QUOTE(zazaza @ 2010 03 04, 19:28)
Sveikos,
jau kelinta karta sioje temoje matau giriat Nataliunciko lavasa, bet pirmam psl nerandu recepto kur ji galeciau rast? labai sudomino, noriu ir as pabandyt
aciu
jau kelinta karta sioje temoje matau giriat Nataliunciko lavasa, bet pirmam psl nerandu recepto kur ji galeciau rast? labai sudomino, noriu ir as pabandyt
aciu
prasom Nataliunciko lavasas
Lavašas
250g vandens
500g miltų
2a.š. mielių
50g margarino
Druskos pagal skonį
Viską sudėt į duonkepę tešlos programa. Paruoštą tešlą padalint į rutuliukus 5 -6cm skersmens ir iškočiot 1 2mm storio. Kept ant SAUSOS įkaitintos keptuves po keletą sekundžių iš kiekvienos puses (kai tik pabals, apverst). Nereikia džiovint lavašo, reikia viską daryt labai greitai. Paruoštą lavašą perdėt drėgnom servetėlėmis(ne vaikiškais)
Kai apdžiūs, galima apipurkšt su purkštuvų ir vėl bus minkšti.
Keletą įdarų lavašui:
1.)1 pakelis smulkintų krabų lazdelių, petražolių ir krapų, 1 sutrinta česnako skiltelė, majonezo, 100 g tarkuoto sūrio.
2.) 200 g varškės, 1 sutrinta česnako skiltelė, krapų, majonezo.
3.) 200 g stambiai tarkuoto kumpio, 100 g tarkuoto sūrio, česnakų, krapų ir majonezo pagal skonį.
4.) tepamas sūris ir sūdyta lašiša
5.) lydytas sūris, kiaušiniai, salotų lapai, česnakai, majonezas, kt.žalumynai
6.) lydytas sūris, šalto rūkymo nugarinė, salotas
Ištiestą ploną lavašą patepkite pasirinktu įdaru, susukite ir palaikykite šaltai apie 1 val. Įdarai neturi būti skysti. Prieš patiekdami supjaustykite įstrižais gabalėliais arba storesniais griežinėliais.