kaaaip skaanu...
atsibudau siryt nuo nuostabaus kvapo namie, kepiau su ivairiom seklom duonyte, is vakaro uzstaciau kad ryte jau butu valgymui - super.
Tinginiu ismislas ta duonkepe, bet kaip patogu
Dabar noriu tikros juodos duonos su raugu - gaminu rauga, bet dar neisivaizduoju kaip viskas gausis. Labai megstu tikra juoda rugine duona.
Idomu is duonkepes gamintoju gal butu galima issireikalauti kompensacija uz pradejusi augti svori kaip iskepu taip ir suvalgom trise kepaliuka (500 gr.)
QUOTE(Nerutė @ 2010 03 11, 08:46)
Klausimelis po kiek kasdien pamaitini? gr/ml?
Pas mane raugas vaikiškame "Avent" indelyje, kuris skirtas pienukui saugoti (užsukamą plastmasinį dangtelį prabadžiau su įkaitintu nestoru virbalu), tai išpilu viską (raugas nėra skystas visiškai, bet išsikrato lauk) ir kiek lieka ant sienelių tiek (svėriau, tai dažniausiai lieka apie 5-10 g.). O primaitinu visada vienodai 30-40 ml vandens ir 30-40 g miltų.
QUOTE(PUCA @ 2010 03 11, 09:52)
kaaaip skaanu...
Idomu is duonkepes gamintoju gal butu galima issireikalauti kompensacija uz pradejusi augti svori kaip iskepu taip ir suvalgom trise kepaliuka (500 gr.)
Idomu is duonkepes gamintoju gal butu galima issireikalauti kompensacija uz pradejusi augti svori kaip iskepu taip ir suvalgom trise kepaliuka (500 gr.)
Geras klausimas!
QUOTE(Ledum @ 2010 03 10, 23:59)
Olaiva, atvažiuok. Mielai pasidalinsiu, tik su sąlyga, kad neveši nei šokolado, nei ko kito.
atvaziuosiu butinai
nemegsti sokoladu?
tik dar prasysiu ir trumpos instrukcijos,kaip man su juo elgtis,nes kai as tokia seimininke,tai paskui vaziuosiu pas tave kas savaite kaulyti
Noriu patarimo, kai kepu balta duona viskas gaunasi OK, o kai rugine - tesla uzminko labai kieta (naudojuosi receptais kurie buvo prideti prie duonkepes) toks kiulkis kuri vos pirstu galima ispausti. Ar taip turi buti? kokio kietumo turetu buti rugine tesla?
pirma karta kepu duona su raugu. namai kvepia, ziuresiu kas gausis
QUOTE(PUCA @ 2010 03 11, 17:22)
Noriu patarimo, kai kepu balta duona viskas gaunasi OK, o kai rugine - tesla uzminko labai kieta (naudojuosi receptais kurie buvo prideti prie duonkepes) toks kiulkis kuri vos pirstu galima ispausti. Ar taip turi buti? kokio kietumo turetu buti rugine tesla?
rugine tešla visada yra kietesne, sunkesne už kvietine
Laba
taigis vakarykštė duonelė buvo sunaikinta dar nespėjus net visiškai atvėsti ir didžiają jos dalį tai mb sulesė... mum su vaikais teliko tik po kasneli paragavimui kepiau su svogūnais krapais ir varškės sūriu
O daba gal ne visai į temą bet kadangi dauguma čia renkasi kas duonkepes turi tai norėčiau pasiteirauti kokiom maždauk proporcijom ingridientus dedate pvz. minkydamos tešlą koldūnams ar virtinukams
taigis vakarykštė duonelė buvo sunaikinta dar nespėjus net visiškai atvėsti ir didžiają jos dalį tai mb sulesė... mum su vaikais teliko tik po kasneli paragavimui kepiau su svogūnais krapais ir varškės sūriu
O daba gal ne visai į temą bet kadangi dauguma čia renkasi kas duonkepes turi tai norėčiau pasiteirauti kokiom maždauk proporcijom ingridientus dedate pvz. minkydamos tešlą koldūnams ar virtinukams
QUOTE(egute @ 2010 03 11, 21:12)
O daba gal ne visai į temą bet kadangi dauguma čia renkasi kas duonkepes turi tai norėčiau pasiteirauti kokiom maždauk proporcijom ingridientus dedate pvz. minkydamos tešlą koldūnams ar virtinukams
Pagal receptą, na gal tik dviguba norma(aš darau)
Ir man tai aktualu, dar nebandžiau. Ar duonkepei nesunku maišyti koldūninę tešlą? Ar jus užmaišote kiek skystesnę ir po to rankomis baigiate minkyti, papildant tešlą miltais? Mano duonkepėje buvo keletas maišyklių, trumpesnės ir ilgesnės. Sunkesnei tešlai gal pabandyti su trumpesniais?
maiskiau koldunams tesla, visiaki be jokiu problemu superine tesla gaunasi, as rankokis tokios neisminkau
kazkuri minejot apie avizine duonele. neberandu gal receptuka i mestumet? ar nuorodele.
vakar kepiau juoda duona su raugu. gavosi labai skani, draugus pavaisinom, tai nebeliko. siandien vel kepu
vakar kepiau juoda duona su raugu. gavosi labai skani, draugus pavaisinom, tai nebeliko. siandien vel kepu