Vakar kepiau bandeles, pagal šį receptą:
http://crucide.livej....com/52594.htmlJeigu reikia lietuviškai tai būtų:
Tešlai:
500 g (3.5 stiklinės) kvietinių miltų
50 g cukraus
7 g 'momentinių' mielių (jei paprastos sausos aktyvios, tai reik 8.5 g Bet aš dėjau 1.5 a. š. ir per akis)
5 g (1 a. š.) druskos
180 ml vandens
16-18 g (1.5 v.š.) pieno miltelių
arba
(vietoje vandens ir pieno miltelių) 200 ml pieno
3 kiaušiniai
85 g kambario t-ros sviesto
Plakinys bandelių patepimui:
1 kiaušinis išplaktas su 1 v. š. pieno
Įdarui:
250 g. minkšto kreminio sūrio arba varškės
50 g cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
2 v. š. kiaušinių+pieno plakinio
O toliau matot pagal paveiksliukus. Aš tešlą maišiau ir kildinau duonkepėje, pasirinkusi tešlos programą (30 min. minko, 1 val. kildina). Kai iškyla iškočioti 1 cm. storio, supjaustyti poros cm pločio ir apie 30 cm. ilgio juostelėmis, jas patempti užkraštų, susukti spirale ir padaryti bandukes. Viską paruošus palikti 1 val. pakilti ir tada kepti 190 laispnių t-ros orkaitėje apie 20 min.
Atrodo mažas dariau (gavosi net 15

), bet kai jos man iškilo, kai iškepė, tai galvojau, kad kaimynams irgi balius bus
Čia tik dalis ir ta griežtai prižiūrimos virtuvės viršynyko

Minkštutės, įdaras sultingas. Vaikai prismaigstė razinų