Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios

Ačiū, jolanka 4u.gif pipete 4u.gif bandysiu rast nusipirkt thumbup.gif
Atsakyti
Labas visoms.
Labai skanus minkštas meduolis
250g kvietinių miltų
250 g. ruginių miltų (nerupių)
250 g medaus
150 g. sviesto
150 g. cukraus
5 kiaušiniai
100 g. džiovintų slyvų
20 g. prieskonių mišinio meduoliui
1 a.š. kepimo milelių
1 a.š. sodos
Kiaušinių tryniai nuo baltymų atskiriami.Išplakti baltymai iki putų dedami paskutiniai.Kepu duonkepėje apie 1 valandą
Atsakyti
QUOTE(AngeleZ @ 2010 02 19, 20:56)
Labas visoms.
Labai skanus minkštas meduolis


O koks jis viduj? Na kad minkštas tai suprantama, o kaip drėgnumas, ar šlapias jis? blush2.gif
Atsakyti
DUONA-PANDA
Stai kokia intike radau duonike
Stebuklas
Reiktu pabandyt pasigamint
Receptukas yr rusu kalba
jei kam idomu imesiu

user posted image
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2010 02 19, 23:34)
DUONA-PANDA


Dėk, įdomu bigsmile.gif vaikam turi patikt
Atsakyti
Duona-PANDA

230 гр. - мука пшеничная
70 гр. - мука для сдобы
30 гр. - сахар
210 гр. - молоко с 1 желтком
4-5 гр. - соль
18 гр. - несолёное масло
4 гр. - дрожжи
8 гр. - порошка зеленого чая
8 гр. - какао

1. Нагрейте молоко и желток до температуры 38C. (я делала в микроволновке примерно 30 секунд).
2. Поместите все в контейнер ХП и выставьте цикл тесто.
3. Разделите его на 3 части: для шоколада, для основного (белого)теста и для зеленого чая.
4. Добавьте все ингредиенты (какао, зеленый чай) в тесто.
5. Оберните все 3 куска теста целлофаном и оставьте на 30 – 40 минут.
6. Используйте 90-граммовое простое тесто для лица и 2 частей 27-граммового шоколадного теста для глаз.
7. Заполните пустоту глаз 30-граммовым простым тестом.
8. Закатайте в рулон наше изделие оставшимся основным тестом.
9. Разделите остающееся шоколадное тесто на 2 части для ушей.
10. Используйте 70 г зеленого теста чая, чтобы заполнить пустоту между ушами.
11. Остальной частью зеленого теста, оберните все вокруг шаблонного теста.
12. Тесто поместите в смазанное маслом ведерко ХП, закройте крышкой и оставьте на 50 – 60 минут.
13. После истечения времени я выставила программу "выпечка".



user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image



Keleta gudrybiu
Zalia spalva - gaunama sumalus zalios arbatos lapelius, nes pas mus greiciausiai nera zalios arbatos milteliu
Balta spalva - gaunama idejus manu kruopu
Juoda spalva - arba kakavine, kuo geresne kakava, tuo tamsesne gaunasi spalva.

Nataliunchik, tu pas mus eksperimentatore, gal uzsiimsi siuo reikalu?
Atsakyti
Kokia idomi bigsmile.gif thumbup.gif oj lauksim lauksim receptuko ir komentaru kas pirmas pabandys bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas, kepėjėlės 4u.gif
padėkit naujokei

įsigijau iš TopShop duonkepę, iškepiau pagal pirmąjį receptą standartinę duonytę, lyg ir nieko, gal kiek kietoka gavosi, nors pagal jų instrukciją dėjau viską tiksliai. g.gif

Iškilo keletas techninių klausimų:
1 Ar yra skirtumas kokios firmos sausas mieles naudojat, jei taip, kokios jums geriausios?
2 Jūsų receptukuose daug kur rašot, patikrint ar tešla neperkieta, kažką dadėt viduryje proceso. O tai ar galima tą duonkepę atidarinėt proceso metu? Nesukris man duonytė?
3 Kas ten per programa <sumuštinių duonos kepimas>, instrukcijoj nieko nerašo?
4 Kokią programą naudot, kad išsikept baltą purią duoną, kažką panašaus kaip parduotuvėse būna Tosterinė.
5 Yra 2 kepalų dydžiai. Jei renkuosi mažesnį, tai ar reikia perskaičiuot dedamų produktų kiekį ir mažint?

