Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės,akinukai.4tema

QUOTE((Lelija) @ 2010 10 25, 12:42)
Sveikos, mamytes,
Susiduriau su dilema, vesti dukryte i bendro profilio darzeli, ar i spec su regejimo sutrikimais? Musu regejimas +4 ir +5, isoperuotas zvairumas. Daug dirbt paskutiniu metu reikia, labai jau permainingos nuotaikos, mano princesytes, viena diiena leidzia dengti akyte ir viena ir kita, o kita diena akinius meta ant zemes ir viskas. Viena diena puse dienos ieskojom, kur nukisus akinukus. Bijau, kad darzelyje numes kur, ir niekas net nesivargns nei uzdet, nei ieskot sad.gif Kazkaip anksciau nepagalvojau uzrasyt i spec darzeli, toli nuo namu, jei kokia beda, tai kol nuvaziuosi, o cia salia namu bendras darzelis yra, ir mociute, ir teta salia gyvena. Nezinau, ka daryti, ir vaiko gaila, nes jam gal butu geriau, kur uzsiima su akiniuociais, bet cia daug patogiau del susisiekimo...Ir laiko jau kaip ir neliko, kol sulauksim eiles spec darzeli...O musu panai jau uz triju men du metai sad.gif
Kaip mamos darot, ar labai blogai butu vesti i paprasta darzeli?

as vedu i paprasta darzeli ne joki spec. mums ir poreikio nelabai yra ir darbo su akytem nera tik kad akinukus nesiot.
jei jums reik spec pratimu ir t.t. gal geriau i specializuota darziuka vest ir manksteles ir taip spec demesys akytems butu g.gif , paprastam to nebus turbut g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nareta20: 25 spalio 2010 - 12:55
Sveikos mamytes, mes paskubejom ir isigyjom remeli (susigundziau kokybe ir kainyte), bet mums jo dabar kaip ir nereikia, pasitikrinom pas kita gydytoja, kuri patare neskubeti su akinukais, taigi remeli taip ir nepanaudojom. Gal kam patiks:
Naujas akiniu remelis berniukui, tinka 3-8 m. berniukui. Gamintojas Centrostyle - Italija. Medžiaga - grilamid - labai patvari, nelužtanti, panaši į plastiką, tik daug patvaresne. Labai lengvutis ir patogus, nes vidine remelio puse liečianti veido odą yra padengta minkšta guma. Graži žydra spalva. Ant kojeles tvirtinami silikoniniai laikykliai, atstumas reguliojamas, laikykliai neleidžia slidinėti remeliui, prilaiko ji reikiamoj padetyje. Yra tekstilinis dekliukas.
Apie visus privalumus galit paskaityt http://www.centrosty..... Eyewear.html
Kaina 135lt

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
daugiau nuotrauku http://public.fotki....elis-berniukui/

Jei kam idomu prasau per AZ.
Atsakyti
Laba diena
QUOTE((Lelija) @ 2010 10 25, 12:42)
Sveikos, mamytes,
Susiduriau su dilema, vesti dukryte i bendro profilio darzeli, ar i spec su regejimo sutrikimais? Musu regejimas +4 ir +5, isoperuotas zvairumas. Daug dirbt paskutiniu metu reikia, labai jau permainingos nuotaikos, mano princesytes, viena diiena leidzia dengti akyte ir viena ir kita, o kita diena akinius meta ant zemes ir viskas. Viena diena puse dienos ieskojom, kur nukisus akinukus. Bijau, kad darzelyje numes kur, ir niekas net nesivargns nei uzdet, nei ieskot sad.gif Kazkaip anksciau nepagalvojau uzrasyt i spec darzeli, toli nuo namu, jei kokia beda, tai kol nuvaziuosi, o cia salia namu bendras darzelis yra, ir mociute, ir teta salia gyvena. Nezinau, ka daryti, ir vaiko gaila, nes jam gal butu geriau, kur uzsiima su akiniuociais, bet cia daug patogiau del susisiekimo...Ir laiko jau kaip ir neliko, kol sulauksim eiles spec darzeli...O musu panai jau uz triju men du metai sad.gif

Maniskei pratimuku nereikia, einam i paprasta darziuka, aukletojos jaunos, kazkaip be problemu nuvalo akinukus ir nuolat juos uzdeda kai nusiima.
Del spec darziuko, tai kadangi siais laikais visi darziukai integruoti-reiskia ir sveiki vaikai eina i ta pati, tik vat su spec poreikiais yra pirmenybe- pasiskambinkit i svietimo sk., realiai juk su pirmenybe nereikia bendros eiles laukti. ten reikes gyd pazymos apie spec poreikius ir pan.
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 10 25, 13:42)
Sveikos, mamytes,

Mes vedam į spec. Tįsiam per visą miestą, bet kol kas tai labai džiaugiuosi. Daro pratimėlius, klijuoja akytę, nors mums tai nesileidžia... vis nuplėšia... doh.gif O ten žino, kad tokia tvarka, ne jis vienas toks, tai thumbup.gif Bent jau man...
Pakliūti į darželį jokių problemų nebuvo.

Papildyta:
O apie tuos akinukų rėmelius tai turiu savo nuomonę... doh.gif Kas sekė temą, tai prisimena, kaip kažkada per mėnesį mums 3 kartus remontavo rėmelius, kol galiausiai nemokamai pakeitė į naujus.
Atsakyti
QUOTE(mamile @ 2010 06 21, 18:20)
tai gi lygiai tas pats... tuoj imesiu saviškių item.nr
Vienai akytei pliusas beveik penki, ir dar didėja. Reikia dengti vieną akytę po porą valandų. Tai jeigu kam aktualu, parodysiu kokį uždengtuką užsisakiau iš jav, labai išgirtas užsienio mamyčių, kad patogus ir geras. Nes kiek radau lietuvoj, man nepatiko. O šitie tokie gražūs, pati išsirinko spalvą, tai dabar beliko sulaukt ir išbandyt. Kaina apie 20 lt.

