sveikos
rauga gaminau pati 4 kartus...ir nesigavo nei karto.o vyras taip praso juodos duonos o as nemoku jo pasigaminti...
gal kuri kaune galetu pasakyti kur jo nusipirkti? arba gal kuri noretu pasidalinti,nors truputeli mainais i koki sokolada
jau nuo lapkricio galo neperkam jokiu duonos gaminiu is parduotuves,bet va juodos tikros duoneles tai norisi...
labas apie rauga na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu mamai labai patiko o as sakiau kol kas gerai man ir be raugo bus
dar mano maistinės svarstyklės kažko itarimą sukėlė tai teko miltus atmatuoti matavimo šaukštu, kuris tikiuos atitinka tuos 25g kaip pirmam puslapiuke rašo
Na nezinau ar sveriant atitinka saukstas 25g, nes kazkur buvau radus kad tik 8-10g Cia reiktu kad pasvertu kas turi svarstykles.
Papildyta:
QUOTE(Olaiva @ 2010 03 10, 23:39)
sveikos
rauga gaminau pati 4 kartus...ir nesigavo nei karto.o vyras taip praso juodos duonos o as nemoku jo pasigaminti...
gal kuri kaune galetu pasakyti kur jo nusipirkti? arba gal kuri noretu pasidalinti,nors truputeli mainais i koki sokolada
jau nuo lapkricio galo neperkam jokiu duonos gaminiu is parduotuves,bet va juodos tikros duoneles tai norisi...
rauga gaminau pati 4 kartus...ir nesigavo nei karto.o vyras taip praso juodos duonos o as nemoku jo pasigaminti...
gal kuri kaune galetu pasakyti kur jo nusipirkti? arba gal kuri noretu pasidalinti,nors truputeli mainais i koki sokolada
jau nuo lapkricio galo neperkam jokiu duonos gaminiu is parduotuves,bet va juodos tikros duoneles tai norisi...
Na man tai juoda duonyte ir ant mieliu skani, as dedu tada sausa rauga del rugsteles.
QUOTE(Olaiva @ 2010 03 10, 21:39)
jau nuo lapkricio galo neperkam jokiu duonos gaminiu is parduotuves,bet va juodos tikros duoneles tai norisi...
Jei busi Vilniuje, galėsiu pasidalint
O šiaip, gali ir be raugo naminio, paimk salyklą, sausą raugą ir mieles ir gausi juodą duoną
QUOTE(Nerutė @ 2010 03 10, 21:53)
labas apie rauga na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu mamai labai patiko o as sakiau kol kas gerai man ir be raugo bus
Čia skonio reikalas Pabandyk kaip Rasma siūlė dažniau pamaitint
Dar bandau naujo skonio raugą, su alum Gražu
QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 10, 22:09)
Jei busi Vilniuje, galėsiu pasidalint
O šiaip, gali ir be raugo naminio, paimk salyklą, sausą raugą ir mieles ir gausi juodą duoną
O šiaip, gali ir be raugo naminio, paimk salyklą, sausą raugą ir mieles ir gausi juodą duoną
o kur man ju isigyti? as tik su sausom mielem viska kepu
QUOTE(Olaiva @ 2010 03 10, 22:15)
o kur man ju isigyti? as tik su sausom mielem viska kepu
Pirmam puslapyje yra adresiukas, siunčia
Bet galima salyklą ir Kaune nupirkt Čia kokį kg nupils (siūlė)
QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 10, 22:28)
Pirmam puslapyje yra adresiukas, siunčia
Bet galima salyklą ir Kaune nupirkt Čia kokį kg nupils (siūlė)
Bet galima salyklą ir Kaune nupirkt Čia kokį kg nupils (siūlė)
aciu labai uz info
gal poryt kaziuko mugeje kaune kas tures,o gal is kepyklos kas nores pasidalinti,mielai nuvaziuociau,bet naivu turbut to tiketis
QUOTE(jursim @ 2010 03 10, 10:21)
sveikos, kepejeles,
norejau jusu paklaust, gal kuri zinot paprastu, tu dideliu baronuku recepta? ir kaip jas daryti? sumasciau savo mergytei iskept, sakau pagraustu, butu be jokiu E, ale is kur recepta gauti?
