kepu siandien 'Vyru duona'.
Bet einamiausia pas mus 'Borodino' pagal Nerez
O bandeliu tesla jau kildinasi. Tesla rankiniu budu dariau, man kazkodel geriau gaunasi kazin kame reikalas?
As i duonkepe ko gero vis miltu perdedu, vis atrodo kad rutuliukas lipnus, tai svyst ir per kieta paskui.
Kai pradejau kepti bandeles su vysniom, tai nesustoju, nes pareikalavimas diiiidelis
Noriu Jums pristatyti Huberta (ne mano kurinys , gal kas atsimenat pries gerus kokius penkis metus seimininkes dalindavosi toki rauga, kuri 10 dienu augindavo, paskui kepdavo ir gaudavosi toks skanus pyragas). Kepiau ir as gavusi to raugo is kazkur. Kadangi ji reikdavo kepti kas 10 dienu, tai po kokiu geru 3 menesiu nusibodo ir daugiau nebeauginau. Praejus kuriam laikui MB vis ji prisimindavo, bet niekas is aplinkiniu to raugo nebeturejo. Taip ir baigesi.
Jau rasiau, kad dariau kvietini rauga, bet su juo man duonyte nelabai, o va, ruginis tai daiktas. Taigi, liko man to kvietinio raugo, galvojau ismesti, bet gaila pasidare. Tai MB pasiule pabandyti Huberta uzraugti, ir ka Jus manot gavosi. Siandien pagooglinau ir radau, kad ir be kvietinio raugo gautusi, ten labai graziai viskas surasyta, tai as darau copy/paste, o skliaustuose mano pakeitimai
Hubertas
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
(as dar dejau 2/3 stiklines kvietinio raugo)
viską sumaišyti ir supylus į trijų litrų stiklainį (pridengti marle,kad nepridulkėtų,bet tešla "kvėpuotų"), kambario temperatūroje rauginti sekančiai:
1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare pridėti:
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
1 stiklinę miltų
6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną
Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo.
Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno (nedejau, nes neturejau)
3 kiaušinius (buvo like tik 2 kiausiniai M dydzio, tai juos tik ir dejau)
3 stiklines miltų (dejau tik 2, nes nepyliau pieno, ir truko vieno kiausinio)
pusę stiklinės aliejaus (dejau puse stiklines istirpinto margarino)
1 šaukštas kepimo miltelių (dejau viena a.s. su kaupu)
1 šaukštas vanilinio cukraus
Daugiau įvairūs priedai pasirinktinai:riešutai,razinos,saulėgrąžos,cinamonas,varškė ir t.t.Kiekvieną kartą gali būti vis kitoks.Kiek pamenu nuo priedų pyrago skonis keičiasi.
(as kepdavau su aguonomis, arba su iv. dziovintais vaisiais)
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 - 60 min. (kepiau valanda orkaiteje, nes duonkepe visa diena sukasi kaip bitute, bet kita karta bandysiu kepti su kekso programa)
Su rauginimui palikta tešla ,pradėti viską nuo pirmos dienos iki dešimtos.Ir vėl pyragas - su kitu priedu
Skanaus
Pjuvis nelabai grazus, nes pjoviau karsta (MB fotoaparata norejos isivezti, tai skubejau )
Jau rasiau, kad dariau kvietini rauga, bet su juo man duonyte nelabai, o va, ruginis tai daiktas. Taigi, liko man to kvietinio raugo, galvojau ismesti, bet gaila pasidare. Tai MB pasiule pabandyti Huberta uzraugti, ir ka Jus manot gavosi. Siandien pagooglinau ir radau, kad ir be kvietinio raugo gautusi, ten labai graziai viskas surasyta, tai as darau copy/paste, o skliaustuose mano pakeitimai
Hubertas
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
(as dar dejau 2/3 stiklines kvietinio raugo)
viską sumaišyti ir supylus į trijų litrų stiklainį (pridengti marle,kad nepridulkėtų,bet tešla "kvėpuotų"), kambario temperatūroje rauginti sekančiai:
1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare pridėti:
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
1 stiklinę miltų
6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną
Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo.
Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno (nedejau, nes neturejau)
3 kiaušinius (buvo like tik 2 kiausiniai M dydzio, tai juos tik ir dejau)
3 stiklines miltų (dejau tik 2, nes nepyliau pieno, ir truko vieno kiausinio)
pusę stiklinės aliejaus (dejau puse stiklines istirpinto margarino)
1 šaukštas kepimo miltelių (dejau viena a.s. su kaupu)
1 šaukštas vanilinio cukraus
Daugiau įvairūs priedai pasirinktinai:riešutai,razinos,saulėgrąžos,cinamonas,varškė ir t.t.Kiekvieną kartą gali būti vis kitoks.Kiek pamenu nuo priedų pyrago skonis keičiasi.