380232394481, jis daug rėmelių parduoda, iveskit kinder, tai išmes tik vaikiškus.
Va toks uždengimas:
user posted image

rašo, kad medžiaga kvėpuojanti, prilimpa prie stiklo, galima skalbti, daugkartinis. Kaip realiai dar nebandėm, neatsiuntė dar....

Mane labai sudomino šitoks akytės dengimas.Gal kas norėtų kooperuotis ir parsisiųsti? ax.gif (deja aš nemoku siųstis per ebay'jų mirksiukas.gif ).
Dėl daržiuko.Iki šiol aš net negalvojau apie tai.Bet greičiausiai, kad vesiu į paprastą, prie namų.Nes tas spec kitam miesto gale...
Atsakyti
pas mus irgi centrostyle
atsimenu Brasta jusu istorija ,tiesiog nebuvo ka rinktis
parasysim savo istorija
Atsakyti
Susinervinau.Per 1,5 mėnesio 3-ią kart iškrenta stikliukas doh.gif Aną kart pakeitė stikliuką, tipo gal per mažas.O dabar vėl.Kas per kokybė rėmelių unsure.gif Aišku rėmelių jau niekas nepriims.
Atsakyti
QUOTE(Indula @ 2010 10 25, 18:01)
Mane labai sudomino šitoks akytės dengimas.Gal kas norėtų kooperuotis ir parsisiųsti? ax.gif (deja aš nemoku siųstis per ebay'jų  mirksiukas.gif ).
Dėl daržiuko.Iki šiol aš net negalvojau apie tai.Bet greičiausiai, kad vesiu į paprastą, prie namų.Nes tas spec kitam miesto gale...

O mums gyd patare labai paprasta buda, kaip dengti akyte, iskirpti is popieriaus pagal stikliuka ir prilipint vandens ir muilo pagalba. Nes mums tie prisisiurbantys netiko nei pro kur. Tai sitaip dengiant dar siaip taip imanoma isbut, bet paskutiniu metu vel plesia akinukus.

Su darzeliu taip, prioritetas yra, bet tik tai dienai kurie prasymus parase sad.gif Siom dienom nuvaziuosiu apziuret, gal po metu ir gausim vieta sad.gif
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 10 25, 20:34)
O mums gyd patare labai paprasta buda, kaip dengti akyte, iskirpti is popieriaus pagal stikliuka ir prilipint vandens ir muilo pagalba. Nes mums tie prisisiurbantys netiko nei pro kur. Tai sitaip dengiant dar siaip taip imanoma isbut, bet paskutiniu metu vel plesia akinukus.

Su darzeliu taip, prioritetas yra, bet tik tai dienai kurie prasymus parase sad.gif Siom dienom nuvaziuosiu apziuret, gal po metu ir gausim vieta sad.gif

Tai mes dabar irgi panašiai dengiam.Yra toks spalvotas klijuojamas popierius.Tai iškerpu reikiamo dydžio rutuliuą, atsiplėšia kitoj pusėj popieriukas ir klijuojasi ant stikliuko.Tik kad to rutuliuko užtenka 2-3 kartams, jis greit apsivelia.Bet aš galvoju, kaip ir minėjo čia anksčiau mergaitės, kad gali tokiu būdu dengiant stengtis žiūrėti per viršų/apačią ar šonus.O toks būdas kaip nuotraukoje uždengia pilnai regėjimo lauką
Atsakyti
Man tai tas dengimas netinka, nes esu prie akinukų pririšusi gumytę, kurios nuo rėmelių nenuiminėju... o čia reikia tą dengimą užmauti ant kojelės.
Atsakyti
Parduodu labai kokybiškus minkštus rėmelius, su virvute. Buvau nunešus į optiką, galima dėti bet kokius lęšius. Akinukai dedasi bet kuria puse, nesulaužomi. Va tokie, dviejų- keturių metų vaikiukui.

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
[/quote]
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 10 25, 20:34)

labai blogas uzdengimo budas doh.gif vaikas stengsis ziuret pro virsu ir dar daugiau problemu turesit

Papildyta:
QUOTE((Lelija) @ 2010 10 25, 13:42)
Sveikos, mamytes,

As savo mazaj atidaviau i darzeli 1.5metu(spec darzelis silpnaregems)Buvo gyditojos patarymas.labai didelis zvairumas(atsirado per viena nakti),+9,8,astegmatizmas verysad.gif Pilnas komplektas.visus metus su musu vaiku zaide,pratimais stiprino rauminukus,regejimas pagerejo iki +8.tada buvo operacija,ir vel darzelis.Zvairumas jau po tek metu negrizo thumbup.gif nors pati maciau ligoninei pakartotinai dare(nebuvo spec pratimo po operacijos)
einam pas gyditoja kas pusmeti,keiciam akinius kas metus.Seis metais regejimas vel suprastejo,mum sake kad tai gali atsitikti.ejom i pirma klase jau su+6.5 thumbup.gif sakiciau deka darzialiuj.O dabar viena pora akiniu +8.5 ir celindras_-1,o skaitimuj +9,5 su celindru -1,va taip liudna verysad.gif
Atsakyti