tai vietoje milteliu galima kiausa imusti, tik vandens pamazint
Nugis išbandžiau antrąjį Terros pasiūlytą receptą, ir ką... neiškilo duona.
Raugą ištraukus iš šaldytuvo palaikiau vos ne kelias valandas, tada pamaitinau, užkėliau ant radiatoriaus. Po paros burbuliukų buvo, bet kad būtų pakilęs, tai nepasakyčiau. Sudėjau visus ingredientus, suvoliojo visai gražų kamuoliuką. Palikau stovėt, o kai iškepė, visai buvo neiškilus duona
Šiaip ir neiškilusi labai skani, bet norisi kokybiškos duonelės.
Raugą ištraukus iš šaldytuvo palaikiau vos ne kelias valandas, tada pamaitinau, užkėliau ant radiatoriaus. Po paros burbuliukų buvo, bet kad būtų pakilęs, tai nepasakyčiau. Sudėjau visus ingredientus, suvoliojo visai gražų kamuoliuką. Palikau stovėt, o kai iškepė, visai buvo neiškilus duona
Šiaip ir neiškilusi labai skani, bet norisi kokybiškos duonelės.
o a su Terros raugu suimprovizavau recepta is keliu padariau viena uzmaisiau duona si teslos programa ir palikau per nakti kilti, ryte atrode tesla beveik nepakilus, bet kai uzstaciau kepti, mano nuostabai, taaaip iskilo ir virsus suplyso net gavosi skani koreta juoda duona su rugstele
aš kepiau su pagrindine programa, tai gal ir man reikėjo per naktį palaikyt . Tadu klausimas: ar visad su raugu reik kildint? ar galima iškart kept? Rodos ir viską perskaitau, bet kol nenaudojau raugo, tai ir neužsifiksavo...
QUOTE(irminija @ 2010 02 25, 15:17)
aš kepiau su pagrindine programa, tai gal ir man reikėjo per naktį palaikyt . Tadu klausimas: ar visad su raugu reik kildint? ar galima iškart kept? Rodos ir viską perskaitau, bet kol nenaudojau raugo, tai ir neužsifiksavo...
reikia kildinti su raugu butinai, cia ne mieles kad per 2 val duona iskiltu
anksciau kepdava pagal si recepta http://www.supermama...?...56480&st=96 namine rugine duona, bet kai pabandziau visa duonos tesla kildinti tai man labiau koreta gavosi
QUOTE(irminija @ 2010 02 25, 15:17)
aš kepiau su pagrindine programa, tai gal ir man reikėjo per naktį palaikyt . Tadu klausimas: ar visad su raugu reik kildint? ar galima iškart kept? Rodos ir viską perskaitau, bet kol nenaudojau raugo, tai ir neužsifiksavo...
Būtinai reikia kildint naminį raugą, geriausia vakare užminkit ir nakčiai palikt, o po to kept. Kažkur rekomenduoja iki 12val. kildint, bet manau čia per daug, gali būt per rūgštį(nes vis tiek vyksta rūgimas)
QUOTE(irminija @ 2010 02 25, 14:02)
Nugis išbandžiau antrąjį Terros pasiūlytą receptą, ir ką... neiškilo duona.
Raugą ištraukus iš šaldytuvo palaikiau vos ne kelias valandas, tada pamaitinau, užkėliau ant radiatoriaus. Po paros burbuliukų buvo, bet kad būtų pakilęs, tai nepasakyčiau. Sudėjau visus ingredientus, suvoliojo visai gražų kamuoliuką. Palikau stovėt, o kai iškepė, visai buvo neiškilus duona
Šiaip ir neiškilusi labai skani, bet norisi kokybiškos duonelės.
Raugą ištraukus iš šaldytuvo palaikiau vos ne kelias valandas, tada pamaitinau, užkėliau ant radiatoriaus. Po paros burbuliukų buvo, bet kad būtų pakilęs, tai nepasakyčiau. Sudėjau visus ingredientus, suvoliojo visai gražų kamuoliuką. Palikau stovėt, o kai iškepė, visai buvo neiškilus duona
Šiaip ir neiškilusi labai skani, bet norisi kokybiškos duonelės.
