Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios II

sveikos merginos, o kaip vertinate jonizuota vandeni kremu gamyboje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 04 30, 21:24)
1. o kam vaska ir aliejus sildyti atskirai  blink.gif, kas cia per naujienos. Ir kam aliejus kaitinti iki 60, ypac migdolu  blink.gif Visiskai pakanka istirpinti vaska, tada sudeti kakavos sviesta, o jau tada, isemus is puodo, - sviestmedi ir maisyti kol issimaisys, tada galiausiai -migdolu aliejus. Kad ir kokie stabilus aliejai butu, bet, jei imanoma padaryti ka nors ju nekaitinant, tai taip ir reikia daryti.
2. Dar vienas dalykas - ar sitas kremas nesigauna kietas  unsure.gif tiek daug kietu alieju ir dar vaskas. Mano sviestai rankoms, kunui minksti ir tirpsta vos pateke ant odos, dedu ir kakavos sviesta, ir sviestmedi, ir vaska, bet procentas visada mazesnis nei skystu

1. Aš taip darau {taip skaičiau, išmokau, ir man patogu), man gerai, tai ir kitam taip pasakoju. O VANDUO vonelėje kokių 60 laipsniukų, ne aliejus {čia jau atsiprašau, parašiau neaiškiai}. Šildyt/nešildyt - pasirinkimo dalykas, čia kaip su maceratų gamyba: yra ir šiltas, ir šaltas būdai. Abu efektingi.
2. Neminkštas, bet ir nekietas {visus vėstančius puriai suki, suki ir išsuki}. Ilgai grojantis {nes be vandens}. Su vandeniu pagaminti kremai gerai geriasi, bet trumpiau laikomi {jei tik su vit. E. kaip konservantu}.

QUOTE(kunigunda78 @ 2010 04 30, 21:39)
o kam deti i saldytuva, viska reikia palikti kambario temperaturoje. Jei nori minkstesnio, kaip ir rasiau, reikia daugiau skystu alieju nei kietu. Man ir kieti nepatinka  schmoll.gif

Palik kokį paakių kremą {kur gėlių vandens - pusė} kambario temperatūroje gyventi - kiek jis gyvens? Bent jau man rekomendavo kremus, pagamintus su vit. E kaip konservantu, laikyt šaldytuve. Pagaminau vieną kremą ir kokį šaukštuką eksperimento vardan laikiau ne šaldytuve. Surūgo. NORS nešaldytuve gerai laikėsi rankų kremas, pagamintas su mineraliniu vandeniu {kitas eksperimentas}.

QUOTE(Viola fiola @ 2010 05 03, 08:06)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Veidui turbut pasieskosiu pirktinio pagaminto skrabo. O kojos tai jau verkia kaip nori kokio grubesnio masazo  biggrin.gif

Nebandei aguonų naudoti? Superšvelnutis masažinis poveikiukas, ir nėr aštrių kampų.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
muilu receptu jau prisirinkau (nors prisipazinsiu tikriausiai jai bandyciau daryti ne kas gautusi doh.gif ), o dabar noreciau ka nors veideliui, misriai - spoguotai odai su issipletusiais kapiliarais (vienu zodziu labai probleminei odai)? merginos sake vien alieju neuztektu naudot, o be to ir tie ne visi tinka..patarkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2010 03 17, 02:00)

aliejukas problematiskai odai (linkusiai i spuogus)

50ml. abrikosu aliejuko
10las. citrinu ea
10las. cypress ( nezianu kaip lt) ea
5las. levandu ea

viska sumaisyti. raso kad svarbu naudoti reguliariai.

gal kas pasakysite kas vis gi tas "cypress" ea? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sineja @ 2010 05 04, 08:42)
gal kas pasakysite kas vis gi tas "cypress" ea? 4u.gif

tai yra kiparisu ea
Atsakyti
QUOTE(juste85 @ 2010 05 04, 08:57)
tai yra kiparisu ea

labai aciu 4u.gif
o gal dar kas pasakytumete kur perkate taukmedzio sviesta? internetines parduotuves netinka 4u.gif turetu but "kvapu namuose", bet gal dar kur yra? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2010 05 04, 06:47)
Palik kokį paakių kremą {kur gėlių vandens  - pusė} kambario temperatūroje gyventi - kiek jis gyvens? Bent jau man rekomendavo kremus, pagamintus su vit. E kaip konservantu, laikyt šaldytuve. Pagaminau vieną kremą ir kokį šaukštuką eksperimento vardan laikiau ne šaldytuve. Surūgo. NORS nešaldytuve gerai laikėsi rankų kremas, pagamintas su mineraliniu vandeniu {kitas eksperimentas}.
Nebandei aguonų naudoti? Superšvelnutis masažinis poveikiukas, ir nėr aštrių kampų.

kremus as gaminu ne vienerius metus ir ne tik sau, ir nei vieno nelaikau saldytuve, ir kitiems nerekomenduoju (kol kas neteko girdeti nusiskundimu), nes sesuo pabande ir jai jis supeljo. Man taip pat vaistineje sake, kad vit. E reikia laikyti saldytuve- tai jis po keliu menesiu oksidavosi ir teko ismesti, nors galiojimas buvo dar beveik puse metu. Sesuo laike kambaryje -ir viskas su juo gerai buvo.
As dedu GSE ir viskas man stovedavo puse metu, t.y. kremai su vandens faze. Dabar jau kuris laikas naudoju naticida ar rozmarinu CO2 ir viskas puiku
Matyt turejom skirtingus mokytojus is skirtinga praktika
Atsakyti
Aš irgi nelaikau kremų šaldytuve. Supelijo tik tas, kuris buvo nelabai pavykęs gaminys. O kiti tai nesupelijo, ir nesugedo.
Atsakyti
Kadangi nieks nepataria kokius kremukus man darytis, tai gal kuri darydama sau galetumete ir man padaryti? 4u.gif Paciai gaminti butu ganetinai sunku, o dar kol visus ingredientus susirinkciau tai is vis.. doh.gif o jus patyrusios, buteliukais apsistaciusios, jums vienas juokas kazka sumakaluoti 4u.gif
tai gal kuri galetu pasidalinti savo gaminiais, uz tam tikra mokesti? ax.gif
Atsakyti
kunigunda, aiškuva. Reikės imti ir prabandyti platesnį natur konservantų spektrą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 05 04, 10:32)
kremus as gaminu ne vienerius metus ir ne tik sau, ir nei vieno nelaikau saldytuve, ir kitiems nerekomenduoju (kol kas neteko girdeti nusiskundimu), nes sesuo pabande ir jai jis supeljo. Man taip pat vaistineje sake, kad vit. E reikia laikyti saldytuve- tai jis po keliu menesiu oksidavosi ir teko ismesti, nors galiojimas buvo dar beveik puse metu. Sesuo laike kambaryje -ir viskas su juo gerai buvo.

Supelijo šaldytuve? Po tavo pasakymo iš karto savo kremą išgabenau iš šaldytuvo. Bet argi šaldytuve kremas neturi laikytis ilgiau, negu kokioje spintelėje? blush2.gif
Atsakyti
Labai gera temele biggrin.gif
Kol kas tik skaitineju, bet kai turesiu laiko, butinai pabandysiu ka nors pasigamint smile.gif
Atsakyti