Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(natasele @ 2010 03 16, 01:31)
Sveiki ir sveikos smile.gif
Galvojame apie "dezutes" isigyjima, tik nei velnio nesigaudome darbu+medziagu kainose
Noretumem pries perkant, apskaiciuoti kiek mazdaug reiks babkiu :
grezinys
vidaus sienu tinkavimui (sildynimui?), pertvaros
grindu liejimui
kanalizacija,
el. instaliacija,
sildymo pravedimas
...

Namas apie 100m/kv, nedidelis smile.gif

Paskaiciau jau, kad elektra+vandentiekis+kanalizacija+signalizacija+grindų liejimas +šildymas ~ 15tuks+pecius.  Cia su darbu+medziagos?
Ir dar gal patartumet, kur kreiptis del konsultacijos pries perkant nama ar sklypa  4u.gif Na, nei velnio kol kas nezinome  blush2.gif

nu zinok ir man kraupiai naivus skaiciavimas smile.gif jau labai viska sumazinai g.gif
rudeni sumokejau uz syldyma su viskuo 30t, tai tau bus sakykim 15t lt, toliau eletra su signalizacija 6t(apytiksliai), kanalizacija jei reikes traidenio, tai ten vel keli tukstanciai,jei reikes grezinio vel atskira daina apie tukstancius smile.gif
o konsultuotis reiketu su statybu ekspertu,kad ivertintu norima pirkt dezute (ne uz aciu ta padarys), pasiulys tavo miesto urbanistikos skyriui jei kreipsies.
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2010 03 20, 21:40)
nu zinok ir man kraupiai naivus skaiciavimas  smile.gif  jau labai viska sumazinai  g.gif
rudeni sumokejau uz syldyma su viskuo 30t, tai tau bus sakykim 15t lt, toliau eletra su signalizacija 6t(apytiksliai), kanalizacija jei reikes traidenio, tai ten vel keli tukstanciai,jei reikes grezinio vel atskira daina apie tukstancius  smile.gif
o konsultuotis reiketu su statybu ekspertu,kad ivertintu norima pirkt dezute (ne uz aciu ta padarys), pasiulys tavo miesto urbanistikos skyriui jei kreipsies.

Arba paprasciausiai,paskaiciuokit bendra namo kvadratura po 1500-2000 uz kvadrata ir zinosit kiek kainuoja nama pasistatyti.
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 03 20, 20:00)
kazkas is pasaku srities  cool.gif elektra priklauso kiek rozeciu jungikliu bus. Kanalizacija: ar isgriebimo duobe ar valymo irenginiai (min 5-6t.lt) bet kuriuo atveju irgi taskais skaiciuojama. Sildymo katilas ~ 5t.lt pajungimas katelines + bolileriai ir t.t. ~3t.lt Viena zo ne 15t.lt o geri 30t.lt tongue.gif

QUOTE(palang-mamyte @ 2010 03 20, 20:40)
nu zinok ir man kraupiai naivus skaiciavimas  smile.gif  jau labai viska sumazinai  g.gif
rudeni sumokejau uz syldyma su viskuo 30t, tai tau bus sakykim 15t lt, toliau eletra su signalizacija 6t(apytiksliai), kanalizacija jei reikes traidenio, tai ten vel keli tukstanciai,jei reikes grezinio vel atskira daina apie tukstancius  smile.gif

Sveiki smile.gif
As pati neskaiciavau, o paskaiciau DainaM komentara , nesupratau ir norejau pasitikslinti, nes man labai mazai pasirode wink.gif
QUOTE(DainaM @ 2010 03 04, 12:04)
Labukas,
Na mums sakė turėti pradžiai 15 000Lt. Na čia dar be pečiaus. Pats darbas kainuotų apie 3000Lt. Konkrečiai dar nesutarėme, nes neapžiūrėta, bet maždaug. Į šį darbą įeitų elektros po grindimis išvedžiojimas, vandentiekis, kanalizacija, signalizacija, grindų liejimas, šildymas.

Gal galetu DianaM pakomentuoti man truputi smulkiau savo si pasisakyma arba kas buvo padaryta ir kiek tai realiai kainavo? ax.gif Aciu 4u.gif

Pasitikslinimui palang-mamyte. Sildymas su viskuo, t.y. darbas+katilas+boileris+radiatoriai+sanmazgai name+medziagos ? galima butu irgi smulkiau? 4u.gif

Aciu visiems, kad apsvieciate tamsuolius 4u.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 03 20, 21:07)
Arba paprasciausiai,paskaiciuokit bendra namo kvadratura po 1500-2000 uz kvadrata ir zinosit kiek kainuoja nama pasistatyti.

