Na,va iskepiau gera Borodino duona Tokia,kokios norejau Mano klaida buvo ta,kad uzplikius ruginius miltus vandeniu as juos gerokai ismaisydavau O juk buvo parasyta,kad nemaisyti ,palikti kokiai pusei val,kol praaus Visai neblogai iskilo kaip su ruginiais miltais,juo labiau,kad ir virtuve salta,ir stovi vargsele duonkepe salciausiam kampe.
O mieliu as ir dedavau 2 a.s.,ir dabar dejau,vis tik ruginiu miltu namazai,gali neiskelti visai,ar ne?
Mano duonkepes irgi vienas krastelis virsuj gelsta ,pro ten kur garai eina ,ir teflonas kai kur (kur yra tie iskilimai viduj) trinasi O kepti pradejau tik pries Kaledas
Man idubdavo duonos virsus,kai pagal recepta dedavau per daug skysciu..Ai,galvojau, taip sunkiai maisosi,tai dar ipylsiu Dabar viskas gerai Bandziau irgi mieles mazinti,buvo taip pat blogai,skysciu pamazinau ir viskas ok
QUOTE(jolanka @ 2010 02 16, 18:18)
Na, atrodo kad dar tvirtai, as kepu mazdaug menuo, nuo sausio 10 dienos.
Bet giliai sirdy tai gailiuosi kad pagailejau ir nepirkau Kenwood'o, nes nusipirkau tos firmos virtuvini kombaina, ir kai pajauciau kaip ten viskas dirba, tai biski pagrauziu save.
Pas mane labai pagelto plastmase jau, prie pat dangcio krasto. Ir vis pagalvoju, jei taip intensyviai kepti kaip dabar, tai kazin ar ji atlaikys ta 2 metu garantini laikotarpi. o inde keliose vietelese teflonas jau nusibruzines, ir tai matosi kokia kokybe. Idomu, ar yra kur tu indu atsarginiu nusipirkti?
Beje, Ratuto, neprapjautas kepaliukas tai nuostabiai atrodo
Bet giliai sirdy tai gailiuosi kad pagailejau ir nepirkau Kenwood'o, nes nusipirkau tos firmos virtuvini kombaina, ir kai pajauciau kaip ten viskas dirba, tai biski pagrauziu save.
Pas mane labai pagelto plastmase jau, prie pat dangcio krasto. Ir vis pagalvoju, jei taip intensyviai kepti kaip dabar, tai kazin ar ji atlaikys ta 2 metu garantini laikotarpi. o inde keliose vietelese teflonas jau nusibruzines, ir tai matosi kokia kokybe. Idomu, ar yra kur tu indu atsarginiu nusipirkti?
Beje, Ratuto, neprapjautas kepaliukas tai nuostabiai atrodo
Aš turiu 2 mėnesius, o jau kibiras kliba. Užsakyti atsarginį galima per servicenet.lt el.paštu (manau), bent aš ten indą ir dangtį užsakinėjau savo philips kombainui.
QUOTE(pipete @ 2010 02 16, 18:18)
Užsakyti atsarginį galima per servicenet.lt el.paštu (manau), bent aš ten indą ir dangtį užsakinėjau savo philips kombainui.
oi kaip aciu tau uz nuoroda As kombainui daliu uzsakinet vis vaziuodavau i atstovybe
Man Vyrų duona irgi sukrito dangčio tikrai nieks nekilnojo, kepimo metu buvau trumpam atvėrus virt. langą, tai tam ir suverčiau kaltę o šiaip labai patiko mums ši duona, kepsiu dar, tikiuosi nebesukris
QUOTE(Saulužė @ 2010 02 16, 21:40)
Man Vyrų duona irgi sukrito dangčio tikrai nieks nekilnojo, kepimo metu buvau trumpam atvėrus virt. langą, tai tam ir suverčiau kaltę o šiaip labai patiko mums ši duona, kepsiu dar, tikiuosi nebesukris
aš irgi kepiau, tik su raugu ir dėjau 2 ml mielių (kad būtų puri), tai nesukrito, bet labai greit iškilo. Kepiau 3,20 h (1 pr.); manau, arba jūs dedat per daug vandens, arba perkildinat t.y. tešla pakyla max. o po to krenta (anksčiau rekia pradėti kepti). Rodos terra2 rašė apie testą su pirštu, paskaitykit porą puslapių atgal.
QUOTE(pipete @ 2010 02 16, 21:19)
aš irgi kepiau, tik su raugu ir dėjau 2 ml mielių (kad būtų puri), tai nesukrito, bet labai greit iškilo. Kepiau 3,20 h (1 pr.); manau, arba jūs dedat per daug vandens, arba perkildinat t.y. tešla pakyla max. o po to krenta (anksčiau rekia pradėti kepti). Rodos terra2 rašė apie testą su pirštu, paskaitykit porą puslapių atgal.
Na, as neperkildinu, nes Vyru duona kepiau pagrindine programa, o Borodino sveiko grudo, tai ten viska duonkepe daro. As ir skysciu atrodo tiksliai atmatuoju, na nzn...bandysiu mazinti mieles - gal cia beda.
