sveikos kepejeles
siandien pas mane kvepia juoda duona - juk vakare reiks po darbu su lasiniais patarsyt
Zinot, pasakysiu jums, kad senoveje niekas duonos receptu neviesindavo - paslapciu neisduodavo, raugu nesidalindavo, - kad duona is namu neiseitu O mes cia draugiskai bandome, patirtimi dalinames, nesekmemis guodziames, patarimu ieskome - lai ir toliau cia buna silta, kaip prie peciaus
Kepiau bandeles su vysniomis ir pudingu- labai skanu, nes ir siaip man su pudingu skanu, bet.... gal as per plonom juostelem tesla pjausciau, o gal pudingas per skystas buvo (nors lyg ne... nebent kepdamas dar paskystejo....) - taip gerokai isbego ir nesigavo tokios grazios juosteles kaip jolankos. O gal as per daug to kremo pritepiau nepagailejau jau taip.... Na, laukiu komentaru
Bet kokiu atveju - kepiau vaikams, bet atsikeles ryte pirmas MB sutarse visas tad vaikams liko kibinai
QUOTE(ratuto @ 2010 02 26, 18:56)
kokį????????? nataliunčik, saule...kas tas yr????? nu... nu... nu aš suvokiu, kad sena perdyla esu, bet.. nu.. pasakok
Va Pliusas, kad galima jį daug kartu naudot, jis kaip paprastas popierius neištižta
merginos, auginu ruginį raugą jau ketvirta diena, kvapas fantastiškas, panašus į tikrą, kaimiškos giros kvapą, bet na nedidėja jis man... kiek buvo tiek liko... ką daryti
QUOTE(ratuto @ 2010 02 26, 15:12)
aaaaaaa...aš ryt kepsiu svečiams.. tai, perskaičius Tavo postą, suvokiau, kad nesuvokiu ką reiškia "drėgnom servetėlėm"... čia tipo lininėm , jei ne vaikiškom.. bo popierinės tai jeij bogu drėgnos prilips nafik..
As antra karta nieko nedejau, papurskiau lavasa ir tiek, ta dviguba porcija pora dienu buvo stalciuj, minksti isliko, ai dar karstus ranksluostuku pridengiau, zodziu serveteles nebutinos(nu man cia nepasiseke)
Nataliunchik aciu aciu!!!!! super lavasiukai, net mano mazoji nelabai dar kalbanti, ryte atejo i virtuve ir sako niam niam baba (kebabai), i vidu dejau salotas, agurka, mesytes, surio, padaza (grietine ir keciupas, mazajai tik su grietine). Man atrodo vasarai is vis superinis dalykas kur gamtoje, gal net galima i kokia folija jau su idaru ivynioti ir ant groteliu pasildyti
Ratuto, ka vidun suksi?
QUOTE(Mrs. R @ 2010 02 26, 19:07)
Kepiau bandeles su vysniomis ir pudingu- labai skanu, nes ir siaip man su pudingu skanu, bet.... gal as per plonom juostelem tesla pjausciau, o gal pudingas per skystas buvo (nors lyg ne... nebent kepdamas dar paskystejo....) - taip gerokai isbego ir nesigavo tokios grazios juosteles kaip jolankos. O gal as per daug to kremo pritepiau nepagailejau jau taip....
As pjaustau mazdaug 3-4 cm plocio juostelem. O pudinga (dedu Budyn) sumaisau su vandeniu arba vysniu sultim (4-5 saukstus) ir supilu i uzvirintas vysnias, tada man iskart sutraukia labai tirstai, tai dar sliuksteliu is virdulio vandens is akies nemazai. Tas idaras pas mane gaunasi labai tirstas. tepu tik atsalusiu. Daznai pasiruosiu ji is vakaro.
Kita karta gausis grazesnes, nes man kaskkart vis iseina geryn ir grazyn
Vakar kepiau ciabatta, gavosi tai cia man jau kaip aukstasis pilotazas
Mrs. R..kaip gražiai parašei...