O, pagal Jus, gauta suma nuo tuscio sklypo ar nuo pastatytos dezutes su stogu skaiciuojama?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natasele: 20 kovo 2010 - 23:24
QUOTE(natasele @ 2010 03 21, 00:09)
Gal galetu DianaM pakomentuoti man truputi smulkiau savo si pasisakyma arba kas buvo padaryta ir kiek tai realiai kainavo?  ax.gif Aciu  4u.gif

Niekas dar nedaryta, tiesiog darbininkai tokią kainą pasakė, žinoma, tikiuosi, kai jau rankom kirsim nepasakys dvigubai didesnės sumos ax.gif Čia kalba nėjo apie rozetes ir t.t., kalba buvo tik apie elektros išvedžiojimą po grindimis (I-ame aukšte, apie 80kv.m.), apie kanalizacicijos, vandentiekio vamzdžių išvedžiojimą,apie grindų šiltinimą, grindininio išvedžiojimą, grindų užliejimą. Na, bet kokiu atveju, jau šią savaitę žinosim kas kaip ir kiek. Šiaip ar taip, mane irgi šiek tiek nustebino jų pasakyta suma, nes forumuose skaičiau apie didesnes sumas, bet.... čia provincija, darbų ne marios, gal žmonės džiaugiasi bet šiek tiek uždirbdami ax.gif
Atsakyti
QUOTE(natasele @ 2010 03 15, 23:31)
Sveiki ir sveikos smile.gif
Galvojame apie "dezutes" isigyjima, tik nei velnio nesigaudome darbu+medziagu kainose
Noretumem pries perkant, apskaiciuoti kiek mazdaug reiks babkiu :
grezinys
vidaus sienu tinkavimui (sildynimui?), pertvaros
grindu liejimui
kanalizacija,
el. instaliacija,
sildymo pravedimas
...

jei namas 100 m2, vieno auk6to, tai apytiksles kainos galetu buti:

Grezinys,kelintam metre ras niekas nezino, bet tarkim kokiam 40m, tai dauginam 40x110 lt, t.y.4400 lt (110lt rasau is akies, nes kaina svyruoja nuo 100 iki 130lt, mano ziniom, mes gavom uz 105 lt), plius hidroforas, giluminis variklis ir t.t. dar apie 4000 lt(priklausomai kokio giluminio variklio reiks). Tai vien grezinys gaunasi 8400 lt
Sienu tinkavimas, cia jau priklauso uz kiek gausit sia paslauga, tiksliai pasakyti negaliu g.gif
Pertvaros, kokias darysit g.gif
Grindu liejimas, cia jau iskaiciuoti reikia zvyra, jeige nera uztektinai, putu polisterola, tinklelius, pleveles ir ar bus bus pas Jus grindinis sildymas, jei taip tai ant tinklo dedasi sildomu grindu vamzdeliai,tada pilasi vadinamoji stiazke, tai galima paskaiciuoti, jei namas 100 m2, tai +- 5000 lt
Kanalizacija, ziurint ka desit, kainos nuo iki, grubiai dekit 8000 lt
Elektros instaliacija, viskas priklauso koki darbuotoja susirast, ar uz taskus ima pinigus ar uz diena, mes rinkomes ta, kuris ima uz diena, tai medziagos ir darbas sukainavo grubiai 4000 lt
Sildymas, koks sildymas? Geotermika, kieto kuro katilas, dujinis katilas ir t.t. nemaziau darbas ir medziagos 10 000 lt

Tai man jau gaunasi 35t, o dar pripliusuokit pertvaras, tinkavimas, dazyma, nenumatytas islaidas, tai be 50t manau sunkokai g.gif
Atsakyti
QUOTE(natasele @ 2010 03 21, 01:09)
Sveiki smile.gif
As pati neskaiciavau, o paskaiciau DainaM  komentara , nesupratau ir norejau pasitikslinti, nes man labai mazai pasirode wink.gif

Pasitikslinimui palang-mamyte. Sildymas su viskuo, t.y. darbas+katilas+boileris+radiatoriai+sanmazgai name+medziagos ? galima butu irgi smulkiau?  4u.gif
Aciu visiems, kad apsvieciate tamsuolius  4u.gif  biggrin.gif

