Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios

sveikos wink.gif

rauga gaminau pati 4 kartus...ir nesigavo nei karto.o vyras taip praso juodos duonos doh.gif o as nemoku jo pasigaminti...
gal kuri kaune galetu pasakyti kur jo nusipirkti? arba gal kuri noretu pasidalinti,nors truputeli blush2.gif mainais i koki sokolada ax.gif

jau nuo lapkricio galo neperkam jokiu duonos gaminiu is parduotuves,bet va juodos tikros duoneles tai norisi...
Atsakyti
labas 4u.gif apie rauga smile.gif na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu unsure.gif mamai labai patiko o as sakiau kol kas gerai man ir be raugo bus blush2.gif
Atsakyti

dar mano maistinės svarstyklės kažko itarimą sukėlė tai teko miltus atmatuoti matavimo šaukštu, kuris tikiuos atitinka tuos 25g kaip pirmam puslapiuke rašo blush2.gif

Na nezinau ar sveriant atitinka saukstas 25g, nes kazkur buvau radus kad tik 8-10g g.gif Cia reiktu kad pasvertu kas turi svarstykles.
Papildyta:
QUOTE(Olaiva @ 2010 03 10, 23:39)
sveikos wink.gif

rauga gaminau pati 4 kartus...ir nesigavo nei karto.o vyras taip praso juodos duonos doh.gif o as nemoku jo pasigaminti...
gal kuri kaune galetu pasakyti kur jo nusipirkti? arba gal kuri noretu pasidalinti,nors truputeli blush2.gif mainais i koki sokolada  ax.gif

jau nuo lapkricio galo neperkam jokiu duonos gaminiu is parduotuves,bet va juodos tikros duoneles tai norisi...

Na man tai juoda duonyte ir ant mieliu skani, as dedu tada sausa rauga del rugsteles. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2010 03 10, 21:39)

jau nuo lapkricio galo neperkam jokiu duonos gaminiu is parduotuves,bet va juodos tikros duoneles tai norisi...

Jei busi Vilniuje, galėsiu pasidalint mirksiukas.gif
O šiaip, gali ir be raugo naminio, paimk salyklą, sausą raugą ir mieles ir gausi juodą duoną

QUOTE(Nerutė @ 2010 03 10, 21:53)
labas  4u.gif  apie rauga smile.gif na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu  unsure.gif  mamai labai patiko o as sakiau kol kas gerai man ir be raugo bus  blush2.gif

Čia skonio reikalas biggrin.gif Pabandyk kaip Rasma siūlė dažniau pamaitint
Dar bandau naujo skonio raugą, su alum cool.gif Gražu
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 10, 22:09)
Jei busi Vilniuje, galėsiu pasidalint  mirksiukas.gif
O šiaip, gali ir be raugo naminio, paimk salyklą, sausą raugą ir mieles ir gausi juodą duoną


o kur man ju isigyti? blush2.gif as tik su sausom mielem viska kepu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2010 03 10, 22:15)
o kur man ju isigyti? blush2.gif  as tik su sausom mielem viska kepu rolleyes.gif

Pirmam puslapyje yra adresiukas, siunčia mirksiukas.gif
Bet galima salyklą ir Kaune nupirkt Čia kokį kg nupils (siūlė) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 10 kovo 2010 - 22:30
QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 10, 22:28)
Pirmam puslapyje yra adresiukas, siunčia mirksiukas.gif
Bet galima salyklą ir Kaune nupirkt Čia kokį kg nupils (siūlė)  blush2.gif

aciu labai uz info 4u.gif
gal poryt kaziuko mugeje kaune kas tures,o gal is kepyklos kas nores pasidalinti,mielai nuvaziuociau,bet naivu turbut to tiketis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jursim @ 2010 03 10, 10:21)
sveikos, kepejeles,
norejau jusu paklaust, gal kuri zinot paprastu, tu dideliu baronuku recepta? ir kaip jas daryti? sumasciau savo mergytei iskept, sakau pagraustu, butu be jokiu E, ale is kur recepta gauti?  g.gif


kazkada dariau tokias. pamenu gavosi ju gana nemazai, tai po keliu dienu jau nebuvo tokios skanios. ta pacia diena skaniausios tongue.gif

Ukrainietiskos barankos

Skysta tesla:
350g miltu (1rusis)
15g svieziu abra 1 pak sausu mieliu
250g vandens


Tesla:
650g miltu
120g cukraus
1 a.s. druskos
50g sviesto
50g aguonu
250-300g vandens
+skysta tesla

Kildinimo temperature +25C laipsniai, trukme 3,5…5val.

Teslos maisymui miltus kruopsciai maisome su vandeniu, druska ir kt. Komponentais iki vienalytes mases. Statome siltai 30-45min.

Teslos formavimas.
Nuo teslos atgnybame mazdaug po 100g gabaliukus, iskociojame i reikiama ilgi, kad suformuotume apvalius gaminius. Galus sulipiname viena su kitu ir pavoliojame, kad butu mazdaug vienosdos apimties, kaip ir visas gaminys. Nedaryti lb plonu, nes bus sausoki.

