Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios II

As pries pora sav. pasigaminau lupu balzama. Tiesa sakant ner ko net sneket apie tuos slykscius naftinius pirktinius. Kvapas maniskio nuostabus, minkstina, drekina thumbup.gif Kaip toks pirmas gaminys tai esu labai patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rutuk @ 2010 05 10, 19:43)
As pries pora sav. pasigaminau lupu balzama. Tiesa sakant ner ko net sneket apie tuos slykscius naftinius pirktinius. Kvapas maniskio nuostabus, minkstina, drekina  thumbup.gif  Kaip toks pirmas gaminys tai esu labai patenkinta  thumbup.gif

Ką dėjote? rolleyes.gif
Atsakyti
Kunigunda norėčiau Jūsų paklaust, kai gaminat kūno sviestą, kokį procentą dedat kietų, skystų ir tirštų aliejų? Taip pat koks procentas turėtų būti gėlių vaško? Tiap pat dar įdomu dėl gaminimo tiek sviestų, tiek kremų procedūros. Kaip reikia tirpdyti vašką (emulsinį arba gėlių)? Aš tai įpilu į indą verdančio vandens ir įstatau indelį su aliejais iš vaškais ir maišau maišau, bet kad dar neištirpus jiems man tas vanduo atšąla, tai aš jį vėl pakeičiu verdančiu. Bet dabar pagalvojau, kad gal nelabai gerai į verdantį vandenį statyt aliejus, bet kaip tada ištirpinti tuos vaškus g.gif ?

Ir dar merginos, kaip manot, ar labai bevertį produktą čia atsisiunčiau http://www.akomaskin...2/mango_butter_

Kai užsisakiau, tai dar nepakankamai buvau pasirinkus info apie tokius produktus, bet dabar žiūriu, kad nerašo nei kad sertifikuotas ekologiškas, nei apie tai, kad nerafinuotas..
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 05 10, 19:27)
Ką dėjote? rolleyes.gif

Kakavos sviestas, mango sviestas, makadamiju sviestas, pacios meceruotas migdolu aliejus su vanile, jojobos aliejus, po keleta lasiuku roziu ir rozmedzio ea, vaskas ir vitaminas e. Gavosi kietas, susipyliau i senus lupdaziu indukus. Viena pasidejau i masina, prikaitintoj masinoj kiek paskystejo, bet neisbego, neprarado formos, maloniai tepasi, drekina. Labai patiko thumbup.gif

QUOTE(meid @ 2010 05 11, 11:49)
Ir dar merginos, kaip manot, ar labai bevertį produktą čia atsisiunčiau http://www.akomaskin...2/mango_butter_

Kai užsisakiau, tai dar nepakankamai buvau pasirinkus info apie tokius produktus, bet dabar žiūriu, kad nerašo nei kad sertifikuotas ekologiškas, nei apie tai, kad nerafinuotas..

As i savo lupu balzama dejau butent toki mango sviesta (is ten pirktas), man patiko. Berods mangu sviestas turi sildanciu savybiu, karta bandziau veidui, tai pasitepus kaito veidas rolleyes.gif Turiu pasidarius ranku krema-sviesta irgi sildo tepantis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rutuk @ 2010 05 11, 19:41)
Kakavos sviestas, mango sviestas, makadamiju sviestas, pacios meceruotas migdolu aliejus su vanile, jojobos aliejus, po keleta lasiuku roziu ir rozmedzio ea, vaskas ir vitaminas e. Gavosi kietas, susipyliau i senus lupdaziu indukus. Viena pasidejau i masina, prikaitintoj masinoj kiek paskystejo, bet neisbego, neprarado formos, maloniai tepasi, drekina. Labai patiko  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Tikrai tūrėtų būti labai fainas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(meid @ 2010 05 11, 11:49)
Kunigunda norėčiau Jūsų paklaust, kai gaminat kūno sviestą, kokį procentą dedat kietų, skystų ir tirštų aliejų? Taip pat koks procentas turėtų būti gėlių vaško? Tiap pat dar įdomu dėl gaminimo tiek sviestų, tiek kremų procedūros. Kaip reikia tirpdyti vašką (emulsinį arba gėlių)? Aš tai įpilu į indą verdančio vandens ir įstatau indelį su aliejais iš vaškais ir maišau maišau, bet kad dar neištirpus jiems man tas vanduo atšąla, tai aš jį vėl pakeičiu verdančiu. Bet dabar pagalvojau, kad gal nelabai gerai į verdantį vandenį statyt aliejus, bet kaip tada ištirpinti tuos vaškus g.gif  ?

Procentais tikrai nepasakysiu, nes as dazniausiai kuno sviestus, kur be vandens, darau is akies, dazniausiai dedu kokius po 10-15 gr sviestmedzio ir kakavos, bet mano sviestmedis minkstas, o jau tada visa kita.
Vaska taip pat dedu is akies blush2.gif
As darau taip- statau puoda ant virykles, dedu indeli su aliejais ir t.t. ir tirpinu, jei reikia -matuoju tempa ir kai pasiekia reikiama - istraukiu. Vandeniui puode neleidziu uzvirti.

