ratuto - dėl tavęs peržiūrėjau savo photobucketą, meilo istoriją - viskas tvarkingai išvalyta
Tešlai naudoju arba tokią tešlą (labai skanios bandelės išeina)
1 пакетика сухих дрожжей (2 1/4 ч л)
1/4 чашки тёплой воды
1 чашка молока или воды
1/4 чашки (4 ст л)сливочного масла
2 ст л сахара
1 1/2 ч л соли
1 яйцо
3 1/2-4 чашки (500-550гр) муки
Atskirai pašildyti pieną, vandenį, cukrų, sviestą, kad susijungtų ir pravėsinti. Tada jau dėti viską duonkepėn ir maišyt.
Dar naudoju Kiflė ragelių tešlą (Sonatinos, man rodos, čia).
O štai paraususi savo receptuose radau originalų sluoksniuotos tešlos receptą, tik nesu pasižymėjusi iš kur jį traukiau, tai atsiprašau autorės
(Pirmą kart dariau kaip parašyta, o vėliau pasitobulinau (tiksliau - pasilengvinau darbą
)
PRANCŪZIŠKI RAGELIAI
Nemeluosiu šį receptą, ko gero, ryšis gaminti tik patys drąsiausieji. Nors jis nėra labai sudėtingas, tačiau užims daug laiko, o šiais laikais ragelių paprasčiau nusipirkti parduotuvėje, nei praleisti pusę dienos kočiojant jiems tešlą. Bet tie, kas visgi nuspręs pavargti, tikrai nenusivils. Man iškepus ragelius, pusė jų dingsta per kokias 10 minučių. Po to sėdime susiėmę už pilvų, kaltai dejuodami Dieve, kaip persivalgiau... Tačiau kas gi gali atsispirti tokiai pagundai?
500g persijotų miltų
200ml šilto pieno
15g mielių
1 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
1 lengvai suplakto kiaušinio
250g sviesto
Aptepimui
1 trynio
1 v.š. pieno
Sutrinkite mieles su keletu šaukštų pieno ir cukrumi, palikite pastovėti 15-20 min. Supilkite mieles į miltus, supilkite likusį pieną, druską ir kiaušinį. Palengva sumaišykite su miltais, kol gausis vientisa tešla ir paminkykite 5-6 min. Įdėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite riebalais patepta plastikine plėvele ar drėgnu rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje 1-1.5 val., arba tol, kol tešla iškils dvigubai.
Kumštelkite tešlą, kad ji išsileistų, suformuokite rutulį ir padėkite į šaldytuvą 30-60 min. atvėsti. Įdėkite sviestą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite jį iki 1cm storio (jei reikia, rankomis formuokite sviesto kraštus, kad gautųsi stačiakampis).
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite tešlą į kvadratą, kiek didesnį nei išmuštas sviestas (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Kočiojant tešlą karts nuo karto tešlą pakelkite ir pabarstykite jos apačią miltais, kad tešla neliptų prie paviršiaus.
Į tešlos centrą dėkite išmuštą sviestą. Užlankstykite tešlos kraštus, kad visiškai paslėptų sviestą, apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, maždaug 7-8mm storio stačiakampį (jei reikia, galite kiek patempti kraštus, kad susidarytų taisyklinga forma).
Iškočiokite tešlą į maždaug 1 cm storio pailgą stačiakampį. Mintyse padalinkite stačiakampį į tris dalis. Paimkite pirmą trečdalį ir užlenkite, paimkite kitą tešlos galą ir užlenkite ant viršaus. Suvyniokite tešlą į virtuvinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių.
Ištraukite atvėsusią tešlą iš šaldytuvo ir pasidėkite prieš save taip, kad perlenktas kraštas būtų jūsų kairėje, o atviras tešlos kraštas dešinėje. Iškočiokite tešlą į pailgą, maždaug 1 cm storumo stačiakampį, vėl sulankstykite ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių. Visą šį procesą pakartokite dar vieną kartą.
Iškočiokite tešlą į 3-4 mm storumo pailgą lakštą. Supjaustykite lakštą norimo dydžio trikampiais. Tešlos trikampius susukite ir padėkite taip, kad ragelio viršūnėlė būtų pakišta po apačia ir sudėkite ragelius ant riebalais pateptos skardos. Suplakite trynį su pienu ir šiuo mišiniu patepkite ragelius. Uždenkite ragelius riebalais patepta virtuvine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių, kad pakiltų.
Kol rageliai kyla, įkaitinkite orkaitę iki 230°C. Kepkite ragelius 15-20 minučių, kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių prieš patiekiant. Skanaus!
Papildyta:dėl sausų aguonų - na, jas ruošiant nuplikai, tai reik gerai nuvarvint, kad vandens nebūtų. Vėliau gan protinga cukrų ne į pačias aguonas maltas dėt, o ant tiesiai ant tešlos barstyt, nes cukrus aguonose tirpsta, vėl skystis atsiranda... Cipciukas yr labai gerai aprašęs, kaip pasigamint šimtalapio aguonų masę