Sveikos merginos,
nusipirkau duonkepe tai jauciu dazniau pas jus uzsuksiu Turiu klausimeli-nusipirkau paruosta misini duonai.Pokas 1kg,ar tilps man iskept per viena karta?Nes aprasymas tik kepimui orkaiteje.Ir isvis ar galiu kept tokia duonkepeje?
QUOTE(Teresiukas @ 2010 02 19, 14:43)
Turiu klausimeli-nusipirkau paruosta misini duonai.Pokas 1kg,ar tilps man iskept per viena karta?Nes aprasymas tik kepimui orkaiteje.Ir isvis ar galiu kept tokia duonkepeje?
Apskaičiuok kiek svers duona(skysčiai + mišinys) ir žiūrėk koks gausis svoris, ir koks leidžiamas tavo duonkepei
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 19, 14:51)
Apskaičiuok kiek svers duona(skysčiai + mišinys) ir žiūrėk koks gausis svoris, ir koks leidžiamas tavo duonkepei
Bandysiu dalint per puse.Duonkepe man kaip kosminis laivas dar atrodo Bet labai tikiuosi ji ivaldyti Paskaitineju kartais jusu temuke-taip "skaniai" cia plepat
siandien kepiau formines duoneles, kur Jolanta formeliu visoms pripirko
Tesla ruose duonkepe, paskui tik susideliojau ir i orkaite. Iskepe labai gerai, issieme labai gerai, skonis liuks, tik paskrudimo truksta, nes kepiau stacias formeles, ko gero, reikejo paguldzius dar pavartyi kokias kelias minuteles. O gal temperatura per maza nusistaciau. Bet iskepe, viskas ciki.
Ale isimant, atidariau gelyte...ir atsiskyre per siule, ot man ilgai laike
Klausiu vakare MB gal ka sugalvos kaip pataisyti
Bet toks smagumelis, kai dukriukas visa laiminga valge ir gyre,- koks groooooozis, mamyte
Tesla ruose duonkepe, paskui tik susideliojau ir i orkaite. Iskepe labai gerai, issieme labai gerai, skonis liuks, tik paskrudimo truksta, nes kepiau stacias formeles, ko gero, reikejo paguldzius dar pavartyi kokias kelias minuteles. O gal temperatura per maza nusistaciau. Bet iskepe, viskas ciki.
Ale isimant, atidariau gelyte...ir atsiskyre per siule, ot man ilgai laike
Klausiu vakare MB gal ka sugalvos kaip pataisyti
Bet toks smagumelis, kai dukriukas visa laiminga valge ir gyre,- koks groooooozis, mamyte
ta gelyte ir pas mane kazkokia itartina, sunkiai uzsidaro ir atsidaro su kitom normaliai. o del apskrudimo, tai as truputi ilgiau pakepiau ir apskrudo kepiau stacias.
Aciu Terrai uz raugo recepta Viskas pavyko is pirmo karto. Gavosi skaniausia duona is visu iki siol keptu
Tik dabar turiu kelis klausimus. Palikau 100 g raugo (starteri) ir laikau ji saldytuve. O kaip toliau su juo elgtis? Ar primaitinti taip pat, kaip ir pirma karta ruosiant rauga? Ar galima sumazinti kieki? Viso raugo nepanaudojau, todel noretusi mazesnio kiekio.
Tik dabar turiu kelis klausimus. Palikau 100 g raugo (starteri) ir laikau ji saldytuve. O kaip toliau su juo elgtis? Ar primaitinti taip pat, kaip ir pirma karta ruosiant rauga? Ar galima sumazinti kieki? Viso raugo nepanaudojau, todel noretusi mazesnio kiekio.
Vajetau kokios duonytės čia "poblatu" iš kažkur gavot? aš irgi noriu
Ne po blatu formu buvo didziuju miestu Ermitazuose, tai viena geriete vilniete papirko ir issiuntinejo visoms norincioms.
Vilniuje Ermitaže buvo nuolaida joms (6 Lt rodos kainavo) sausio mėn., manau dar turėtų jų būti.
QUOTE(jursim @ 2010 02 18, 15:52)
as tai kepu meduoli pgl sita recepta, nu man tai toks senoviskas:
3kiausiniai
1stikline cukraus ( bet tiek nededu, ragauju, nes medus saldus)
100gr margarino
1sktl sodos
5saukstai medaus
100gr grietines
miltai ( dedu tiek, kad butu gritetines mases, kad tesla pati issipiltu i forma)
gvazdikeliai, kardamonas, cia kaip kas megsta.
[
3kiausiniai
1stikline cukraus ( bet tiek nededu, ragauju, nes medus saldus)
100gr margarino
1sktl sodos
5saukstai medaus
100gr grietines
miltai ( dedu tiek, kad butu gritetines mases, kad tesla pati issipiltu i forma)
gvazdikeliai, kardamonas, cia kaip kas megsta.
[
papasakokit man tudrai koks produktu sudejimo eiliskumas sio kepinio cia istirpinti margarina?
QUOTE(Margareta @ 2010 02 19, 19:25)
papasakokit man tudrai koks produktu sudejimo eiliskumas sio kepinio cia istirpinti margarina?
Žinai, visas tešlas su soda negalima ilgai maišyt, tai tešla geriausia mikseri arba kombaine padaryt, žymiai greičiau išeina. O sudėt gali viska iškarto, tik be sodos, ja įdėsi kai padarysi tešla ir dar 15s plak. Ir viskas, supilk į duonkepę ir kepk, aš taip dariau
nataliuncik, aciu kepa jau