norejau jusu paklaust, gal kuri zinot paprastu, tu dideliu baronuku recepta? ir kaip jas daryti? sumasciau savo mergytei iskept, sakau pagraustu, butu be jokiu E, ale is kur recepta gauti?
kazkada dariau tokias. pamenu gavosi ju gana nemazai, tai po keliu dienu jau nebuvo tokios skanios. ta pacia diena skaniausios
Ukrainietiskos barankos
Skysta tesla:
350g miltu (1rusis)
15g svieziu abra 1 pak sausu mieliu
250g vandens
Tesla:
650g miltu
120g cukraus
1 a.s. druskos
50g sviesto
50g aguonu
250-300g vandens
+skysta tesla
Kildinimo temperature +25C laipsniai, trukme 3,5 5val.
Teslos maisymui miltus kruopsciai maisome su vandeniu, druska ir kt. Komponentais iki vienalytes mases. Statome siltai 30-45min.
Teslos formavimas.
Nuo teslos atgnybame mazdaug po 100g gabaliukus, iskociojame i reikiama ilgi, kad suformuotume apvalius gaminius. Galus sulipiname viena su kitu ir pavoliojame, kad butu mazdaug vienosdos apimties, kaip ir visas gaminys. Nedaryti lb plonu, nes bus sausoki.
Apsutinimas ir kepimas.
Suformuotas barankas dedame ant kepimo popieriumi padengto pavirsiaus ir laikomke apie 30min kamb.tempaturoje. Veliau 15-20sek. Pasutiname verdanciame vandenyje ir apdzioviname ant popieriaus. Kepame 15-20min 220C temp. kol igaus auksini atspalvi.
Papildyta:
QUOTE(Nerutė @ 2010 03 10, 22:53)
labas apie rauga na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu mamai labai patiko o as sakiau kol kas gerai man ir be raugo bus
tikrai, kad skonio reikalas, nes man be raugo(mieline) duona nelabai skanu, mielem atsiduoda
o kad butu pusiausvyra ir kad nebutu baimes jog neiskils duona, as i tesla su raugu mieliu uzkrapinu truputi (ant galo saukstelio)
QUOTE(Olaiva @ 2010 03 10, 23:40)
aciu labai uz info
gal poryt kaziuko mugeje kaune kas tures,o gal is kepyklos kas nores pasidalinti,mielai nuvaziuociau,bet naivu turbut to tiketis
gal poryt kaziuko mugeje kaune kas tures,o gal is kepyklos kas nores pasidalinti,mielai nuvaziuociau,bet naivu turbut to tiketis
Olaiva, atvažiuok. Mielai pasidalinsiu, tik su sąlyga, kad neveši nei šokolado, nei ko kito.
QUOTE(Nerutė @ 2010 03 10, 21:53)
labas apie rauga na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu
Su tuo aš vargau
Ne tik man neskanu, bet ir šeimyna sakydavo 'sulesink paukščiams'
Ir kvapas raugo mane erzindvo (gan stiprus buvo) ir rūgštelė specifinė..
Aš sakiau, kad dvi savaites beveik iš raugo nieko nekepiau, bet pamaitindvau ryte, iki vakaro išrūgdavo, viską išpilu (vos vos..palikdavau gal arbatinį šaukštelį ,tiesiog kiek ant sienelių) ir vėl vakare pamaitinu.ryte išpilu pmaitinu ir iki vakaro...aišku miltų nuostolių buvo, kol gavau norimą raugą...ir taip kasdien, jokiame šaldytuve..ir dabar nelaikau šldytuve, kasdien pamaitinu po kartą, o jei noriu kepti duoną, dukart maitinu vieną dieną prieš kepimą..
Dabar duoną kepu. Absoliučiai jokių raugo požymių..kvapas duonos, labai malonus, o raugo rūgštelė nesijaučia, bet pati duona nesaldi
QUOTE(egute @ 2010 03 10, 20:25)
Tai jau turbūt kad ne visi receptai...
