[quote=jolanka,2010 02 15, 11:30]
Ruosiuosi kepti Borodino (Nerez), ir dabar galvoju, gal pabandyti kepti sveiko grudo programa. Ten raso kad brinksta geriau, ir kad mazesnio glitimo miltais.
Ar bandzius gal kuri? Kaip su ta programa? Nes miltai tai mano normalaus glitimo. Susikvailinau del sito, tik va galvoju, gal iskepus duonele butu geresne
[/quote
laba, as visada sita duona kepu su pilno grudo programa..ir nekildinu atskirai, kaip kad raso, tik palaikau pusvalandi nuplikius, o paskui sudedu likusius produktus ir statau pilno gr programa, tiesia kartais vietoj ruginiu miltu dedu dali ruginiu rupiu. gaunasi liuks
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 14, 23:18)
As kaip visada ateinu tada kai tikriausia jau niekas neatsakys Kazi ar galima rugine duona su atidejimo laiku kepti?
SB, aš vakare užmaišau ir nustačius laiko atidėjimą ryte randu išsikepusia šiltą duonelę
nataliuncik, o tai kokia programa statyti kiek laiko? O kepimui kokia?
Saunuolės jus
Sakau - mazu apie rauga atskira tema atidaryt? Nes tu raugu raugeliu tai kalnai yr ir vis, atsiradus kruvai naujokiu jis daromas ir dalinamasi patirtimi O per kruva temu sunku susekt ju istorijas...
As vat uzsimusdama puse dienos ieskau bemieles sodines teslos, rusiskai ji vadinosi 'Cudo testo', nukopijavau ja FedeS, ji kepdavo bandeles su ta tesla, yra pakomentavusi kas kaip, nu bet nerandu, lyg uzkereta Gal kas nusikopijavo ir galetu pakartot?
Kepiau Ciabata duonkepej Nu visai nieko gavosi tokia dregnesne nei orkaitej, nes vanduo nelabai turejo kur garuot. Man skaniau orkaitine, bet, kai dabar elektra reik taupyt, bus puiku ir duonkepine Tesla (2,5-3st miltu, 1st vandens, 1a s cukraus, 1 a s druskos, 1v s aliejaus, 0,5a s mieliu - tesla tokia neskysta, bet i rutuli nesivelia) rauginau kazkur 6-7val, tada istampiau ant lenteles, sulanksciau kelis kartus i voka, sudejau indan, palikau kilti 2val (na, pagal issiputima reik ziuret) ir ijungiau 1val kept.
Sakau - mazu apie rauga atskira tema atidaryt? Nes tu raugu raugeliu tai kalnai yr ir vis, atsiradus kruvai naujokiu jis daromas ir dalinamasi patirtimi O per kruva temu sunku susekt ju istorijas...
As vat uzsimusdama puse dienos ieskau bemieles sodines teslos, rusiskai ji vadinosi 'Cudo testo', nukopijavau ja FedeS, ji kepdavo bandeles su ta tesla, yra pakomentavusi kas kaip, nu bet nerandu, lyg uzkereta Gal kas nusikopijavo ir galetu pakartot?
Kepiau Ciabata duonkepej Nu visai nieko gavosi tokia dregnesne nei orkaitej, nes vanduo nelabai turejo kur garuot. Man skaniau orkaitine, bet, kai dabar elektra reik taupyt, bus puiku ir duonkepine Tesla (2,5-3st miltu, 1st vandens, 1a s cukraus, 1 a s druskos, 1v s aliejaus, 0,5a s mieliu - tesla tokia neskysta, bet i rutuli nesivelia) rauginau kazkur 6-7val, tada istampiau ant lenteles, sulanksciau kelis kartus i voka, sudejau indan, palikau kilti 2val (na, pagal issiputima reik ziuret) ir ijungiau 1val kept.
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 15, 20:05)
nataliuncik, o tai kokia programa statyti kiek laiko? O kepimui kokia?
Jei jau išmaišyta tešlą, tai palik nors 6val.(aš nakčiai statau, patogiau) ir įjunk kepimo programa, pas mane 1val. pilnai užtenka
QUOTE(Mrs. R @ 2010 02 15, 20:10)
As vat uzsimusdama puse dienos ieskau bemieles sodines teslos, rusiskai ji vadinosi 'Cudo testo', nukopijavau ja FedeS, ji kepdavo bandeles su ta tesla, yra pakomentavusi kas kaip, nu bet nerandu, lyg uzkereta Gal kas nusikopijavo ir galetu pakartot?
