Merginos, neseniai įsijungiau į Jūsų būrelį, t. y. nusipirkau dunkepę, tai ko tik man nėra buve: tai laiką ne taip nustatau, tai menteles pamirštu įdėt bet dabar jau lyg įsivažiuoj. Vakar užstačiau kvietinę duonytę su kefyru, kad iškeptu rytui. Gavosi vidus purus ir minkštas, o pluta kietą Ką reikia daryti, kad pluta nebūtų kieta ir pjaunant netrupėtu?
Di72, itariu kad per stipru apskrudimo lygi nustatei nors mums tai patinka traski pluta
QUOTE(Di72 @ 2010 02 12, 14:48)
Merginos, neseniai įsijungiau į Jūsų būrelį, t. y. nusipirkau dunkepę, tai ko tik man nėra buve: tai laiką ne taip nustatau, tai menteles pamirštu įdėt bet dabar jau lyg įsivažiuoj. Vakar užstačiau kvietinę duonytę su kefyru, kad iškeptu rytui. Gavosi vidus purus ir minkštas, o pluta kietą Ką reikia daryti, kad pluta nebūtų kieta ir pjaunant netrupėtu?
Manau, kad plutos apskrudinimą rinkis šviesesnį, duoną apšluostyk tik iškepus drėgnu rankšluosčiu.
Rasma, labai šaunios bandelės, aš tokias kepu pagal 'Lietuvių patiekalai' rec., o čia pagerintos.
o-pa-pa, tikrai fantazijos netruksta einu ir as
Rasma, nu zinokite vos liezuvio nepraryjau Kaip skaniai bandukes atrodo
Rasma, nu zinokite vos liezuvio nepraryjau Kaip skaniai bandukes atrodo
QUOTE(Di72 @ 2010 02 12, 13:48)
Ką reikia daryti, kad pluta nebūtų kieta ir pjaunant netrupėtu?
Aš statau ne stiprų plutos skrudinimą ir iškepusios nelaikau duonkepėje, taip statau, kad iškepusią jau galėčiau išimti ir vos vos pravėsusią įdėti į maišiuką. Gal tai ir nėra labai sveikuoliška, bet kai noriu labai minkštos plutos, tai palieku atvėsitu popieriniam/polietileniniam maišiuke arba bent jau apvyniojus virtuviniu švariu rankšluostuku
QUOTE(Rasma @ 2010 02 12, 14:58)
Aš statau ne stiprų plutos skrudinimą ir iškepusios nelaikau duonkepėje, taip statau, kad iškepusią jau galėčiau išimti ir vos vos pravėsusią įdėti į maišiuką. Gal tai ir nėra labai sveikuoliška, bet kai noriu labai minkštos plutos, tai palieku atvėsitu popieriniam/polietileniniam maišiuke arba bent jau apvyniojus virtuviniu švariu rankšluostuku
Aš dedu ant lininio rankšluosčio (sulankstyto) ir apdengiu kitu, kad lėtai atvėstų.
Rasma,
Įdarui:
250 g. minkšto kreminio sūrio arba varškės
50 g cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
2 v. š. kiaušinių+pieno plakinio
O kaip suprast 2 v.s. kiausiniu?
Pipete, o koks jusu receptukas?
Paziurejau, kad sviesto tik 40g teturiu...margarinas tikriausia netinka?
Įdarui:
250 g. minkšto kreminio sūrio arba varškės
50 g cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
2 v. š. kiaušinių+pieno plakinio
O kaip suprast 2 v.s. kiausiniu?
Pipete, o koks jusu receptukas?
Paziurejau, kad sviesto tik 40g teturiu...margarinas tikriausia netinka?
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 12, 14:01)
Rasma,
Įdarui:
250 g. minkšto kreminio sūrio arba varškės
50 g cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
2 v. š. kiaušinių+pieno plakinio
O kaip suprast 2 v.s. kiausiniu?
Įdarui:
250 g. minkšto kreminio sūrio arba varškės
50 g cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
2 v. š. kiaušinių+pieno plakinio
O kaip suprast 2 v.s. kiausiniu?
Čia to plakinio 2 v.š. reikia, kur skirtas aptepimui. Va šito:
"Plakinys bandelių patepimui: 1 kiaušinis išplaktas su 1 v. š. pieno"
Papildyta:
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 12, 14:01)
Paziurejau, kad sviesto tik 40g teturiu...margarinas tikriausia netinka?
Tinka..man vakar irgi sviesto trūko, tai dėjau dalį margarino. Ir aš viską išlydžiau
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 12, 15:01)
Rasma,
Įdarui:
250 g. minkšto kreminio sūrio arba varškės
50 g cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
2 v. š. kiaušinių+pieno plakinio
O kaip suprast 2 v.s. kiausiniu?
Pipete, o koks jusu receptukas?
Paziurejau, kad sviesto tik 40g teturiu...margarinas tikriausia netinka?
Įdarui:
250 g. minkšto kreminio sūrio arba varškės
50 g cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
2 v. š. kiaušinių+pieno plakinio
O kaip suprast 2 v.s. kiausiniu?
Pipete, o koks jusu receptukas?
Paziurejau, kad sviesto tik 40g teturiu...margarinas tikriausia netinka?
Tešla tinka tokia, kokia patinka (pagerinta), tingiu rašyti , cituoju kas svarbu
Varškės masei:
1/2 kg varškės, 2 tryniai, 100 g cukraus, vanilinio sukraus.
Pridedu nuo savęs: sviesto 50 g, ar mažiau, 2-3 šaukštai manų košės, ar užplikytų manų kr., razinos (viskas kaip varškės apkepui), citrinos sulčių galima dėti 1 v.š.
Aciu merginos, jau duonkepe makaluoja tesla
Ačiū mergaitės labai, labai
Visai jau man, kiausu ir sviesto nesudejau sustabdziau ir idejau....gal nieko nesugadinnsiu