Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės,akinukai.4tema

QUOTE(Ievute02 @ 2010 02 26, 10:39)
sveikutes as noreciau paklausti kaip galima pastebeti ar akiu zveirumas padidejo ar ne?ir ka jusu gydytojai siulydavo kad zvairumas pamazetu?

nesiot akinukus ir pakaitomos dengti akytes.o ka jums siulo okulistai?
jei zvairumas padideja tai matosi,nes akyte pasuka labiau nei pries tai.
Atsakyti
mums gydymas akinukai. Manasis zvairuoja tik tada kai i daikta ziuri is arti, tada akytes subega ties nosyte. Gydytojos teigimu, kelis metus reikes akinuku, o paskui tikiuosi susitvarkys si bedele smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif Ateinu ir pasidžiaugti su jumis, ir kartu nerimo kirminukas toks kirm mir mir manyje krebžda...

Šiandien buvom pas gydytoją Bendorienę ir ką gi - atsakymas - puikiai. Mano vaikas mato puikiai, na, tiksliau, normos ribose. Nes jo akyčių dioptrijos (ar teisingai aš čia išsireiškiu?) - 1.75 ir 1.75.
Man dabar sunku suvokti, kodėl viskas taip radikaliai pasikeitė.

Priešistorė tokia, kad poliklinikos gydytoja diagnozę buvo užrašius su klaustuku, jinai abejojo. Matėsi ir šiaip, kad abejoja. Plius mano mažasis kavalierius pas ją buvo labai neramus, labai malėsi, stojo, sėdo, bėgo tėčiui nuo kelių. Gydytojos seselė jam pati plėtė akis, na žinote - tarybiniu stiliumi patikrino tarybinėje patalpoje, su užuolaidom, šviesa, spiginančia vaikui į veidą ir t.t. ir pan. Dabar gi jau galiu palyginti su šiandiena, kaip tikrino šiandien. Jau gi šiuolaikiškai. Mūsų gydytoja šita naujoji sako, gal dėl to tokie skaičiai dideli buvo, kad pati seselė suspaudė akių vyzdžius???!!!!!

Šiandien mano vaikas save vedė idealiai, buvo ramus, paklusnus, be jokių ašarų, streso, sėdėjo, žiurėjo į ten, kur rodė, darė viską viską viską idealiai, be jokios itampos. (aš pati negaliu patikėt, kokia buvau kvaila ir vedžiau vaiką klykint į klinikas ir polikliniką, kai pasirodo galima viską padaryti taip ramiai ir be streso).
Tada gydytoja sako 'nematau aš 5, net nematau aš 2'. Sako, akys 1.75 ir 1.75. Jokių akinių ir jokios korekcijos nereikia. Dar paklausiau, gal vitaminų kokių pastiprinimui reikėtų, sako nereikia, vitaminus skiriam, kai yra bėdų. Pasiūlė ateiti po pusės metų, jeigu bus neramu...

Tokia ta istorija. Aš tikiu, kad jinai su laiminga pabaiga. Nes dabar kai džiaugsmas atlėgsta, atrodo, kad įsitikinimui reikėtų nueiti dar pas vieną gydytoją.
Bet mes neisim. Kol kas tikrai neisim. Eisim po pusės metų. Nes gydytojos išvadoje parašyta aiškiai, kad žvairumo nėra, akių dugnas - be pakitimų, ir skaičiukai 1.75 ir 1.75.
Aš BIJAU patikėti, kad tai yra TIESA cool.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Panasu kad mes su dukriuku jungiames i jusu buri 4u.gif suejo dukrytei metukai, nukeliavom profilaktiskai akyciu patikrinti i KMU ir +5 ir +6... kad tiksliau butu iki pirmadienio lasinam lasiukus ryte ir vakare (vydzius plecia) o pirmad einam vel...
As kadangi visiskai zalia sitoj srity ir naujienos man netiketos tai noriu paklausti- kokia apytiksle akinuku kaina? remeliu bent? gal galit rekomenduoti kur Kaune pirkti?
bandziau skaityt bet kazkaip nesiseka surast
Treciadieniui uzsirasem dar i optometrijso centra akytes patikrinti papildomai.
Truputi bijau kaip cia seksis pripratint metinuke akinukus nesioti, bet kaip nors 4u.gif
Atsakyti
Brbk kokios stulbinancios naujienos thumbup.gif negaliu atsidziaugti uz jus thumbup.gif kokia laiminga istorija ir akmuo nuo sirdies mamytei nukrito. Bet kaip gali taip skirtis gydytoju diagnozes g.gif
neseniai skaiciau toki straipsni, buvo atliekamas tyrimas, sveikas zmogus, idealiai matantis aplanke 5 salonus pasitikrinti regejima, ir ka gi, keturiuose pasake kad jam reikia akiniu Butinai, o tik viename pasake, kad akys sveikos... kazkaip kvepia man komercija blink.gif musu sveikatos saskaita...