Apsutinimas ir kepimas.
Suformuotas barankas dedame ant kepimo popieriumi padengto pavirsiaus ir laikomke apie 30min kamb.tempaturoje. Veliau 15-20sek. Pasutiname verdanciame vandenyje ir apdzioviname ant popieriaus. Kepame 15-20min 220C temp. kol igaus auksini atspalvi.

Papildyta:
QUOTE(Nerutė @ 2010 03 10, 22:53)
labas  4u.gif  apie rauga smile.gif na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu  unsure.gif  mamai labai patiko o as sakiau kol kas gerai man ir be raugo bus  blush2.gif


tikrai, kad skonio reikalas, nes man be raugo(mieline) duona nelabai skanu, mielem atsiduoda ax.gif
o kad butu pusiausvyra ir kad nebutu baimes jog neiskils duona, as i tesla su raugu mieliu uzkrapinu truputi (ant galo saukstelio) cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo triule: 10 kovo 2010 - 22:58
QUOTE(Olaiva @ 2010 03 10, 23:40)
aciu labai uz info  4u.gif
gal poryt kaziuko mugeje kaune kas tures,o gal is kepyklos kas nores pasidalinti,mielai nuvaziuociau,bet naivu turbut to tiketis rolleyes.gif


Olaiva, atvažiuok. Mielai pasidalinsiu, tik su sąlyga, kad neveši nei šokolado, nei ko kito.
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2010 03 10, 21:53)
labas  4u.gif  apie rauga smile.gif na man jis lyg gavos, bet man kazkaip ir iskepta duona atisduoda raugu.... nu man neskanu  unsure.gif 

Su tuo aš vargau doh.gif
Ne tik man neskanu, bet ir šeimyna sakydavo 'sulesink paukščiams' doh.gif

Ir kvapas raugo mane erzindvo (gan stiprus buvo) ir rūgštelė specifinė..

Aš sakiau, kad dvi savaites beveik iš raugo nieko nekepiau, bet pamaitindvau ryte, iki vakaro išrūgdavo, viską išpilu (vos vos..palikdavau gal arbatinį šaukštelį ,tiesiog kiek ant sienelių) ir vėl vakare pamaitinu.ryte išpilu pmaitinu ir iki vakaro...aišku miltų nuostolių buvo, kol gavau norimą raugą...ir taip kasdien, jokiame šaldytuve..ir dabar nelaikau šldytuve, kasdien pamaitinu po kartą, o jei noriu kepti duoną, dukart maitinu vieną dieną prieš kepimą..

Dabar thumbup.gif duoną kepu. Absoliučiai jokių raugo požymių..kvapas duonos, labai malonus, o raugo rūgštelė nesijaučia, bet pati duona nesaldi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2010 03 10, 20:25)
Tai jau turbūt kad ne visi receptai...

Aš pagaliau sulaukiau kurjerio su mano duonkepe tai iškart ėmiausi pirmo bandymo  rolleyes.gif  tik gaila kad taip ilgai reikia laukti rezultatų... vaikai jau tikrai miegos kai bus galima ragauti  ax.gif

dar mano maistinės svarstyklės kažko itarimą sukėlė tai teko miltus atmatuoti matavimo šaukštu, kuris tikiuos atitinka tuos 25g kaip pirmam puslapiuke rašo  blush2.gif

Tiesa iškilo klausimas kaada duonytė lengviau išsiima iškart iškepus ar reikia palaukti kol atvės duonkepėje ar išėmus kibirėlį  g.gif

Sveikos kepėjėlės.Prisijungiu ir aš.Baigus kepti,išjungiu duonkepę ir palieku,kol pradeda rasoti stiklas.Tada išimu duoną.Aišku,ji būna padrėkus,bet greit nugaruoja.Užtai nereikia jos purkšti vandeniu ir vynioti į rankšluosčius.Plutele pasidaro minkštesnė ir piaustant taip nešiukšlina.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 03 11, 00:28)
Su tuo aš vargau doh.gif
Ne tik man neskanu, bet ir šeimyna sakydavo 'sulesink paukščiams' doh.gif

Ir kvapas raugo mane erzindvo (gan stiprus buvo) ir rūgštelė specifinė..

Aš sakiau, kad dvi savaites beveik iš raugo nieko nekepiau, bet pamaitindvau ryte, iki vakaro išrūgdavo, viską išpilu (vos vos..palikdavau gal arbatinį šaukštelį ,tiesiog kiek ant sienelių) ir vėl vakare pamaitinu.ryte išpilu pmaitinu ir iki vakaro...aišku miltų nuostolių buvo, kol gavau norimą raugą...ir taip kasdien, jokiame šaldytuve..ir dabar nelaikau šldytuve, kasdien pamaitinu po kartą, o jei noriu kepti duoną, dukart maitinu vieną dieną prieš kepimą..

Dabar  thumbup.gif duoną kepu. Absoliučiai jokių raugo požymių..kvapas duonos, labai malonus, o raugo rūgštelė nesijaučia, bet pati duona nesaldi smile.gif

bigsmile.gif kopinu ir issisaugau ateiciai, nes kol kas noras terliotis praejes blush2.gif Klausimelis po kiek kasdien pamaitini? gr/ml?
Atsakyti