Užminkius tešlą su raugu, būtinai reikia duoti pakilti dvigubai, o tai užtrunka apie 2-3val. Vieną kartą kildinau net 4val. Labai sunkiai kilo. Labai priklauso nuo temperatūros. Dabar aš darau taip: kai suformuoju kepaliuką, įdedu į kokią formą ar dubenelį, uždengiu rankšluostuku ir dar idedu formą į kokį maišelį. Taip ir laikau kur nors šiltai apie 2-3val. Tada tešla viršuje nesukietėja. Jei tešla kildinama duonkepėje, analogiškai reiktų elgtis ir su kibirėliu. Teisingai merginos sako, kad geriausia duoti tešlai pakilti per naktį, bet jei norime mažiau rūgščios duonelės, reiktų sumąžinti raugo kiekį(apie 50gr mažiau). Bet Jūs nenusiminkit, kepkit ir viskas gausis gerai. Kokybiška duona man gavosi tik iš penkto karto, nors skonis būdavo visada geras.
Zemai lenkiuosi tai, kuri parase lavaso receptuka. Nors pirma karta teko dali ismesti (nes sulipo serveteles tarp lavasu ), upo nenumuse ir antra karta is dvigubos normos padariau. Zodziu kebabus valgem visa savaite
QUOTE(trojana @ 2010 02 26, 13:35)
Zemai lenkiuosi tai, kuri parase lavaso receptuka. Nors pirma karta teko dali ismesti (nes sulipo serveteles tarp lavasu ), upo nenumuse ir antra karta is dvigubos normos padariau. Zodziu kebabus valgem visa savaite
aaaaaaa...aš ryt kepsiu svečiams.. tai, perskaičius Tavo postą, suvokiau, kad nesuvokiu ką reiškia "drėgnom servetėlėm"... čia tipo lininėm , jei ne vaikiškom.. bo popierinės tai jeij bogu drėgnos prilips nafik..
QUOTE(Margareta @ 2010 02 25, 15:45)
reikia kildinti su raugu butinai, cia ne mieles kad per 2 val duona iskiltu
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 25, 17:36)
Būtinai reikia kildint naminį raugą, geriausia vakare užminkit ir nakčiai palikt, o po to kept. Kažkur rekomenduoja iki 12val. kildint, bet manau čia per daug, gali būt per rūgštį(nes vis tiek vyksta rūgimas)
QUOTE(Terra2 @ 2010 02 26, 11:24)
Užminkius tešlą su raugu, būtinai reikia duoti pakilti dvigubai
raugas jau burbuliuoja, vakare užminkysiu, ryt kepsiu, tikiuosi, kad su Jūsų patarimais viskas gausis. Ačiū už pagalbą
QUOTE(trojana @ 2010 02 26, 13:35)
Zemai lenkiuosi tai, kuri parase lavaso receptuka. Nors pirma karta teko dali ismesti (nes sulipo serveteles tarp lavasu ), upo nenumuse ir antra karta is dvigubos normos padariau. Zodziu kebabus valgem visa savaite
Prašom, svarbu kad patiko ir gavosi
QUOTE(ratuto @ 2010 02 26, 15:12)
aaaaaaa...aš ryt kepsiu svečiams.. tai, perskaičius Tavo postą, suvokiau, kad nesuvokiu ką reiškia "drėgnom servetėlėm"... čia tipo lininėm , jei ne vaikiškom.. bo popierinės tai jeij bogu drėgnos prilips nafik..
Žinai, aš naudoju vystyklinį popierių arba galima nieko nedėt, nes dažniausia viska iškarto susuku
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 26, 18:47)
Žinai, aš naudoju vystyklinį popierių arba galima nieko nedėt, nes dažniausia viska iškarto susuku
kokį????????? nataliunčik, saule...kas tas yr????? nu... nu... nu aš suvokiu, kad sena perdyla esu, bet.. nu.. pasakok