Aš pagaliau sulaukiau kurjerio su mano duonkepe tai iškart ėmiausi pirmo bandymo tik gaila kad taip ilgai reikia laukti rezultatų... vaikai jau tikrai miegos kai bus galima ragauti
dar mano maistinės svarstyklės kažko itarimą sukėlė tai teko miltus atmatuoti matavimo šaukštu, kuris tikiuos atitinka tuos 25g kaip pirmam puslapiuke rašo
Tiesa iškilo klausimas kaada duonytė lengviau išsiima iškart iškepus ar reikia palaukti kol atvės duonkepėje ar išėmus kibirėlį
Aš pagaliau sulaukiau kurjerio su mano duonkepe tai iškart ėmiausi pirmo bandymo tik gaila kad taip ilgai reikia laukti rezultatų... vaikai jau tikrai miegos kai bus galima ragauti
dar mano maistinės svarstyklės kažko itarimą sukėlė tai teko miltus atmatuoti matavimo šaukštu, kuris tikiuos atitinka tuos 25g kaip pirmam puslapiuke rašo
Tiesa iškilo klausimas kaada duonytė lengviau išsiima iškart iškepus ar reikia palaukti kol atvės duonkepėje ar išėmus kibirėlį
Sveikos kepėjėlės.Prisijungiu ir aš.Baigus kepti,išjungiu duonkepę ir palieku,kol pradeda rasoti stiklas.Tada išimu duoną.Aišku,ji būna padrėkus,bet greit nugaruoja.Užtai nereikia jos purkšti vandeniu ir vynioti į rankšluosčius.Plutele pasidaro minkštesnė ir piaustant taip nešiukšlina.
QUOTE(Rasma @ 2010 03 11, 00:28)
Su tuo aš vargau
Ne tik man neskanu, bet ir šeimyna sakydavo 'sulesink paukščiams'
Ir kvapas raugo mane erzindvo (gan stiprus buvo) ir rūgštelė specifinė..
Aš sakiau, kad dvi savaites beveik iš raugo nieko nekepiau, bet pamaitindvau ryte, iki vakaro išrūgdavo, viską išpilu (vos vos..palikdavau gal arbatinį šaukštelį ,tiesiog kiek ant sienelių) ir vėl vakare pamaitinu.ryte išpilu pmaitinu ir iki vakaro...aišku miltų nuostolių buvo, kol gavau norimą raugą...ir taip kasdien, jokiame šaldytuve..ir dabar nelaikau šldytuve, kasdien pamaitinu po kartą, o jei noriu kepti duoną, dukart maitinu vieną dieną prieš kepimą..
Dabar duoną kepu. Absoliučiai jokių raugo požymių..kvapas duonos, labai malonus, o raugo rūgštelė nesijaučia, bet pati duona nesaldi
Ne tik man neskanu, bet ir šeimyna sakydavo 'sulesink paukščiams'
Ir kvapas raugo mane erzindvo (gan stiprus buvo) ir rūgštelė specifinė..
Aš sakiau, kad dvi savaites beveik iš raugo nieko nekepiau, bet pamaitindvau ryte, iki vakaro išrūgdavo, viską išpilu (vos vos..palikdavau gal arbatinį šaukštelį ,tiesiog kiek ant sienelių) ir vėl vakare pamaitinu.ryte išpilu pmaitinu ir iki vakaro...aišku miltų nuostolių buvo, kol gavau norimą raugą...ir taip kasdien, jokiame šaldytuve..ir dabar nelaikau šldytuve, kasdien pamaitinu po kartą, o jei noriu kepti duoną, dukart maitinu vieną dieną prieš kepimą..
Dabar duoną kepu. Absoliučiai jokių raugo požymių..kvapas duonos, labai malonus, o raugo rūgštelė nesijaučia, bet pati duona nesaldi
kopinu ir issisaugau ateiciai, nes kol kas noras terliotis praejes Klausimelis po kiek kasdien pamaitini? gr/ml?