QUOTE(irminija @ 2010 02 23, 12:32)
ačiū, bandysiu.
Tai jei turiu 100 g starterio, tai tada pagal šį receptą reik man pasidaryt bendroj sumoj 400 g raugo? 150 miltų ir 150 vandens?
Tai jei turiu 100 g starterio, tai tada pagal šį receptą reik man pasidaryt bendroj sumoj 400 g raugo? 150 miltų ir 150 vandens?
starterio svoris į bendrą raugo kiekį nesiskaičiuoja. Jei reikia pagal receptą 300gr raugo, tai teisingai galvojate: imasi 150gr miltų+150ml vandens + starteris. Tik jeigu reikia pasigaminti atsidėjimui starterio , pridėkite po 50gr miltų ir vandens daugiau. Ir tolimesniam starterio atsidėjimui jau užtenka apie 80gr, nes jau gaunasi geras ir brandus raugas.
Jeigu pati improvizuosite kepdama su raugu ir recepte nėra nurodytas raugo kiekis, tada reikia mažinti miltų ir vandens kiekį.