QUOTE(jolanka @ 2010 02 16, 23:29)
Na, as neperkildinu, nes Vyru duona kepiau pagrindine programa, o Borodino sveiko grudo, tai ten viska duonkepe daro. As ir skysciu atrodo tiksliai atmatuoju, na nzn...bandysiu mazinti mieles - gal cia beda.
Na tikrai, tada pamažink mielių. O aš skysčių niekada labai labai tiksliai nematuoju (ypač jei jie nurodyti gramais), svarbu miltų kiekis turi atitikti, o skysčius sureguliuoju minkant.
Dar dėjau į tą duoną česnako, linų sėmenų, sėlenų, kviečių gemalų po šaukštą, tai kiek sukietino tešlą.
QUOTE(pipete @ 2010 02 16, 18:18)
Aš turiu 2 mėnesius, o jau kibiras kliba. Užsakyti atsarginį galima per servicenet.lt el.paštu (manau), bent aš ten indą ir dangtį užsakinėjau savo philips kombainui.
Tai negerai kad kliba, jai stipriau klibės, tai neškit į garantinį, nes blogai maišys
Bet jai užsakinėsit, parašykit, labai butu įdomu sužinot kiek kainuos vien kibirėlis
Dėl duonos, jau daug kartu buvo rašyta, kad skysčiu reikia daugiau ar mažiau priklausomai nuo miltų, jų rūpumo, priedų, tai kad geriausia stebėt kai maišo, nors pirma karta išbandant receptą
Nataliunčik, buvo užsilenkę laikikliai pačioje duonkepėje statant indą ir nepataikant, tai atlenkiau ir kol kas viskas gerai. Uždrausiu vyrams net liestis prie duonkepės, o tai jėgą visur naudoja.
Atsarginio kibirėlio kaip ir reikėtų, užklausiu dėl kainos kada .
Atsarginio kibirėlio kaip ir reikėtų, užklausiu dėl kainos kada .
QUOTE(pipete @ 2010 02 17, 15:56)
Nataliunčik, buvo užsilenkę laikikliai pačioje duonkepėje statant indą ir nepataikant, tai atlenkiau ir kol kas viskas gerai. Uždrausiu vyrams net liestis prie duonkepės, o tai jėgą visur naudoja.
Atsarginio kibirėlio kaip ir reikėtų, užklausiu dėl kainos kada .
Atsarginio kibirėlio kaip ir reikėtų, užklausiu dėl kainos kada .
Visi vyrai vienodi
O kibirėlį reikėtu turėt, nes vis tiek, susidėvi tarpines, ir vėliau sunksis skysčiai
QUOTE(ratuto @ 2010 02 12, 18:45)
LASELI, ačiū už Huberto receptą. Kaži ar prisiruošiu 10 dienų terliotis (ne dėl tingėjimo, o dėl beveik garantuoto kokio tai etapo pamiršimo), bet išsisaugojau su viltim kada nors išsikepti - labai jau skaniai supasakojai ))
Na, nelabai ten tos terliones daug, tik uztrunka, kol rezultatas buna. Bet sitas pyragas nereiklus, jei nepamaisai, ar per daug pamaisai - nekenkia Dar nebuvo ne karto, kad neiseitu, nors budavo, kad palikdavau savaitei, tai nesupykdavo jei veliau pamaitindavau (tik isvaziuodama i saldytuva ikisdavau.
QUOTE(Rasma @ 2010 02 14, 13:33)
Labas visoms
Labai gundausi iškepti..o jis turbūt iš pilnos porcijos labai didelis gaunasi Kiek maždaug sveria, nebandėt pasižiūrėt?
Labai gundausi iškepti..o jis turbūt iš pilnos porcijos labai didelis gaunasi Kiek maždaug sveria, nebandėt pasižiūrėt?
Si karta kai kepiau gavosi tokio didumo, kaip mazdaug vieno kilogramo duonos kepaliukas, bet as sikart nepyliau pieno, neturejau vieno kiausinio, dejau maziau miltu. Kai kepdavau is visos normos, tai puse bendrabucio pavaisindavau. Mano mama visada kepdavo is puses normos, tai budavo kaip tik trims zmonems.
QUOTE(ratuto @ 2010 02 13, 20:14)
mergai, as visai pabludau, musiet, ale susgalvojau ismokt kept..shakoti...
As vis gundausi is bernardinai.lt (paskelbta 2007-08-08) issikepti vokiska sakoti orkaiteje. Gal reiks koki laisvesni savaitgali pazaisti.
laba vakareli,
o man gal galite pasakyti kur as galeciau pektino nusipirkti? nes sian buvau Promo, buvau IKi, tai net nesupranta ko klausiu o as ir prie prieskoniu ir prie milt ieskojau... nerandau man siule grietineles tirstikli, bet ciuju cia ne tas
o man gal galite pasakyti kur as galeciau pektino nusipirkti? nes sian buvau Promo, buvau IKi, tai net nesupranta ko klausiu o as ir prie prieskoniu ir prie milt ieskojau... nerandau man siule grietineles tirstikli, bet ciuju cia ne tas