QUOTE(Margareta @ 2010 03 12, 15:35)
nemanau, kad kibinu tesla gali duonkepeje maisyti
ji visai kitokia turi buti tokia trapi, sviestine.. as su rankom darau. i miltus dedu margarina ir trupinu su pirstais
QUOTE(Terra2 @ 2010 03 12, 16:32)
Greitai paruošiama tešla:
miltai 500gr
pienas 250ml
mielės - 2 a.š.
cukrus 1 a.š.
kiaušinis - 1-2 vnt.
aliejus - 3 v.š.
druska 0,5 v.š.
Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame piene ir leisti "suburbuliuoti". Tada viską pagal eiliškumą sudėti į duonkepę, įjungti tešlos programą ir po pusvalandžio tešla gatava. Šiai tešlai nereikalingas kildinimas, galima iškarto daryti bandeles su bet kokiu įdaru. Praktiškas patarimas: tešlą reikia iškočioti plonai, nes kepant labai iškyla. Nepanaudojus visos tešlos, galima užsišaldyti. Aš dažnai su šia tešla kepu beliašus ir čeburekus. Na , žinoma ir visokias bandeles su įvairiais įdarais.
QUOTE(Giedruzhee @ 2010 03 12, 18:41)
Kaip tik vakar kepiau kibinus,ir tešlą minkiau duonkepėje,nes visai neturėjau laiko pati minkyti,reikėjo greičiau,tad rizikavau
Sviestą aš ir rankom ruošdama tešlą į miltus tarkuoju stambia tarka,tad taip pat ir su duonkepe.Dėjau grietinę,tarkuotą sviestą,kiaušinius,miltus,ir tešlos programa minkiau 10-15min maždaug.Kiek kitokia tešla gavosi,bet galutinis rezultatas,t.y.kibinai,nenukentėjo,svečiai gyrė,kad skanu
Bet visgi kitą sykį minkysiu rankomis
Aciu merginos uz pagalba.tikriausiai nerizikuosiu ir minkysiu tesla rankomis kibinams.
Terra, o i sita tesla eina sausos mieles?