o kad Bendoriene teisingai patikrino, as garantuota 100 pr, pasitikiu sita gyd. taigi Brbk gyvenkite ramiai ir nesukite sau galvos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Deep Blue @ 2010 02 26, 17:04)
Sveikos mamytes,
Panasu kad mes su dukriuku jungiames i jusu buri  4u.gif  suejo dukrytei metukai, nukeliavom profilaktiskai akyciu patikrinti i KMU ir +5 ir +6... kad tiksliau butu iki pirmadienio lasinam lasiukus ryte ir vakare (vydzius plecia) o pirmad einam vel...
As kadangi visiskai zalia sitoj srity ir naujienos man netiketos tai noriu paklausti- kokia apytiksle akinuku kaina? remeliu bent? gal galit rekomenduoti kur Kaune pirkti?
bandziau skaityt bet kazkaip nesiseka surast
Treciadieniui uzsirasem dar i optometrijso centra akytes patikrinti papildomai.
Truputi bijau kaip cia seksis pripratint metinuke akinukus nesioti, bet kaip nors  4u.gif

akinukai ivairiai kainuoja (remeliai) nuo 60iki 200lt ir daugiau, priklausomai nuo kisenes. o pvz mes uz lesius mokejome 50 lt uz abu, nes pritaike 50 pr nuolaida. Mes pirkome Optometrijos centre, kur dirba Bendoriene. As ir labai pergyvenau, kad sunus nenesios akinuku, bet mano dideliam nustebimui, nesiojam jau savaite ir jam nera net tokios minties, kad ju nesideti ar nusiimti thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif Mes taip pat prie jusu jungiames. Lapkricio men. pastebejom kad viena akyte zvairuoja i nosyte. Nuejom pas akiu gydytoja. Siaubas buvo, vaikas klyke, niekaip negalejo apziuret. Liepe ateit po menesio, gal pavyks tada apziuret. Po svenciu vel pas gydytoja. Patekom pas kita. Tik ieje i kabineta, vel musu mergyte nesileido net i kalbas apziurima. Dar daktare tokia kvaisa pasitaike, sunervino juodai. verysad.gif Pradejo sakyt vos ne ko jus cia atejot, apziuret negaliu. Vaziuokit i kauna, ten su vaikas cackinas ir apziures. Nuotaika sugadino tai labai. Taigi vaziuosim i kauna. Kaip bijau kad ten nesileis apziurima. Musu merginai 2 metai ir 3 men. Pries tai mums daktare sake jei neismokisim vaiko kad leistusi apziurima tol i kauna neapsimoka vaziuot. Nes ten su vaiku nezais ir lieps vaziuot namo. Mes uzsiregistravom pas Zukauska. Net nezinau kokie dar gygytojai ten yra. Pirma karta ten vaziuoju. Gal galit papasakot ar ten sugebes apziuret jei nesileidzia. Girdejau jei negali apziuret tada uzmigdo. Tada tik apziuri. Tiesiog sirdis drema, o nesinori lauk ilgai, bijau kad nepablogetu.
Atsakyti
QUOTE(BRIGGA @ 2010 02 27, 22:08)
Sveikos mamytes 4u.gif  Mes taip pat prie jusu jungiames. Lapkricio men. pastebejom kad viena akyte zvairuoja i nosyte. Nuejom pas akiu gydytoja. Siaubas buvo, vaikas klyke, niekaip negalejo apziuret. Liepe ateit po menesio, gal pavyks tada apziuret. Po svenciu vel pas gydytoja. Patekom pas kita. Tik ieje i kabineta, vel musu mergyte nesileido net i kalbas apziurima. Dar daktare tokia kvaisa pasitaike, sunervino juodai.  verysad.gif Pradejo sakyt vos ne ko jus cia atejot, apziuret negaliu. Vaziuokit i kauna, ten su vaikas cackinas ir apziures. Nuotaika sugadino tai labai. Taigi vaziuosim i kauna. Kaip bijau kad ten nesileis apziurima. Musu merginai 2 metai ir 3 men. Pries tai mums daktare sake jei neismokisim vaiko kad leistusi apziurima tol i kauna neapsimoka vaziuot. Nes ten su vaiku nezais ir lieps vaziuot namo. Mes uzsiregistravom pas Zukauska. Net nezinau kokie dar gygytojai ten yra. Pirma karta ten vaziuoju. Gal galit papasakot ar ten sugebes apziuret jei nesileidzia. Girdejau jei negali apziuret tada uzmigdo. Tada tik apziuri. Tiesiog sirdis drema, o nesinori lauk ilgai, bijau kad nepablogetu.