Papildyta:

sildymas su viskuo mano atveju tai cia taip butu :
1. vandentiekio ir kanalizac vamzdziai (vidui)
2.grindinio vamzdiai (tikrai nemazai metru reikia)
3. polisterolas 10cm ir armavimo tinklas, plevele(ten kur bus grindinis)
4. vamzdziai radijatoriams ir aiskus patys radijatoriai+reguliatoriai
5. toliau pati katiline: K.K.katilas; boileris; 3 siurbliukai; vario vamzdziai paciai katilinei; indeklas kaminui 8metrai; isipletimo indai2vnt; 1 reguliuojamas kolektoriu, ir 1 radijatoriam nereguliuojamas, lodomats gridiniui, ausinimo sistema(cia nebutinai bet as norejau); vandens filtras; 3vnt matuokliai spaudimui; daugybe alkuniu,verzliu ir seip reikalingu smulkiu detaliu kurios bendruj sumoj nepigios gaunasi;
6. viso sito padarymas tai yra DARBAS as mokelau 5t+ 800lt nori us silumininku pazyma
as dar priskaiciavau betono uzpylima ant sildomu grindu apie 120m2 buvo
TAI VA GAL IR KA PAMIRSAU BET DAUG MAZ VISKAS mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo palang-mamyte: 21 kovo 2010 - 17:17
Kadang čia jau tokia tema užvesta apie statybą skamba gana plačiai. Atsiprašau jei pasikartosiu su klausimais kurie neduoda ramybės nes namą įsigijau dėžutę su stogu ir langais, o apie statybą nelabai suprantu, tai kad pradėt su statybininkais kokius debatus reikia bent šiek tiek žinot, kad nenusišnekėt.
* Pirmiausia klausimas dėl pertvarų, nes projekte numatyta GKP, bet aš noriu rimtesnių, kad ir iš Aero blokelių, bet tarpsieniams pamatų nėra. Visame name tik juodgrindės, planuoju daryt grindinį šildymą, tai pagal viską jei ne GKP pertvaros, tai mūryti ko gero reiktų dabar, bet į ką remtis turi pertvaros? Juodgrindžių stežkės ko gero neužteks.
* Kitas klausimas dėl ko negaliu apsispręst jau ne kartą šiame forume uždavinėjau, bet vis ne iki galo. Antrame aukšte planuoju irgi grindinį šildymą, bet ten perdanga medinė, tiksliau kol kas sijos medinės ir nieko daugiau. Uponor siūlo kokias tai šilumos plokštes būtent medinėms grindims, o man atrodo išbetonuot būtų paprasčiau, bet kaip jau čia buvo vienas atsakymas, kad reik ramstyt, o tai pralinks tai ir armuot ko gero tinklelio įprastai klojamo grindų šildymo steškei nepakaks reik armatūros kaip normaliai perdangai. Taip ko gero viską sukomplikuosiu dar labiau.
Atsakyti
Sveiko mamytės.
Šauniai diskutuojat apie statybas. Turit daug patirties. Džiaugiuosi, kad statybos juda.
Kadangi visoms aktualus šildymo ir šilumos klausimas, savo ruožtu noriu Jus supažindinti su ypatinga naujove Lietuvos rinkoje apšiltinimo srityje.
Suprantu, kad tradiciniai metodai yra pasiteisinę ir pakankamai gerai veikia, bet žinoti naujienas ir, kaip sakoma, "laikyti ranką ant pulso" visada verta.
Įdedu nuorodą į tinklapįČia.
Tikiuosi info bus naudinga.
Atsakyti
QUOTE(natasele @ 2010 03 21, 00:09)
Sveiki smile.gif
As pati neskaiciavau, o paskaiciau DainaM  komentara , nesupratau ir norejau pasitikslinti, nes man labai mazai pasirode wink.gif

Gal galetu DianaM pakomentuoti man truputi smulkiau savo si pasisakyma arba kas buvo padaryta ir kiek tai realiai kainavo?  ax.gif Aciu  4u.gif

Pasitikslinimui palang-mamyte. Sildymas su viskuo, t.y. darbas+katilas+boileris+radiatoriai+sanmazgai name+medziagos ? galima butu irgi smulkiau?  4u.gif

Aciu visiems, kad apsvieciate tamsuolius  4u.gif  biggrin.gif

Papildyta:

O, pagal Jus, gauta suma nuo tuscio sklypo ar nuo pastatytos dezutes su stogu skaiciuojama?

