QUOTE(Smaika @ 2010 02 15, 23:31)
Prasau patyrusiu kepeju patarimo.Musu seimai patiko Borodino pagal NEREZ recepta,kepu jau kokia savaite,tik gaunasi tokia neiskilusi,zemas kepaliukas(pas mane"ETA" su pailgu indeliu).Tai gaunasi pakilusi kokius 2 cm,bet tikrai skani,kaip vyras sako-kasnelis -pilna burna.Ar ne per zemai pakilusi?( O kildinu atskirai 3 val,gal be reikalo taip ilgai?)Klausimo esme yra ta,ar"teisingus"miltus dedu?O dedu ruginius rupius ir kvietinius pirmos rusies.Kad kvietinius dedu pirmos rusies,tai kiek supratau,tokius ir reikia deti duonai,o kaip su ruginiais?Kazkur skaiciau,kad kai kas pagrinde deda smulkai maltus ir tik dali rupiai maltu..Ar cia turi reiksme pakilimui ir ar tokia duona su ruginiais miltais ir turi buti?Siaip noretusi puresnes,minkstesnes,bet tokios pat skanios
Į receptą dedami 2 a.š. mielių, sausas raugas, tai turi kilti tikrai dvigubai ir daugiau. Gal plikinys per karštas supilamas. Nekepiau šitos, nes kepiau borodino pagal mulinex. Dėkit daugiau mielių. Miltus ir aš dedu 1 rūšies ir viso grūdo.