labai rekomenduociau pirmai apziurai pas Zukauska eiti privaciai ...nes klinikose tai konvejeris nesicackins ten smile.gif
Atsakyti
sveikos
QUOTE(Neringučia 777 @ 2010 02 28, 08:01)
labai rekomenduociau pirmai apziurai pas Zukauska eiti privaciai ...nes klinikose tai konvejeris nesicackins ten  smile.gif

o kur Zukauskas dirba privaciai?
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2010 02 28, 10:54)
sveikos

o kur Zukauskas dirba privaciai?

M. Daukšos g. 53 -1, LT-44269 KAUNAS
Telefonas: (37) 321012
Atsakyti
Laba diena mamytės 4u.gif
Mūsų mažosios akyčių istorija labai keista, galvojam laužom galvą ką daryti. Prieš porą savaičių dvimetei dukrytei patikrinom akytes pas gyd. Petkienę(Klaipėdoj), pasakė kad reikia akinukų, nes yra astigmatizmas, ir akytės skiriasi. Prieš juos išrašant lašinom tris dienas lašiukus ir tikrino akytes ir su kompiuteriu ir su tokia liniuote su stikliukais.
Kadangi pirmas toks patikrinimas, mes sugalvojom dar pas vieną gydytoją nuvesti ir nuvedėm jau namuose, pas atvažiuojančia iš Šiaulių. Ji vyzdžiukus išplėtė irgi,o tikrino su tik liniuote. Rezultate pasakė, kad akytės yra sveikos, akinukų neriekia, ir vienodos abi. Dioptrijų yra, bet jas išaugs.
Aš tai antrai gydytojai nepasakiau, kad čia mūsų jau antras patikrinimas ir kad ten buvo kitaip pasakyta.
Ir dabar liko milijonas klausimų, gal žinot kaip ten gali būti. Gal ji nematė nes ne su kompiuteriu? Ar gali kompiuteris parodyti, kad akytės nesveikos nors bus sveikos? O išeitis kokia eiti dar pas trečią?
Atsakyti
Sveikutes
buvom mes ir jau antram vizitui KMUK, nenoriu plestis nes mano metinukei be jokiu skrupulu ir kitokiu pastangu elementariai sugrudo kablius i akis..

tai zodziu finale +5 abi akytes, receptas su +3.5. mano seimos gyd sako kad dar nedet akinuku su tokiu+ kai vaikui tik metukai.
ryt einam privaciai ziuresim ka sakys... gal ir treciso nuomones ieskosim..
Atsakyti
Sveikos,
uzsirasem mes jau operacijai - kovo 22 d gulames i Santariskes, 23d. operuos unsure.gif
Si ketvirtadieni dar vaziuosim konsultacijai pas anesteziologa..
Stresuojam nerezliai... Svarbiausia dabar nesusirgti, kad nereiktu nukelineti datos...
Atsakyti