QUOTE(dzhina @ 2010 02 15, 01:13)
tu ja dabar isminkyk (as tai darau su torto programa) ir palik kilti per visa nakti o kepima atidek rytui - ryte rasi skanumyna
turi kazkur per 6 val pakilti, as ir ilgiau palieku
Na, aš taip jau ne kartą "prisieksperimentavau". Su raugu dabar elgiuosi atsargiau ir švelniau. Jeigu perlaikydavau kildinime, tai duona sukrisdavo. Tiesa, skonis nenukenčia, bet išvaizda ne kokia. Dabar tešlą tikrinu taip. Jei atsargiai įbedus pirštą į tešlą, ji greitai iškyla, tai reiškia, tešla dar nepakilusi. Jei duobutė lyginasi iš lėto, reiškia tešla gerai pakilusi ir galima kepti. Na, o jei tešla nuo bet kokio prisilietimo krenta, reiškia ji perlaikyta ir gali gautis duona kieta kaip plyta.
Taigi, priėjau išvados, kad kepant duoną su raugu, geriausia laikytis instrukcijų, tada ir duonelė bus gardesnė.