..niu ką, pradėjau ruošt JOULULEIPA.. 400 g miltų ir 350 g vandens.. ne, nu aš viską dalinau iš dviejų, bo į duonkepę netilps..bet tai, kas gavos iš 200 ruginių ir 175 g vandens... raugu pavadint negaliu. Uždengiau, padėjau šiltai. Laukiu rytojaus..
QUOTE(ratuto @ 2010 02 13, 19:03)
..niu ką, pradėjau ruošt JOULULEIPA.. 400 g miltų ir 350 g vandens.. ne, nu aš viską dalinau iš dviejų, bo į duonkepę netilps..bet tai, kas gavos iš 200 ruginių ir 175 g vandens... raugu pavadint negaliu. Uždengiau, padėjau šiltai. Laukiu rytojaus..
Bet kad ji gal ir nesigaus duonkepei
Ar darei lavašą? Maniškiai dar ir šiandien kerta
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 13, 19:34)
Bet kad ji gal ir nesigaus duonkepei
ziuresim, mazu gausis.. orkaitej be kietu miltu isplauks,kaip jau nusprendem.. ryt ir pasiziuresim..tik tas neva tai raugas - kietas gumulas...
ne, lavasas uz poros dienu )) siandienai siaip dar duonos yra, ryt - suomiska.. Bet aiskiai jis eis po suomiskos )))) mniam...
mergai, as visai pabludau, musiet, ale susgalvojau ismokt kept..shakoti...
QUOTE(ratuto @ 2010 02 13, 20:14)
Lauksiu kas gausis, ir aš norėčiau išbandyt
Kad ten nieko sunkaus, tik reikia spec.pečiaus
QUOTE(ratuto @ 2010 02 13, 21:14)
ziuresim, mazu gausis.. orkaitej be kietu miltu isplauks,kaip jau nusprendem.. ryt ir pasiziuresim..tik tas neva tai raugas - kietas gumulas...
ne, lavasas uz poros dienu )) siandienai siaip dar duonos yra, ryt - suomiska.. Bet aiskiai jis eis po suomiskos )))) mniam...
Na ir prajuokinot , matosi, kad ryte prie teliko visos sėdėjo. Aš irgi svaigau nuo minties, kad kaime noriu gyventi: krosnį išsimūryčiau, rūkyklą pasidaryčiau ir kelias vištas auginčiau.... , oi, pamiršau kąstinį ir naminius sūrius.
Tiesa kepiau šian Focaccia, bet jau gavosi tokia rusva (vaizdas neypač, panašus labai į JOULULEIPA , su druska ant viršaus), todėl nefotografuoju, nuotraukai reiktų ją aptepti kiaušiniu , tada gal būtų vaizdas, o skonis, tai ką, neblogas.
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 13, 20:40)
Lauksiu kas gausis, ir aš norėčiau išbandyt
QUOTE(pipete @ 2010 02 13, 20:45)
Na ir prajuokinot , matosi, kad ryte prie teliko visos sėdėjo. Aš irgi svaigau nuo minties, kad kaime noriu gyventi: krosnį išsimūryčiau, rūkyklą pasidaryčiau ir kelias vištas auginčiau.... , oi, pamiršau kastinį ir naminius sūrius.
nu ta dalis apie spec pečių ir yra sunkiausia
Pipet, durniausia, kad pamačiau paskutines 3 laidos minutes T.y. mintis pasėta, noras sukilo, o realiai gi nieko negirdėjau..ir laidos, jaučiu, nekartoja..
Mieste gyvenu, rūkyklą turiu, kąstinį esu sukus, naminį sūrį slėgus esu.. su vištom mieste problematiška, jaučiu
Noriu ..noriu noriu noriu išmokt šakotį kept.. Volą padarys kasnors..laužą sukursiu... galva sukas nuo tokio noro
QUOTE(ratuto @ 2010 02 13, 21:54)
nu ta dalis apie spec pečių ir yra sunkiausia
Pipet, durniausia, kad pamačiau paskutines 3 laidos minutes T.y. mintis pasėta, noras sukilo, o realiai gi nieko negirdėjau..ir laidos, jaučiu, nekartoja..
Mieste gyvenu, rūkyklą turiu, kąstinį esu sukus, naminį sūrį slėgus esu.. su vištom mieste problematiška, jaučiu
Noriu ..noriu noriu noriu išmokt šakotį kept.. Volą padarys kasnors..laužą sukursiu... galva sukas nuo tokio noro
Tai, noras realus, mano tėvai šakotį užsako iš gretimo kaimo (atsiprašau, miesto dabar jau ), labai skanus, naminis. Tik eilės, eilės gali jo ir negauti jei prieš du mėn. neužsisakai. Va, kaip. Pavydžiu Tau Ratuto, žiauriai, bet baltai, baltai... .
