O as siandien kepiau pagal si receptuka, nzn kieno buvau issisaugojus:
Saldus pyragas
1 kg kepaliukui (500 g ):
280 ml pieno (130 ml)
2 kiaušiniai (1)
150 g sviesto (80 g)
600 g nebalintų baltų miltų (350 g)
1 ½ a.š. druskos (1 a.š.)
80 g cukraus (30 g)
2 ½ a.š. sausų mielių (1 a.š.)
Kepti saldžios duonos, ar su padidintu cukraus kiekiu duonos programa
Tai gavau kepaliuka- ale paukscio lizda Gal as ka ne taip darau? bet ar gali but per didelis teslos kiekis gaunas ir per daug iskilo, o paskui sukrito,( nes greiciausiai kad iki stiklo buvo pakilus)?nes vos neperlipo per kibiriuka, nors mieliu sumazinau, dejau nepilnus 2. Galvoju gal cia per daug tiek skysciu, tiek miltu 1kg kepaliukui?Mano duonkepe kepa 1,5kg, bet saldzios raso kad tik 1kg galima. As dar visai zalia kepeja...
Gal zinot kiek mazdaug turetu but recepte skyscio ir miltu kad gaut 1kg?
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 20, 00:07)
Duona-PANDA
Keleta gudrybiu
Zalia spalva - gaunama sumalus zalios arbatos lapelius, nes pas mus greiciausiai nera zalios arbatos milteliu
Keleta gudrybiu
Zalia spalva - gaunama sumalus zalios arbatos lapelius, nes pas mus greiciausiai nera zalios arbatos milteliu
Delonoj anksciau tikrai buvo tokiu milteliu - pati pirkau
Pasidomekit...
Viskas, reikia poilsio, persidirbau Kepiau vėl duoną, su mielėm... bet mielių užmiršau įdėt Gavosi graži, skaniai kvepianti...plyta
Nataliuncik bele skani as Tavo Bociu be raugo sauso kepu, bo pasibaige galiojimas
QUOTE(pipete @ 2010 03 01, 17:18)
Nataliuncik, situacija tokia, kad Senukai neseniai pradėjo dirbti su Baltic Continent servisu ir tarpusavyje nesusišneka. Skambinau kelis kartus, rašiau po meilą kasdien, kol man atsibodo - servisas neturi kontaktų su ETA gamintojais, o Senukai jiems į užklausimą neatsako, juokinga, ar ne.... Įdomu kaip taisys be atsarginių dalių.
O tai negarantine jau duonkepe? Pinigus tegul grazina, jei negali suremontuot
QUOTE(Nerutė @ 2010 03 01, 22:11)
Nataliuncik bele skani as Tavo Bociu be raugo sauso kepu, bo pasibaige galiojimas
Su sriuba sulapojo
QUOTE(rsc @ 2010 03 01, 23:08)
O tai negarantine jau duonkepe? Pinigus tegul grazina, jei negali suremontuot
Garantinė, tiesiog norim dar vieną kibiriuką turėt, atsarginį
QUOTE(nataliuncik @ 2010 03 01, 23:29)
Garantinė, tiesiog norim dar vieną kibiriuką turėt, atsarginį
Galvojau, kad sugedo O as irgi Eta turiu, tai jau masciau kaip elgciausi
QUOTE(rsc @ 2010 03 01, 23:42)
Galvojau, kad sugedo O as irgi Eta turiu, tai jau masciau kaip elgciausi
Pas mane pradėjo klibėt ašis, ir kai maišo, ypač rugine tešla, tai pakelia mentele ir ji nesisuka, reikia žiūrėt, tai dėl to pradedu dairytis dar vieno kibirėlio. Šiaip dar yra kažkiek garantinio, bet nemanau kad keis, nes čia gi nusidėvėjimas, o ne gedimas
QUOTE(*barbora* @ 2010 03 01, 19:14)
Nataliuncik, o Bociu duonai jokio riebalo nereik?
Giriuosi ir aš duonyte Pirmą kartą kepiau ir minkiau ne duonkepėj. Kepiau su savo ruginiu raugu ant kopūsto lapų ir su padėtu dubenėliu vandens. Gavosi ne plyta ir labai skani.
Bet iš įpratimo vistiek įminkiau gabaliuką kambario temperatūros sviesto.
Tik pradžioj per ilgai palaikiau 250 laipsnių, biski per daug apskrudo.
QUOTE(Ledum @ 2010 03 02, 09:12)
Giriuosi ir aš duonyte Pirmą kartą kepiau ir minkiau ne duonkepėj. Kepiau su savo ruginiu raugu ant kopūsto lapų ir su padėtu dubenėliu vandens.
Labai gražus lepaliukas. Ar kopūsto lapą ėmėt kaip pagrindą, ar viską dėjot dar į formą?
QUOTE(Terra2 @ 2010 03 02, 09:28)
Labai gražus lepaliukas. Ar kopūsto lapą ėmėt kaip pagrindą, ar viską dėjot dar į formą?
Man susilipdė toks kietokas kepaliukas, tai dėjau ant skardos be kraštų, o po apačia pakišau du kopūstlapius. Tai duonytė gavosi drėgna ir netrupanti. Tiesa, baigus kepti dar tą kepaliuką apverčiau, kad padukas apskrustų.
Merginos, labai ačiū visoms, kad dalinatės patirtim ir receptukais.
O cia mano greita duonele , nataliunciko rodos receptukas