QUOTE(*Gaja* @ 2010 11 20, 00:24)
Sveikos,mamytes
Jungiuosi i jusu bureli,nes mano dukryte irgi jau puse metu (nuo 1.5m) nesioja akinukus. Regejimas +6,+7
Santariskiu gydytoja nuteike,kad akiniai visam gyvenimui... Be to,be akinuku dukryte zvairuoja,bet sake,kad tai neoperuojama,nes tai tik del toliaregystes ir akiniai tai pataiso. Bet man kazkaip keista,kad juk buna zmones su toliaregyste ir nezvairuoja
1.Gal dar kas turit tokio laipsnio toliaregyste ir kaip jusu vaikuciai? Nezvairuoja?
2.Dar norejaupaklausti,gal kas lankote tuos spec."akiniuku" darzelius Vilniuje (kiek zinau yra 3,bet as zinau tik Zibute ir Spinduleli,o koks trecias ir kur yra?),ar lengva i juos pakliuti,ar reikia gyd.siuntimo? Ar ten su vaikuciai specialiai uzsiima del akyciu? Yra priziurinti gydytoja ar kaip?
3.Dar norejau paklaust,gal kas domejotes netradiciniai toliaregystes gydymo budais? Ar tokie yra? Lyg Madi pas osteopata vaiksciojot? Ar padejo? Gal dar kokiu budu yra?
4.Ir dar vienas klausimas (labai daug ju man kyla) Kokio laipsnio buvo toliaregyste jusu vaikuciui ir kiek buvo metuku,o paskui iki kiek pagerejo ir per kiek laiko?
5.Ir jau tikrai paskutinis klausimas Kur yra graziu remeliu vaikuciams? Kur didziausias pasirinkimas plastmasiniu remeliu? Kur geriausios kainos? Gal kas uzsisakinejot internetu?
Aciu uz atsakymus
Mūsiškis be akinukų taip pat žvairuoja. Aš taip supratau, kad dėl skirtingos abiejų akyčių toliaregystės. Mūsų +5, +7. Ir dar astigmatizmas.
Mes lankom Žibutę. Kiek supratau, tai su regėjimo problemom ten pakliūnama iš karto. Bent jau mūsų grupėje, tai specialiai laikomos vietos, jei atsirastų naujų vaikučių...
Prižiūri juos ir akyčių gydytoja, ir seselė. Vedasi daryti pratimėlių, jei reikia, dengia akytes. Žodžiu, aš tai labai esu patenkinta. Tiesa, dar tiflopedagogė su jais užsiiminėja. I baseinėlį savam daržely vaikšto.
Spindulėlį kažkada lankė sesės ir draugės vaikai. Taip pat abi buvo labai patenkintos. Trečio darželio aš nežinau.
Dėl rėmelių jau nebežinau, ką pasakyt... Internetu neįsivaizduoju, kaip būtų galima išsirinkt, vaikui nepamatavus... būna, kad ir pasimatavus, rezultatas nuvilia...o čia... aš nerizikuočiau...
Papildyta:
QUOTE(Jurmila @ 2010 11 20, 18:29)
O kuo blogi Centrostyle rėmeliai?
Mes juos turim, tiesa kol kas neilgai, tik kelis mėnesius, bet kol kas nesiskundžiam
Jeigu nesiskundžiat, tai reiškia jums geri...
Jei nelūžta, tai ir skųstis nėra ko...
QUOTE(geruta @ 2010 11 20, 20:54)
ir tai ne tik mano patirtis,turbut nesenai prisijungete,nusiskundimu turejo ir kita mamyte
Aha... čia aš ta mamytė...
Mums jie tiesiog sulūždavo...