Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės,akinukai.4tema

QUOTE(*Gaja* @ 2010 11 20, 15:30)
Ir be akinuku nezvairuoja? Idomu,nuoko tai praiklauso? Nes mums aiskino,kad butent del toliaregystes zvairuoja g.gif
O kiek jums metuku ir kiek laiko jau su akinukais? Ar gereja?

Na tikrai nežvairuoja ir be akinių. Mūsiškiui dabar 1 metai 5 mėn. Akinukus užsidėjo būdamas metukų. TAigi nešiojam jau 5 mėn. Prieš pomą mėn buvom pas gyd. tai regėjimas nei pagerėjo, nei pablogėjo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2010 11 20, 00:24)
Sveikos,mamytes 4u.gif
Jungiuosi i jusu bureli,nes mano dukryte irgi jau puse metu (nuo 1.5m) nesioja akinukus. Regejimas +6,+7 verysad.gif Santariskiu gydytoja nuteike,kad akiniai visam gyvenimui... Be to,be akinuku dukryte zvairuoja,bet sake,kad tai neoperuojama,nes tai tik del toliaregystes ir akiniai tai pataiso. Bet man kazkaip keista,kad juk buna zmones su toliaregyste ir nezvairuoja g.gif
1.Gal dar kas turit tokio laipsnio toliaregyste ir kaip jusu vaikuciai? Nezvairuoja?
2.Dar norejaupaklausti,gal kas lankote tuos spec."akiniuku" darzelius Vilniuje (kiek zinau yra 3,bet as zinau tik Zibute ir Spinduleli,o koks trecias ir kur yra?),ar lengva i juos pakliuti,ar reikia gyd.siuntimo? Ar ten su vaikuciai specialiai uzsiima del akyciu? Yra priziurinti gydytoja ar kaip?
3.Dar norejau paklaust,gal kas domejotes netradiciniai toliaregystes gydymo budais? Ar tokie yra? Lyg Madi pas osteopata vaiksciojot? Ar padejo? Gal dar kokiu budu yra?

4.Ir dar vienas klausimas (labai daug ju man kyla) blush2.gif  Kokio laipsnio buvo toliaregyste jusu vaikuciui ir kiek buvo metuku,o paskui iki kiek pagerejo ir per kiek laiko?
5.Ir jau tikrai paskutinis klausimas smile.gif Kur yra graziu remeliu vaikuciams? Kur didziausias pasirinkimas plastmasiniu remeliu? Kur geriausios kainos? Gal kas uzsisakinejot internetu?
Aciu uz atsakymus 4u.gif

Mūsiškis be akinukų taip pat žvairuoja. Aš taip supratau, kad dėl skirtingos abiejų akyčių toliaregystės. Mūsų +5, +7. Ir dar astigmatizmas.
Mes lankom Žibutę. Kiek supratau, tai su regėjimo problemom ten pakliūnama iš karto. Bent jau mūsų grupėje, tai specialiai laikomos vietos, jei atsirastų naujų vaikučių...
Prižiūri juos ir akyčių gydytoja, ir seselė. Vedasi daryti pratimėlių, jei reikia, dengia akytes. Žodžiu, aš tai labai esu patenkinta. Tiesa, dar tiflopedagogė su jais užsiiminėja. I baseinėlį savam daržely vaikšto.
Spindulėlį kažkada lankė sesės ir draugės vaikai. Taip pat abi buvo labai patenkintos. Trečio darželio aš nežinau.
Dėl rėmelių jau nebežinau, ką pasakyt... Internetu neįsivaizduoju, kaip būtų galima išsirinkt, vaikui nepamatavus... būna, kad ir pasimatavus, rezultatas nuvilia...o čia... aš nerizikuočiau...

Papildyta:
QUOTE(Jurmila @ 2010 11 20, 18:29)
O kuo blogi Centrostyle rėmeliai?  blush2.gif Mes juos turim, tiesa kol kas neilgai, tik kelis mėnesius, bet kol kas nesiskundžiam  ax.gif

Jeigu nesiskundžiat, tai reiškia jums geri... thumbup.gif Jei nelūžta, tai ir skųstis nėra ko... biggrin.gif
QUOTE(geruta @ 2010 11 20, 20:54)
ir tai ne tik mano patirtis,turbut nesenai  prisijungete,nusiskundimu  turejo ir kita mamyte  4u.gif

Aha... čia aš ta mamytė... biggrin.gif Mums jie tiesiog sulūždavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brasta: 21 lapkričio 2010 - 00:45
QUOTE(brasta @ 2010 11 21, 00:51)
*Mes lankom Žibutę. Kiek supratau, tai su regėjimo problemom ten pakliūnama iš karto. Bent jau mūsų grupėje, tai specialiai laikomos vietos, jei atsirastų naujų vaikučių...
Prižiūri juos ir akyčių gydytoja, ir seselė. Vedasi daryti pratimėlių, jei reikia, dengia akytes. Žodžiu, aš tai labai esu patenkinta. Tiesa, dar tiflopedagogė su jais užsiiminėja. I baseinėlį savam daržely vaikšto.
**Dėl rėmelių jau nebežinau, ką pasakyt... Internetu neįsivaizduoju, kaip būtų galima išsirinkt, vaikui nepamatavus... būna, kad ir pasimatavus, rezultatas nuvilia...o čia... aš nerizikuočiau...