(as kepdavau su aguonomis, arba su iv. dziovintais vaisiais)
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 - 60 min. (kepiau valanda orkaiteje, nes duonkepe visa diena sukasi kaip bitute, bet kita karta bandysiu kepti su kekso programa)
Su rauginimui palikta tešla ,pradėti viską nuo pirmos dienos iki dešimtos.Ir vėl pyragas - su kitu priedu
Skanaus
Pjuvis nelabai grazus, nes pjoviau karsta (MB fotoaparata norejos isivezti, tai skubejau )
QUOTE(jolanka @ 2010 02 12, 15:49)
Kai pradejau kepti bandeles su vysniom, tai nesustoju, nes pareikalavimas diiiidelis
[/img]
[/img]
O receptas?????????
QUOTE(Margareta @ 2010 02 12, 14:59)
skanus?
Man labai skanus, o vyras kitokiu pyragu nelabai valgo, o sita - pilna burna
Pagaliau ir as iskepiau pirma duonele be mieliu su raugu.
Pusiau rugine
receptukas is cia
http://www.nimbul.ru...ganoj_zakvaske/
Pusiau rugine
receptukas is cia
http://www.nimbul.ru...ganoj_zakvaske/
Paprasiau kaimynes apibudinti skoni (ka tik suslemstem po gera gabala su arbata), kuri ragavo pirma karta: kazkas tarpinio tarp saldzios bulkos ir kekso, daugiau panasumo i keksa. Nesausas, nesprangus ir labai skanus (sake, kad dabar jau kalendoriuj zymes dienas, kada cia tas Hubertas bus kepamas)
Kai kedavau su dziovintais vaisiais, tai labiau keksas gaudavosi. O raugas toki gera skoni duoda (nemoku apibudinti).
Kai kedavau su dziovintais vaisiais, tai labiau keksas gaudavosi. O raugas toki gera skoni duoda (nemoku apibudinti).
Rasma, o ta tesla tokia limpanti prie ranku? Issimaise, atsidariau paziurejau, tai tokia kose makalose
Rasma, kokios fainos bulkutes ir gerai prižiūrėtos virtuvės viršynyko
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 12, 14:53)
O receptas?????????
Bandeles su vysniomis
Mielinė tešla (tinkama bet kokioms bandelems, picoms, pyragams):
500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos
Idaras:
400g vysniu (naudoju saldytas trintas su cukrumi),
1 pakelis vanilinio pudingo milteliu(tu kur reikia virti).
Glazura:
100-150g cukraus pudros,
1-2 v.s. citrinos sulciu.
Į dubenį išsijojami miltai. Viduryje padaroma duobutė. Tešlai maišyti skirtas pienas pašildomas, į jį supilamos su cukrumi istrintos mielės, pamaišoma ir supilama į miltuose padarytą duobutę. Miltų į skystį primaišoma tik tiek, kad viduryje tešla pasidarytų rūgščios grietinės tirštumo. Tešla apiberiama šonuose likusiais sausais miltais, uždengiama ir pastatoma kilti, kol ji išsiveržia pro miltus. Per tą laiką paplakami kiaušiniai, paruošiami riebalai (aliejus arba margarinas/ sviestas). Kai įmaišalas iškyla, į jį sudedami paruošti priedai, tešla vėl minkoma ir kildoma taip pat, kaip paprasta.
Tuo metu galima pasidaryti idara.Vysnias naudojau saldytas. Pudingo miltelius (naudoju 1 pakeli Budyn) uzpilti 4 6 v.s. vysniu sulciu arba vandeniu. Vysnias uzvirti, tada ten supilti pudinga ir maisyti kol sutirstes. Padeti, kad atvestu.
Iskocioti tesla staciakampio formos mazdaug 6-8mm storio. Ant virsaus paskleisti vysnias. Tada teslos laksta padalinus (akimis) i 3 dalis perlenkti, uzvozti viena 1/3 teslos iki puses, kad liktu nepadengta paskutine 1/3, ir galiausia ja uzlenkti.
Tada supjaustyti peiliu juostelemis kokio nori plocio ir susukti persukti keleta kartu.
Deti i skarda, pakildinti ir kepti. Kepu apie 200 laipsniu temp apie 15-20 min.
Isemus po keliolikos minuciu aptepu glazura.
Labai skanios bandeles, gaivios ir rugstokos.
Siandien bandysiu su braskemis. Tik i jas dejau rugsteles.
sveikutes,
semininkeles, gal galit su manim pasidalinti kokiu dzemo recept ir isvis kaip ten toj duonkepej ta programa naudojasi? turiu oboliu, kazi iseitu kas?
semininkeles, gal galit su manim pasidalinti kokiu dzemo recept ir isvis kaip ten toj duonkepej ta programa naudojasi? turiu oboliu, kazi iseitu kas?
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 12, 15:25)
Rasma, o ta tesla tokia limpanti prie ranku? Issimaise, atsidariau paziurejau, tai tokia kose makalose
Aha, ji lipni..neturi būti labai skysta..na, ne kamuoliukas, bet tokia ir 'nebėganti' Paplerusi į šonus, bet ne skystymėlis
Nemoku paaiškinti Turi būti labai minkšta, bet kad būtų įmanoma miltuotom rankom paimt ir kočiot.