Šitą?
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 15, 21:19)
Jei jau išmaišyta tešlą, tai palik nors 6val.(aš nakčiai statau, patogiau) ir įjunk kepimo programa, pas mane 1val. pilnai užtenka
Šitą?
Šitą?
Nemaisyta dar. Maisyti ta programa kur tesla formavimui rankomis ir kepimui orkaiteje? Ismaisysiu ir paliksiu kaip sakai, atidejimu rytui
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 15, 20:26)
Nemaisyta dar. Maisyti ta programa kur tesla formavimui rankomis ir kepimui orkaiteje? Ismaisysiu ir paliksiu kaip sakai, atidejimu rytui
Išmaišai su tešlos programą, įjunk atidėjimą kepimo programoj. Per atidėjimą paruoštą tešlą kildins, rūgs
QUOTE(pipete @ 2010 02 12, 21:33)
Jūros druskų kiek nori, tik pirkdama žiūrėk kokios nori stambios ar smulkios, o tai aš su kavamale dabar savo druską permalu pvz. duonai (labai stambi druska pasitaikė, ne viskam tokia tinka) .
Mano jūrinė druska irgi smarkiai rupi, bet dabar ir druską, ir cukrų beriu į skystį duonkepės kibiriuke, - kol miltus pasisveriu, jau ir ištirpo, jokių problemų ir bėdų dėl susilietimo su mielėm
QUOTE(Mrs. R @ 2010 02 15, 21:10)
Saunuolės jus
Sakau - mazu apie rauga atskira tema atidaryt? Nes tu raugu raugeliu tai kalnai yr ir vis, atsiradus kruvai naujokiu jis daromas ir dalinamasi patirtimi O per kruva temu sunku susekt ju istorijas...
As vat uzsimusdama puse dienos ieskau bemieles sodines teslos, rusiskai ji vadinosi 'Cudo testo', nukopijavau ja FedeS, ji kepdavo bandeles su ta tesla, yra pakomentavusi kas kaip, nu bet nerandu, lyg uzkereta Gal kas nusikopijavo ir galetu pakartot?
Sakau - mazu apie rauga atskira tema atidaryt? Nes tu raugu raugeliu tai kalnai yr ir vis, atsiradus kruvai naujokiu jis daromas ir dalinamasi patirtimi O per kruva temu sunku susekt ju istorijas...
As vat uzsimusdama puse dienos ieskau bemieles sodines teslos, rusiskai ji vadinosi 'Cudo testo', nukopijavau ja FedeS, ji kepdavo bandeles su ta tesla, yra pakomentavusi kas kaip, nu bet nerandu, lyg uzkereta Gal kas nusikopijavo ir galetu pakartot?
Čia bemielė tešla iš rusų forumo
QUOTE(pipete @ 2010 02 15, 21:14)
Jį ieško kitokios, Čiudo testo, ji be mielių, bet iškila t.p.
Prasau patyrusiu kepeju patarimo.Musu seimai patiko Borodino pagal NEREZ recepta,kepu jau kokia savaite,tik gaunasi tokia neiskilusi,zemas kepaliukas(pas mane"ETA" su pailgu indeliu).Tai gaunasi pakilusi kokius 2 cm,bet tikrai skani,kaip vyras sako-kasnelis -pilna burna.Ar ne per zemai pakilusi?( O kildinu atskirai 3 val,gal be reikalo taip ilgai?)Klausimo esme yra ta,ar"teisingus"miltus dedu?O dedu ruginius rupius ir kvietinius pirmos rusies.Kad kvietinius dedu pirmos rusies,tai kiek supratau,tokius ir reikia deti duonai,o kaip su ruginiais?Kazkur skaiciau,kad kai kas pagrinde deda smulkai maltus ir tik dali rupiai maltu..Ar cia turi reiksme pakilimui ir ar tokia duona su ruginiais miltais ir turi buti?Siaip noretusi puresnes,minkstesnes,bet tokios pat skanios
nataliunciko rugine duona fotke tokia nelabai gavosi, bet skonis mmmmm, labai skanu Gaila, kad nei semku, nei kmynu neturejau....jauciu su kmynais butu is viso