilti, o į kiekį tam kartui - lašiuką-du tiktai smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
super temele..apsilankysiu cia,,nes labai aktualu cia viskas 4u.gif
Atsakyti
Pastebejau, kad veido kremu receptuose labai naudojami hidrolatai. O ar pats vienas hidrolatas galetu buti naudojamas vietoj dieninio drekinamojo kremo? Skaiciau kad jie drekina oda..
Koki hidrolata rekomenduotumete misriai, jautriai odai? smile.gif
Atsakyti
Sveikutes.

Idomi tema, tik as dar visai zalia kosmetikos gaminimo srityje blush2.gif Esu pasigaminus tii viena kremuka per kremu gamybos pamoka. Kadangi prasidejo silti orai man toks klausimas iskilo, kazin kokios naturalios priemones veikia prakaita, na ta prasme kad nestabdytu prakaitavimo (kaip antiperspirantai) bet neutralizuotu kvapa. Kiek teko skaityti tai kai kurie EA tai daro, bet kokiu budu juos naudoti? Gal koki purskaliuka darytis? Ka jus naudojat? Siandien Agnum centre nusipirkau toki piestukini dezodoranta, sake tikrai jokiu kenksmingu medziagu nera, neturejau laiko tai ir nepaskaiciau, tad parsinesus namo ir pastudijavus etikete teko nusivilti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zieminuke @ 2010 05 24, 17:08)
Sveikutes.

Idomi tema, tik as dar visai zalia kosmetikos gaminimo srityje blush2.gif Esu pasigaminus tii viena kremuka per kremu gamybos pamoka. Kadangi prasidejo silti orai man toks klausimas iskilo, kazin kokios naturalios priemones veikia prakaita, na ta prasme kad nestabdytu prakaitavimo (kaip antiperspirantai) bet neutralizuotu kvapa. Kiek teko skaityti tai kai kurie EA tai daro, bet kokiu budu juos naudoti? Gal koki purskaliuka darytis? Ka jus naudojat? Siandien Agnum centre nusipirkau toki piestukini dezodoranta, sake tikrai jokiu kenksmingu medziagu nera, neturejau laiko tai ir nepaskaiciau, tad parsinesus namo ir pastudijavus etikete teko nusivilti verysad.gif

Sveika prisijungus 4u.gif
dėl kvapo neutralizavimo merginos naudoja dezodorantą iš alūno miltelių, distiliuoto vandens ir keletos EA smile.gif paskaitinėk šią tėmelę, dar čia uzsuk ir rasi, kaip jį pasigaminti wink.gif nesudėtinga, ir daugumos nuomone, visai veiksminga smile.gif

sekmės drinks_cheers.gif
Atsakyti