uffffffffffff... aiškiai turėsiu apsieiti be tokių
žinok nevyniosiu Mūsuose populiaru plėšyti lavašą ir vyniot ten ką ant stalo randi. Toks bendravimo būdas gaminant kiekvienas sau.. Svečiai garbūs, bet itin jaukūs, todėl vakarėlį darysiu tokį "viską galima paimti ir valgyti rankom". O ir šuvai laimės bus surankiot prikritusius trupinius Plėšomas Beždžionių pyragas su lašinukais irgi bus
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 26, 19:15)
Va Pliusas, kad galima jį daug kartu naudot, jis kaip paprastas popierius neištižta
uffffffffffff... aiškiai turėsiu apsieiti be tokių
QUOTE(trojana @ 2010 02 26, 20:14)
As antra karta nieko nedejau, papurskiau lavasa ir tiek, ta dviguba porcija pora dienu buvo stalciuj, minksti isliko, ai dar karstus ranksluostuku pridengiau, zodziu serveteles nebutinos(nu man cia nepasiseke)
Nataliunchik aciu aciu!!!!! super lavasiukai, net mano mazoji nelabai dar kalbanti, ryte atejo i virtuve ir sako niam niam baba (kebabai), i vidu dejau salotas, agurka, mesytes, surio, padaza (grietine ir keciupas, mazajai tik su grietine). Man atrodo vasarai is vis superinis dalykas kur gamtoje, gal net galima i kokia folija jau su idaru ivynioti ir ant groteliu pasildyti
Ratuto, ka vidun suksi?
Nataliunchik aciu aciu!!!!! super lavasiukai, net mano mazoji nelabai dar kalbanti, ryte atejo i virtuve ir sako niam niam baba (kebabai), i vidu dejau salotas, agurka, mesytes, surio, padaza (grietine ir keciupas, mazajai tik su grietine). Man atrodo vasarai is vis superinis dalykas kur gamtoje, gal net galima i kokia folija jau su idaru ivynioti ir ant groteliu pasildyti
Ratuto, ka vidun suksi?
žinok nevyniosiu Mūsuose populiaru plėšyti lavašą ir vyniot ten ką ant stalo randi. Toks bendravimo būdas gaminant kiekvienas sau.. Svečiai garbūs, bet itin jaukūs, todėl vakarėlį darysiu tokį "viską galima paimti ir valgyti rankom". O ir šuvai laimės bus surankiot prikritusius trupinius Plėšomas Beždžionių pyragas su lašinukais irgi bus
labuuuu
zinau kad kazkur buvo lavaso receptas nu nepaslenku susirast (tuoj gausiu velniu )
Ratutela jungiu skype - paskypink jei nesunku
RATUTELA AAAAACIUUUUUUUUUU
zinau kad kazkur buvo lavaso receptas nu nepaslenku susirast (tuoj gausiu velniu )
Ratutela jungiu skype - paskypink jei nesunku
RATUTELA AAAAACIUUUUUUUUUU
Kokia tyla cia, valgot prisikepe Ai as siandien prie pirmakarciu duoneles grizau, pirma karta su atidejimu kepsiu.
uzsimaisiau rugini rauga pgl terra... ziuresiu kas cia man gausis....
tik niekaip dar nesuprantu KIEK kepant duonele reik det to raugo ir ka mazint miltus pgl recepta ar ka Nataliuncikas man bizunelio israsys, keliauju i pirma psl, nes jau nieko nepamenu
tik niekaip dar nesuprantu KIEK kepant duonele reik det to raugo ir ka mazint miltus pgl recepta ar ka Nataliuncikas man bizunelio israsys, keliauju i pirma psl, nes jau nieko nepamenu
QUOTE(Nerutė @ 2010 02 27, 22:50)
uzsimaisiau rugini rauga pgl terra... ziuresiu kas cia man gausis....
tik niekaip dar nesuprantu KIEK kepant duonele reik det to raugo ir ka mazint miltus pgl recepta ar ka Nataliuncikas man bizunelio israsys, keliauju i pirma psl, nes jau nieko nepamenu
tik niekaip dar nesuprantu KIEK kepant duonele reik det to raugo ir ka mazint miltus pgl recepta ar ka Nataliuncikas man bizunelio israsys, keliauju i pirma psl, nes jau nieko nepamenu
Pirma raugą padaryk
O dalint maždaug per puse, t.y. jei raugo 300g, tai mažink miltus ir vandens po 150g duoto recepte
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 27, 23:00)
Pirma raugą padaryk
O dalint maždaug per puse, t.y. jei raugo 300g, tai mažink miltus ir vandens po 150g duoto recepte
O dalint maždaug per puse, t.y. jei raugo 300g, tai mažink miltus ir vandens po 150g duoto recepte
alia simta metu buciau neprisiuosus as tam raugui bet sian kad sukritikavo drauge mane kad su mielem kepu, sake SH tada ne duona, tai as uzsispyriau kad ir man reik raugo
nu jei man kas nors te uzaugs prasysiuos receptu
trojana, aga, valgom
Šian pagaliau ištobulinau Bočių duona, dabar skonis ir kvapas...
Nerutė, paragausi iš raugo, nenorėsi grįžt prie mielių, arba tik iš bėdos
Šian pagaliau ištobulinau Bočių duona, dabar skonis ir kvapas...
Nerutė, paragausi iš raugo, nenorėsi grįžt prie mielių, arba tik iš bėdos