QUOTE(Yogurtas @ 2010 03 23, 23:47)
Nenoriu užvest diskusijos "grindinis vs radiatoriai" tik vienas argumentas, kad planuose geoterminis tai radiatoriai gausis pakankamai masyvūs ir neefektyvūs, o dėl to kas sveikiau tai sakykim taip- neradau argumentu kodėl radiatoriai geriau. Antrame aukšte bus vaikų kanbariai ir nedidelis vonios kambarys (dušinė su tualetu), daugiau drabužinė.
Žinoma dėl grindinio šyldymo debatai visada vyko ir vyks...
Kalbu iš savo varpinės: labai labai tariu didelį AČIŪ savo vyrui, kad NEPADARĖ antro aukšto kambariuose šildomų grindų (šildomos grindys tik 2 aukšto san mazguose). Turime šildomas grindis 1 aukšte- tambure, hole, virtuvėje ir dalyje svetainės- tai leido man suprasti, kaip būtų nepatogu jei tokios grindys būtų miegamuosiuose. Vien tai- kad šildomos grindys (kur paklotas parketas) kaip pasiutę traukia dulkes. Antra- pats grindų sušilimo procesas užtrunka ilgiau. Reguliavimas bent jau man sudėtingesnis (įėjus į kambarį tiesiog prisuku radiatorių kai karšta, šildomų grindų pirmame aukšte taip iš karto atvėsinti nepavyksta).
Bent jau aš turiu pora pažįstamų, turinčių visame name šildomas grindis - ir keikiasi...bent jau dėl miegamųjų...