Sertifikuoti aliejai is ten gan geri, bet mango sviestas, kai esu pirkus -deja, rafinuotas - man jis labai nepatiko schmoll.gif

QUOTE(rutuk @ 2010 05 11, 18:41)
Kakavos sviestas, mango sviestas, makadamiju sviestas, pacios meceruotas migdolu aliejus su vanile, jojobos aliejus, po keleta lasiuku roziu ir rozmedzio ea, vaskas ir vitaminas e. Gavosi kietas, susipyliau i senus lupdaziu indukus. Viena pasidejau i masina, prikaitintoj masinoj kiek paskystejo, bet neisbego, neprarado formos, maloniai tepasi, drekina. Labai patiko  thumbup.gif

As tai lupu balzamams atradau ryziu vaska ir carnauba vaska - as dariau lupdazi su jais, bet kai spalva gavosi tokia vos vos -tai naudoju kaip balzama. Poveikis man superinis thumbup.gif , net labiau patinka nei su biciu vasku.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 05 11, 20:22)
As tai lupu balzamams atradau ryziu vaska ir carnauba vaska - as dariau lupdazi su jais, bet kai spalva gavosi tokia vos vos -tai naudoju kaip balzama. Poveikis man superinis  thumbup.gif , net labiau patinka nei su biciu vasku.

O kur galima rasti šių vaškų? O kuo balzamai-lūpdažiai labiau patinka su šiais vaškais, nei su bičių? ax.gif
Atsakyti
sveikos merginos, gal zinot koki receptuka nuo rauksliu?turiu biciu vasko, sviestmedzio, kakavos, migdolu ir kokosu aliejaus ir hidrolatu:levandu, citrininiu verbenu ir rozmarinu.gal reiktu dar kazko nusipirkti?
Atsakyti
Labas vakarėlis, neseniai pradėjau domėtis ekologinėmis kosmetikos priemonėmis, radau šį subforumą, perskaičiau temelę, gal ir ne čia ieškojau, bet neradau niekur jokios info, atsiprašau jei pražioplinau ir kartosiuosi. Mane labai domina kaip būtų galima pačiai pasidaryti dezodorantą - antiperspirantą. Gal žinote kas ten dedasi, koks ea naikina prakaito kvapą, skaičiau apie alūno miltelius, bet nelabai žinau iš kur juos gauti, nes aroma naturals jų šiuo metu neturi, be to nežinau su kuo ir kokiomis proporcijomis juos maišyti, o karšti orai prasideda, norisi kažko natūralaus ir efektyvaus. Iš anksto labai dėkoju už atsakymą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jennifer @ 2010 05 18, 22:24)
Labas vakarėlis, neseniai pradėjau domėtis ekologinėmis kosmetikos priemonėmis, radau šį subforumą, perskaičiau temelę, gal ir ne čia ieškojau, bet neradau niekur jokios info, atsiprašau jei pražioplinau ir kartosiuosi. Mane labai domina kaip būtų galima pačiai pasidaryti dezodorantą - antiperspirantą. Gal žinote kas ten dedasi, koks ea naikina prakaito kvapą, skaičiau apie alūno miltelius, bet nelabai žinau iš kur juos gauti, nes aroma naturals jų šiuo metu neturi, be to nežinau su kuo ir kokiomis proporcijomis juos maišyti, o karšti orai prasideda, norisi kažko natūralaus ir efektyvaus. Iš anksto labai dėkoju už atsakymą  ax.gif

Pati galite pasidaryti dezodorantą, be ne antiperspirantą. Receptas toks: 50 ml distiliuoto vandens arba hidrolato įpilti oranžinį šaukščiuką alūno miltelių, glicerine ištirpinti kelis norimo ar norimų EA lašiukus, viską sumaišyti ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(myself @ 2010 05 18, 23:19)
Pati galite pasidaryti dezodorantą, be ne antiperspirantą. Receptas toks: 50 ml distiliuoto vandens arba hidrolato įpilti oranžinį šaukščiuką alūno miltelių, glicerine ištirpinti kelis norimo ar norimų EA lašiukus, viską sumaišyti ir viskas.

Jei žmogus nežino ir nedarė, tai jam turbūt nelabai aišku, kas tas oranžinis šaukščiukas... biggrin.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE(myself @ 2010 05 18, 22:19)

Labutis, didelis dėkui, daugmaž supratau, bet TekilaSunrise teisi, oranžinio šaukštelio nelabai žinau blush2.gif O glicerino irgi tose parduotuvėlėse galima nusipirkti? Kažkaip nepastebėjau niekada. Na o jei įlašinus ea su kokiomis tai savybėmis, kurios naikina nemalonų kvapą ar panašiai, gal būtų geras ir anti perspirantas? Norisi kažko, kad būtų natūralu ir neužkimštų porų blush2.gif
Atsakyti