be sklypo ir su paprasta apdaila butu 1000. kaikas sako kad kainuoja 2500 bet ten jau eina klinkeriai,azuolo masyvo gindys ir t.t.. (pagerintas tosk namukas gaunasi)
Papildyta:
QUOTE(Yogurtas @ 2010 03 22, 12:10)
Kadang čia jau tokia tema užvesta apie statybą skamba gana plačiai. Atsiprašau jei pasikartosiu su klausimais kurie neduoda ramybės nes namą įsigijau dėžutę su stogu ir langais, o apie statybą nelabai suprantu, tai kad pradėt su statybininkais kokius debatus reikia bent šiek tiek žinot, kad nenusišnekėt.
* Pirmiausia klausimas dėl pertvarų, nes projekte numatyta GKP, bet aš noriu rimtesnių, kad ir iš Aero blokelių, bet tarpsieniams pamatų nėra. Visame name tik juodgrindės, planuoju daryt grindinį šildymą, tai pagal viską jei ne GKP pertvaros, tai mūryti ko gero reiktų dabar, bet į ką remtis turi pertvaros? Juodgrindžių stežkės ko gero neužteks.
* Kitas klausimas dėl ko negaliu apsispręst jau ne kartą šiame forume uždavinėjau, bet vis ne iki galo. Antrame aukšte planuoju irgi grindinį šildymą, bet ten perdanga medinė, tiksliau kol kas sijos medinės ir nieko daugiau. Uponor siūlo kokias tai šilumos plokštes būtent medinėms grindims, o man atrodo išbetonuot būtų paprasčiau, bet kaip jau čia buvo vienas atsakymas, kad reik ramstyt, o tai pralinks tai ir armuot ko gero tinklelio įprastai klojamo grindų šildymo steškei nepakaks reik armatūros kaip normaliai perdangai. Taip ko gero viską sukomplikuosiu dar labiau.

Betonas ant medines perdangos visgi sukelia kaikokiu problemu. Tiksliai nezinau kur ieskoti lietuvoje,bet yra specialios plokstes grindim kuriose klojami sildymo vamzdziai. .(su salyga kad bus ant virsaus laminatas ne plyteles) Plius i tuos griovelius klojasi folija,ritaikyta pagal plokstes grioveliu forma. Tai sakyciau paprasciausias varijantas.

Papildyta:
http://lt.lt.allcons...0/2/22233/7.jpg

Kazkas panasaus,tik jusu atvieju reiktu drozliu plokstes su tokiais igilinimais.
Atsakyti
skaiciau skaiciau, bet nesuprantu kam tas betonas ant medines perdangos? juk antrame aukste dazniausiai miegamieji. kodel Jus norit deti sildomas grindis? kiek zinau miegamuosiuose sveikiau radiatoriai. kam apsunkinti ta nama ir sau galvos skausma sukeliat:) del pirmo auksto kur juodgrindes del pertvaru, taip pat kodel jums netinka gipso pertvaros. tvarkingai susuktas gipsas, viduj vata. na ner tos pertvaros skystos:) be to kazkokie Jums klausimai kyla del silymo vamzdeliu vedziojimo, tai turit susiplanuoti pertvaras, kur kokia patalpa bus. kur santechnikos irengimai, kanalizacijos taskai.(atsiprasau minejot kad kanalizacija isvedziota). kai suplanuosit atsumus viska (uz Jus to niekas nepadarys) tada issivedziojat vamzdelius (tose vietose kur bus tarkim giso pertvara neveskit vamzdziu kad nepragresti ju veliau, veskit per numatomu duru angas), tada uzsibetonuojat ir montuojat pertvaras. aisku geriausia ir elektrikus jau tureti normalius ir susiderinti su jais savo darbus.

gal netiksliai parasiau bet kiekvieno darbo technologijas parasyti sudetinga foruma:) daug niansu visokiu bet viskas issprendziama:) klausimas dar ar samdyt galvojat ar pats norit po truputi susitvarkyti. jei samdysit tai normalus meistrai viska sudelios i savas vietas Jums tik dziaugtis liks rezultatas:) Pats as 8 metai statyboj patart tikrai galiu ir negaila:) gal kur klystu bet nera tobulu, ir jei ka mane pataisys kiti forumo dalyviai

ps. pats sau nama statau, darbininku nesamdau todel esu uzsiemes ir galiu padet tik patarimais, darbu neieskau:)
Papildyta:
NACIALNIKA butu gerai jei placiau papasakotum apie savo pasiulyma del tos medziagos. zinau kad jai yra alternatyva, bet ji su niekuom nemaisoma ir neskiedziama. pats galvojau apie tokia medziaga, bet idomu ar ja pvz galima padengti nama is isores? stoga is vidines puses? (mano stoga imanoma istepti ja is vidaus) na naudoti kaip vatos, putplascio pakaitala? ir ar neiseis kosminio NASA erdvelaivio kaina?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xexexe:) @ 2010 03 23, 18:32)
skaiciau skaiciau, bet nesuprantu kam tas betonas ant medines perdangos? juk antrame aukste dazniausiai miegamieji. kodel Jus norit deti sildomas grindis? kiek zinau miegamuosiuose sveikiau radiatoriai.