Labai laukiu patyrusių šeimininkių patarimo help.gif
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2010 02 20, 10:04)

įsigijau iš TopShop duonkepę, iškepiau pagal pirmąjį receptą standartinę duonytę, lyg ir nieko, gal kiek kietoka gavosi, nors pagal jų instrukciją dėjau viską tiksliai. g.gif

Iškilo keletas techninių klausimų:
1 Ar yra skirtumas kokios firmos sausas mieles naudojat, jei taip, kokios jums geriausios?
2 Jūsų receptukuose daug kur rašot, patikrint ar tešla neperkieta, kažką dadėt viduryje proceso. O tai ar galima tą duonkepę atidarinėt proceso metu? Nesukris man duonytė?
3 Kas ten per programa <sumuštinių duonos kepimas>, instrukcijoj nieko nerašo?
4 Kokią programą naudot, kad išsikept baltą purią duoną, kažką panašaus kaip parduotuvėse būna Tosterinė.
5 Yra 2 kepalų dydžiai. Jei renkuosi mažesnį, tai ar reikia perskaičiuot dedamų produktų kiekį ir mažint?

Labai laukiu patyrusių šeimininkių patarimo  help.gif


- Vadovautis aklai instrukcijomis nėra gerai, svarbiausia žiūrėti kaip minkoma tešla ir tada pridėti miltų ar skysčio. Nes pvz. mulinex Borodino duonai trūksta -+ 70 g. miltų.

1. Mielės perkam maximoje FERMIPAN (geros), Delonoje (geros, + priedai ir prieskoniai) ir kitur, skirtumo nėra geriausiai pirkti po 0,5 kg nes pigiau.
2. Visada atidarinėju, o kai maišo kartais laikau atidarytą ir pati su silikonine mentele reguliuoju.
Prieš kepimą ir kepant neatidarinėti.
3. Tinka kepti bet kam (baltai , ruginei duonai, bent mano duonkepėje). Kaip vadinasi programa nėra esminis dalykas. Esmė - lentelė su minkymo, kildinimo, kepimo trukme - renkiesi kuri tuo metu kepamam produktui yra tinkamiausia.
Atsakyti
Sveikos
Nusipirkau duonkepę, jau antrą duonelę bandau išsikepti, bet vis kažkas ne taip. Instrukcija prancūzų kalba, todėl nedaug ji man pagelbėja.

Priimkit į savo būrį, bandysim išsikepti gražią skanią duonelę pagal jūsų rekomendacijas smile.gif

Arbatos miltelių yra pirkti, bet brangoka, juk tikrai galima pačiam susimalt lapelius thumbup.gif

Tuo pačiu įsigyjau ir makaronų darymo mašinėlę, jau irbandžiau, labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 02 20, 11:07)
Sveikos
Nusipirkau duonkepę, jau antrą duonelę bandau išsikepti, bet vis kažkas ne taip. Instrukcija prancūzų kalba, todėl nedaug ji man pagelbėja.

Priimkit į savo būrį, bandysim išsikepti gražią skanią duonelę pagal jūsų rekomendacijas  smile.gif

Arbatos miltelių yra pirkti, bet brangoka, juk tikrai galima pačiam susimalt lapelius thumbup.gif

Tuo pačiu įsigyjau ir makaronų darymo mašinėlę, jau irbandžiau, labai patiko  thumbup.gif

O kur pirkai tą makaronų aparatą ir daugiau apie jį smile.gif .
Receptai su komentarais ir kita info yra 1 puslapyje - perskaityti būtina!
Atsakyti
Ieškojau tokios temos, bet neradau, pabandysiu atidaryti, tada galėsim plačiau pakalbėti ax.gif
Iš užsienio parsivežiau. Lietuvoje man per brangu. Įsigyjau Bergner firmos, tai dvigubai pigiau nei marcato, bet dirba, pagal mane, gerai, tik reik pasitreniruoti biggrin.gif


Truputį skaičiau pirmą puslapį, bet mano duonkepės kepimo indas kiek didesnis nei įprasta, ir dar ne visas funkcijas išsiaiškinau, galbūt su kita programa geriau keptų nei bandžiau.Kiek veina duonkepė turi savo niuansų, tai vat ieškau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 20 vasario 2010 - 10:22