QUOTE(Terra2 @ 2010 02 12, 15:00)
"Vyrų duonos " (idėja Nataliunciko) improvizacija su ruginiu raugu
200gr ruginio raugo
2v.š.aliejaus
100g ruginių miltų
400g kvietinių miltų
200gr kefyro, pasukų arba vandens.
1 a.š. druskos
2 v.š. cukraus (naudoju rudajį cukrų)
1,5 v.š. kmynų,
1v.š.garstyčių
Į duonkepę sudėti raugą ir pagal reikalavimus likusius produktus. Tešla turi gautis ne kieta, todėl reikia stebėti tešlą, ir prireikus pakoreguoti produktų kiekį. Kepiau pagal pagrindinę programą. Prieš prasidedant kepimui, apipurškiau (naudoju tą daikčiuką, su kuriu puškiama lyginant)duoną su vandeniu.
200gr ruginio raugo
2v.š.aliejaus
100g ruginių miltų
400g kvietinių miltų
200gr kefyro, pasukų arba vandens.
1 a.š. druskos
2 v.š. cukraus (naudoju rudajį cukrų)
1,5 v.š. kmynų,
1v.š.garstyčių
Į duonkepę sudėti raugą ir pagal reikalavimus likusius produktus. Tešla turi gautis ne kieta, todėl reikia stebėti tešlą, ir prireikus pakoreguoti produktų kiekį. Kepiau pagal pagrindinę programą. Prieš prasidedant kepimui, apipurškiau (naudoju tą daikčiuką, su kuriu puškiama lyginant)duoną su vandeniu.
o skyscio papildomai nebereikia?
aš pati sau pavydžiu ir..bijau, kad bankas triobos neatimtų ..o tada jau amen ir alaus virimui ir rūkimui ir ..nu vnž daug kam..
Mislyju jei ir be pečiaus, galima sukonstruot kažką..kol šalta, tai mano milžiniškame stikliniame šiltnamyje gal...
Sau aš, sau..nemanau, kad pardavinėčiau..ale nu taip noris.. man ans buvo kaip koks stebuklas visad. O pasirodo gal ir nėr taip sunku..
Viena supermamulka pažadėjo suvest su savo dėdena, kuri senai senai šakočius kepdavo.. varysiu į Telšius niuansų klausinėt..
Mislyju jei ir be pečiaus, galima sukonstruot kažką..kol šalta, tai mano milžiniškame stikliniame šiltnamyje gal...
Sau aš, sau..nemanau, kad pardavinėčiau..ale nu taip noris.. man ans buvo kaip koks stebuklas visad. O pasirodo gal ir nėr taip sunku..
Viena supermamulka pažadėjo suvest su savo dėdena, kuri senai senai šakočius kepdavo.. varysiu į Telšius niuansų klausinėt..
QUOTE(ratuto @ 2010 02 13, 21:10)
kept nenoriu, alia tik tu ismok, pIRKSIU
kepu vel duonele su varske, naktipieciams gelbejimosi rato ant pilvo tipo nematau
QUOTE(ratuto @ 2010 02 13, 21:10)
aš pati sau pavydžiu ir..bijau, kad bankas triobos neatimtų ..o tada jau amen ir alaus virimui ir rūkimui ir ..nu vnž daug kam..
Šaunuolė, svarbu kad noras yra
QUOTE(Nerutė @ 2010 02 13, 21:17)
kepu vel duonele su varske, naktipieciams gelbejimosi rato ant pilvo tipo nematau
Ir nesakyk sėdžiu apsirijusi, net bloga kudinaus
na, naminio surio tai as pasidarau, (ant turgo pieno 4l nusiperkam ir susislegiu suri koki noriu su kokias noriu priedais ) ir desreliu pasikemsam, tik rukinycios neturim o noreciau butu desra be glutamatu
va..zodziu gavosi, atrodo, tas ruginis raugas pagaliau be pelesio dabar duona uztaisyta su tuo raugu
Aciu Terrai uz ta raugo recepta
vyras jau audzia mintis kaip namini alu virti
va..zodziu gavosi, atrodo, tas ruginis raugas pagaliau be pelesio dabar duona uztaisyta su tuo raugu
Aciu Terrai uz ta raugo recepta
vyras jau audzia mintis kaip namini alu virti