QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 12, 22:05)
Viską sudėt į duonkepę tešlos programa. Paruoštą tešlą padalint į rutuliukus 5 -6cm skersmens ir iškočiot 1 2mm storio. Kept ant SAUSOS įkaitintos keptuves po keletą sekundžių iš kiekvienos puses (kai tik pabals, apverst). Nereikia džiovint lavašo, reikia viską daryt labai greitai. Paruoštą lavašą perdėt drėgnom servetėlėmis(ne vaikiškais)
Kai apdžiūs, galima apipurkšt su purkštuvų ir vėl bus minkšti.
Kai apdžiūs, galima apipurkšt su purkštuvų ir vėl bus minkšti.
O tai kokiom dregnom? suaugusiu dregnom?
Nezinau ar sugebesiu as ji iskept...man sunkiai gaunasi lietinius daryti, o cia tas pats
O tai prikepi, suskirstai servetelem ir kur ji laikyt jei visko nesunaudoji?
Dar noriu pasiteirauti del raugo:
Penkta diena
Raugas yra paruoštas ir gali būti naudojamas duonos kepime. Tinkamai paruoštas raugas turi būt grietinės konsistencijos, rūgštaus skonio ir burbuliuot.
Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val.
Jei paliktas raugas turės pelėsiais atsiduodantį kvapą, reiškia jis sugedo. Tokiu atveju, visą procesą pradedam iš naujo.
Jis nera pas mane toks kaip nuotraukoje, tiksliau nera taip daug burbuliuku, bet pelesiu nesmirda Tai man ji kist i saldytuva ar dar palaikyti siltai?
Ir kodel jo pasilikti tik 60-80g???? Ji stiklainyje uzdengta dangciu laikyti?
Kiek to raugo naudojama kepalui, kad tik tiek pasilikt?
Gal patartumete kokiaduona issikepti su raugu paprasta?