Nenoriu užvest diskusijos "grindinis vs radiatoriai" tik vienas argumentas, kad planuose geoterminis tai radiatoriai gausis pakankamai masyvūs ir neefektyvūs, o dėl to kas sveikiau tai sakykim taip- neradau argumentu kodėl radiatoriai geriau. Antrame aukšte bus vaikų kanbariai ir nedidelis vonios kambarys (dušinė su tualetu), daugiau drabužinė.
del pirmo auksto kur juodgrindes del pertvaru, taip pat kodel jums netinka gipso pertvaros. tvarkingai susuktas gipsas, viduj vata. na ner tos pertvaros skystos:)

iš to kur pirkau jau ir tas nusišaipė kai paklausiau, ar gipsines planavo pertvaras. Suprasčiau, kai nėra galimybės įrengti kitokias, pvz. kaip pas mane antrame aukšte medinė pertvara, arba visa konstrukcija karkasinė, bet jei tik yra galimybė manu neverta net lygint GP ir mūro. Mūro geresnė garso izoliacija, tvirtesnė konstrukcija ant kurios gali tvirtint santechniką, kabint spinteles, taip pat įrengti drėgnas- šlapias patalpas nėra jokių problemų. Teko matyt kai pasitaiko klaidų su vamzdynais, viskas reikia lupt ir iš naujo perdaryt, nes išmirkusio GP neišdžiovinsi o mūrą ir pats susiremontavau bute, be specų pagalbos suklijavau vamzdyną užtinkavau ir tereikėjo 4 plyteles pakeist, o jei butų GP būtų reikėją visą sieną keist. Sutinku, kad GP paprasčiau nei mūras, teko pačiam dvi sienas įrengt bute :)Nežinau daugiau kokių argumentų tačiau, kas statosi ar jau pasistatė, net girdėt nenori apie GP, tik kai jau kitaip nebegalima.
Jums klausimai kyla del silymo vamzdeliu vedziojimo, tai turit susiplanuoti pertvaras, kur kokia patalpa bus. kur santechnikos irengimai, kanalizacijos taskai.(atsiprasau minejot kad kanalizacija isvedziota). kai suplanuosit atsumus viska (uz Jus to niekas nepadarys) tada issivedziojat vamzdelius (tose vietose kur bus tarkim giso pertvara neveskit vamzdziu kad nepragresti ju veliau, veskit per numatomu duru angas), tada uzsibetonuojat ir montuojat pertvaras. aisku geriausia ir elektrikus jau tureti normalius ir susiderinti su jais savo darbus.

tai gi ir čia mūras privalumas, kai yra pertvaros daug paprasčiau su šildymo išvedžiojimu. Bent viena gerai elektriko, IT, signalizacijos, TV ir kitokių komunikacijų meistrų neprireiks smile.gif
gal netiksliai parasiau bet kiekvieno darbo technologijas parasyti sudetinga foruma:) daug niansu visokiu bet viskas issprendziama:) klausimas dar ar samdyt galvojat ar pats norit po truputi susitvarkyti. jei samdysit tai normalus meistrai viska sudelios i savas vietas Jums tik dziaugtis liks rezultatas:) Pats as 8 metai statyboj patart tikrai galiu ir negaila:) gal kur klystu bet nera tobulu, ir jei ka mane pataisys kiti forumo dalyviai
ps. pats sau nama statau, darbininku nesamdau todel esu uzsiemes ir galiu padet tik patarimais, darbu neieskau:)

Būtent dilema tame ir yra, kad gali patart ir paaiškint, bei tuos "meistrelius" prižiūrėt. Su vienu bandžiau tartis kol kas nesutiko, nes jis ištikimas savo firmai ir dirba tik jos vardu ir tuomet darbai jų su visais % . Bus ir taip kur tuos pinigėlius išleis, be visokių kitų firmų firmelių pagalbos neapieisiu.
Atsakyti
QUOTE(xexexe:) @ 2010 03 23, 17:32)
(mano stoga imanoma istepti ja is vidaus) na naudoti kaip vatos, putplascio pakaitala? ir ar neiseis kosminio NASA erdvelaivio kaina?smile.gif

Nenoriu saipyti, bet su tiek ziniu ir tokia rimta nuomone tavo statybine praktina tesiog stulbinanti doh.gif
Atsakyti