*Aciu uz pasidalinta patirti 4u.gif O kaina to darzelio kaip ir visu kitu ar didesne del gydytoju prieziuros? O kiek vaikuciu grupej? Ar gerai maitina? Ar auklytes fainos? Zibutej tik 1 grupe "akiniuku"? kas yra tiflopedagoge? Oi,kiek priklausinejau blush2.gif
**Tai va ir as nusivylusi vaikisku remeliu pasiula doh.gif Optikose beveik nera ka rinktis... Turim vienus,bet jau 3kartus sulauzem kojele doh.gif Bet su kitokiais,tai is viso tragiskai atrodo,tai vis situs remintuojam su garantiniu ax.gif O jus kurioj optikoj daugiausia vaikisku plastmasiniu remeliu randat?
Atsakyti
na mes irgi su COMOBABY kol kas.Man pradžioj jie labai tragiškai žiūrėjosi, dabar, kai pripratau, visai nieko.Ateityje tikiuosi, kad gražesnius išsirinksim
Dėl žvairumo.Tai mano kleckui abi akytės vienodas regėjimas + 4,5.Pradžioj žvairavo viena akytėKai nuvedėm pas daktarę, pasakė, kad ir kitoje žvairumas yra.O kai pradėjo nešioti akinukus, tai pirmoji akytė nublanko prieš antrąją, labai išryškėjo tios antrosios žvairumas doh.gif Mums buvo sakę dengti tą stipresnę akytę kasdien po pusvalandį, bet kad dabar gavosi ta stipresnioji patapo silpnesne doh.gif unsure.gif Jau kokia savaitė kaip nedengiu aš jos.Už poros savaičių vizitas pas gydytoją, žiūrėsim ką sakys.Man toks jausmas, kad jam pablogėjo.p.s.žvairuoja tik nuėmus akinukus
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2010 11 20, 19:11)
Mes dabar turim Active Frame,bet baigiam isaugti,o optikoj sake,kad didesniu jau nebegamina   verysad.gif

kokius turit? g.gif nepanašūs nė kiek į šiuos?
mūsų comoframe ( comotrend) , tinkami 3-4 mečiams kleckams ( plius minus ) 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 22 lapkričio 2010 - 11:43
QUOTE(fishke @ 2010 11 22, 11:35)
kokius turit?  g.gif nepanašūs nė kiek į šiuos?
mūsų comoframe ( comotrend) , tinkami 3-4 mečiams kleckams ( plius minus )  4u.gif
user posted image

labai grazus wub.gif
Atsakyti
O kaip jums visiems reikalai su akinių stiklais? Aš vaikui užsakinėjau geresnius atseit, su kažkokia danga, kur mažiau braižosi. Saugom mes akinukus, nemėtom, jei nusiima - iš karto į dėklą įdedu. Sūnus akinukus nešioja dar tik keli mėnesiai, bet stiklai jau kaip susibraižę blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2010 11 22, 18:25)
O kaip jums visiems reikalai su akinių stiklais? Aš vaikui užsakinėjau geresnius atseit, su kažkokia danga, kur mažiau braižosi. Saugom mes akinukus, nemėtom, jei nusiima - iš karto į dėklą įdedu. Sūnus akinukus nešioja dar tik keli mėnesiai, bet stiklai jau kaip susibraižę  blink.gif

blink.gif
nieko apie tai negirdejau,bet po 2men nesiojimo ,stikliukai nera labai pasibraze
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2010 11 22, 19:25)
O kaip jums visiems reikalai su akinių stiklais? Aš vaikui užsakinėjau geresnius atseit, su kažkokia danga, kur mažiau braižosi. Saugom mes akinukus, nemėtom, jei nusiima - iš karto į dėklą įdedu. Sūnus akinukus nešioja dar tik keli mėnesiai, bet stiklai jau kaip susibraižę  blink.gif

Mums tas pats, atseit nesibraizantys, bet blush2.gif
Atsakyti

cia turbut antirefkelsine danga, patirtis ne is dukrytes akinuku bet manieji su tokia danga po triju menesiu matosi ibrezimai ir as nemetau vakarais dedu i jiems skirta dezute valau tik priskirta nosinele zodziu.... nerekomenduoju doh.gif dukrytes paprasti stikliukai geriau atrodo po metu griuvinejimu metymu ir t.t. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2010 11 22, 11:35)
kokius turit?  g.gif nepanašūs nė kiek į šiuos?
mūsų comoframe ( comotrend) , tinkami 3-4 mečiams kleckams ( plius minus )  4u.gif
user posted image

Labai dailus jusiskiai,bet mes labiausiai norime visai skaidriu ar vos rausvu,kad kuo maziau matytusi. Tokiu,kaip jusu tik skaidriu smile.gif
Va,kazkas tokio - sviesiai ruzavi,plonyciai,dailus wub.gif
user posted image

Mes uzsakinejam VisionExpress,tai ten su pakietinta danga gaunasi apie 70lt.uz abu stiklus thumbup.gif Mes negaliu pasakyti,kad labai saugom,visko buna,net ir ant zemes numeta,pavolioja doh.gif Bet paziurejau,kad per pusmeti nelabai tepasibraize smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamile @ 2010 11 22, 20:52)
Mums tas pats, atseit nesibraizantys, bet  blush2.gif

jep jep, viskas - vienintelis ir paskutinis kartas kai ėmėm tokius stiklus doh.gif dar po 160 lt mokėjom už 1 stiklą ( antirefleksinė, išploninti, cilindras ) doh.gif

saugom, nededa bele kaip, nenusiiminėja ir pasibraižę nemažai unsure.gif
Atsakyti