[quote=jursim,2010 02 18, 16:52]
[quote=nataliuncik,2010 02 18, 15:58]
kepiau sian lavasa pgl Nataliuncik, nugi super, beveik kaip pardej.. tik va man tokia mintis, kazi jei ta tesla iskociojus i didesni blyna ant kepamo popieriaus ir pasauti i karsta orkaite, nesigautu?
butu didesnis blynas ir maziau terliones su ta keptuve, ka manot?
[/quote]
Orkaitėj bus tikrai ne tas, bet labai šauniai gaunasi po griliu: viena pusę kepi maždaug minutę, ištrauki, apverti ir kitą pusę minutę kepi.
Nevisai meduolis ir visai ne pasnikui, bet maniškiai dievina:
6 gr mielių
400 gr miltų
100 gr sviesto
90 gr cukraus
80-100 ml pieno
3 kiaušiniai
pusė arbat. šaukštelio druskos
ir:
1) arba 150 gr smulkių razinų arba smulkiai supjaustytų cukatų,
2) arba 100-150 gr šokolado gabaliukų,
3) arba 80 gr graikinių riešutų ir 80 gr cukatų ar razinų...
galima į tešlą įdėti 2 arbat. šaukštelius cinamono, dalį cukraus galima pakeisti vaniliniu arba medumi. Žodžiu, įjungiam fantaziją ir kiekvieną dieną bus skirtingas keksas.
Pieną, kiaušinius, cukrų, druska išmaišau mikseriu, sviestą supjaustau plonom riekutėm (nauduoju Favoritą, paprastai dedu mažiau).
Viską sudedu į duonkepę ir kepu pagrindine programa su razinom.
Skanaus