Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios

QUOTE(o-pa-pa @ 2010 02 13, 22:05)
o skyscio papildomai  nebereikia? blush2.gif

Jei imsite 200gr raugo, tai jo sudėtyje jau yra 100gr miltų+100ml vandens. O ir kefyras pilasi 200ml, aliejus. Jeigu būtų kietoka, galima kokį šaukštą papildomai įpilti.
Atsakyti
[quote=nataliuncik,2010 02 14, 15:53]
Laikyt maišelyje, bet aš iš visos porcijos pridarau, duodu įsigert dvi val. ir valgom valgom blush2.gif


Nataliuncik, man irgi nelabai aisku, kokiom cia servetelem, paprastas popierines sudrekini ar kaip? blush2.gif ir tas 2val duodi isigert su tom servetelem, ar cia jau suktinukus padarytus su idaru 2val palieki? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jursim @ 2010 02 14, 15:14)
Nataliuncik, man irgi nelabai aisku, kokiom cia servetelem, paprastas popierines sudrekini ar kaip?  blush2.gif  ir tas 2val duodi isigert su tom servetelem, ar cia jau suktinukus padarytus su idaru 2val palieki?  blush2.gif

Paprastom popierinėm, jei perdžiovinai, apipurkšk su purkštuvų
Suktinukus padarytus, kad sūrelis ar majonezas įsigertu į lavašą, tada žymiai skaniau, bet galima ir iškart valgyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 14, 20:43)
Paprastom popierinėm, jei perdžiovinai, apipurkšk su purkštuvų
Suktinukus padarytus, kad sūrelis ar majonezas įsigertu į lavašą, tada žymiai skaniau, bet galima ir iškart valgyt  smile.gif



aga, aciu smile.gif apie suktinuks tai supratau, nes darau su pirktiniu lavasu smile.gif man labai skanus idaras pirktas varskes surelis su zalumynais, svoguno laisku uzbarsta ir tuno pridedu..
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 14 vasario 2010 - 20:45
As kaip visada ateinu tada kai tikriausia jau niekas neatsakys doh.gif Kazi ar galima rugine duona su atidejimo laiku kepti?
Atsakyti
jei esi isitikinusi, kad duonkepė išminkys tešlą be pagalbos.
Ir jei nereikia papildomo kildinimo..
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 02 15, 00:26)
jei esi isitikinusi, kad duonkepė išminkys tešlą be pagalbos.
Ir jei nereikia papildomo kildinimo..

Aj tiksliai, gi su raugu sunkiau maisosi g.gif O tai dar reikia ir papildomo kildinimo g.gif Jetau...nieko as nesuprantu doh.gif

Va si duona:

Puikiai thumbup.gif
user posted image
Duona su raugų
Vandens-300g
Raugo-200g
Rupių miltų-100g
Kvietinių miltu-375g
Druskos-1a.š.
Cukraus-1 a.š.
Aliejaus-30g
Kmynu, semkiu...ką mėgsti mirksiukas.gif


Cia nataliunciko...tai kokia cia jai programa statyti? Kokio dydzio kepalas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 14, 23:31)
Aj tiksliai, gi su raugu sunkiau maisosi g.gif  O tai dar reikia ir papildomo kildinimo g.gif Jetau...nieko as nesuprantu doh.gif

Va si duona:

Puikiai thumbup.gif
user posted image
Duona su raugų
Vandens-300g
Raugo-200g
Rupių miltų-100g
Kvietinių miltu-375g
Druskos-1a.š.
Cukraus-1 a.š.
Aliejaus-30g
Kmynu, semkiu...ką mėgsti mirksiukas.gif
Cia nataliunciko...tai kokia cia jai programa statyti? Kokio dydzio kepalas? g.gif

tu ja dabar isminkyk (as tai darau su torto programa) ir palik kilti per visa nakti o kepima atidek rytui - ryte rasi skanumyna wub.gif turi kazkur per 6 val pakilti, as ir ilgiau palieku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2010 02 15, 01:13)
tu ja dabar isminkyk (as tai darau su torto programa) ir palik kilti per visa nakti o kepima atidek rytui - ryte rasi skanumyna wub.gif turi kazkur per 6 val pakilti, as ir ilgiau palieku rolleyes.gif

Na, aš taip jau ne kartą "prisieksperimentavau". Su raugu dabar elgiuosi atsargiau ir švelniau. Jeigu perlaikydavau kildinime, tai duona sukrisdavo. Tiesa, skonis nenukenčia, bet išvaizda ne kokia. Dabar tešlą tikrinu taip. Jei atsargiai įbedus pirštą į tešlą, ji greitai iškyla, tai reiškia, tešla dar nepakilusi. Jei duobutė lyginasi iš lėto, reiškia tešla gerai pakilusi ir galima kepti. Na, o jei tešla nuo bet kokio prisilietimo krenta, reiškia ji perlaikyta ir gali gautis duona kieta kaip plyta.
Taigi, priėjau išvados, kad kepant duoną su raugu, geriausia laikytis instrukcijų, tada ir duonelė bus gardesnė.
Atsakyti
Ruosiuosi kepti Borodino (Nerez), ir dabar galvoju, gal pabandyti kepti sveiko grudo programa. Ten raso kad brinksta geriau, ir kad mazesnio glitimo miltais.
Ar bandzius gal kuri? Kaip su ta programa? Nes miltai tai mano normalaus glitimo. Susikvailinau del sito, tik va galvoju, gal iskepus duonele butu geresne g.gif
Atsakyti
as kitaip kepu duona su raugu g.gif

nepamenu kieno ten receptura
va tokis receptas
3 v.s. raugo (cia nuo raugo priklauso, jei "naujas" nera stiprus tai daugiau)
0,5l silto vandens
670g miltu
50 g cukraus (as dedu 2v.s. medaus)
1v.s. druskos
ir priedai pagal pageidavimus...

tai rauga su siltu vandeniu ir 300g simaisyti iki grietines tisrstumo mases ir palikti 8-12 val. kuo ilgiau stoves duo bus rugstesne duona. o po to sudedu likusius ingrediantus, jungiu duonkepe ir kepu duona ax.gif
Atsakyti