turiu sioki toki klausimeli ir man idomi jusu nuomone, kas butu pigiau ar statyti vieno auksto ar dvieju aukstu nama ? jaigu abieju gyvenamas plotas apie 100-120 kv/m + garazas 37 kv/m
dekui
QUOTE(rumsasr @ 2010 10 21, 01:27)
turiu sioki toki klausimeli ir man idomi jusu nuomone, kas butu pigiau ar statyti vieno auksto ar dvieju aukstu nama ? jaigu abieju gyvenamas plotas apie 100-120 kv/m + garazas 37 kv/m
dekui
dekui
Va čia kažkada ir aš susimąščiau. Mūsiškis vieno aukšto su mansarda, bet realiai tai kaip dviejų aukštų namas gaunasi. Na nežinau, man pasirodė, kad praktiškai tas pats. Na Ia. daugiau pamatų, didesnis stogas, IIa. prisideda laiptai, perdanga, tai ir nežinau kaip iš tikrųjų. Aišku, žiūrint, koks tas Ia. koks tas IIa., koks sklypo dydis, dar ir skonio reikalas
dekui
dekui
Dėl kainos labai daug diskusijų teko matyti/girdėti - ir realiai, ir forumuose. Absoliuti dauguma išvadų sako, kad kaina labai panaši.
dekui
dekui
Turbūt panašiai abu kainuotų. Bet aš tik už vieno aukšto namą - patogumas, praktiškumas
QUOTE(balla @ 2010 10 21, 09:30)
Turbūt panašiai abu kainuotų. Bet aš tik už vieno aukšto namą - patogumas, praktiškumas
Kadangi susiduriau tiesiogiai, tai pasakysiu, kad mažo ploto Ia. namui padaryti gero išplanavimo projektą labai labai sudėtinga. Po ilgų vargų net su keliais architektais mūsų artimi giminaičiai visgi rinkosi namuką su gyvenama mansarda: bendras plotas tas pats, bet patalpos žymiai erdvesnės, koridorių beveik nėra.
QUOTE(Baltike @ 2010 10 21, 09:47)
Kadangi susiduriau tiesiogiai, tai pasakysiu, kad mažo ploto Ia. namui padaryti gero išplanavimo projektą labai labai sudėtinga. Po ilgų vargų net su keliais architektais mūsų artimi giminaičiai visgi rinkosi namuką su gyvenama mansarda: bendras plotas tas pats, bet patalpos žymiai erdvesnės, koridorių beveik nėra.
Na mes patys statom, tai pilnų dviejų aukštų namą, bet svajonė tai vieno, be jokių laiptų Man ir gražesni, ir atrodo patogesni vieno aukšto. Kiekvieno norai skirtingi
O dabar klausimas viesiems - gal teko susidurti su bustomeistrai.lt ? Mums jie turėtų šildomas grindis betonuoti, o taip norisi nors kokių atsiliepimų
QUOTE(balla @ 2010 10 21, 10:23)
Na mes patys statom, tai pilnų dviejų aukštų namą, bet svajonė tai vieno, be jokių laiptų Man ir gražesni, ir atrodo patogesni vieno aukšto. Kiekvieno norai skirtingi
Mano svajonių namas irgi vieno aukšto, U formos: vienas "sparnas" tėvams, antras vaikams, per vidurį bendra zona ir jaukus pusiau uždaras kiemelis. Deja, sklypas tokių planų neleido įgyvendinti... O ir plotas tokio namo tikrai ne 120kv.m būtų .
QUOTE(Baltike @ 2010 10 21, 10:29)
Mano svajonių namas irgi vieno aukšto, U formos: vienas "sparnas" tėvams, antras vaikams, per vidurį bendra zona ir jaukus pusiau uždaras kiemelis. Deja, sklypas tokių planų neleido įgyvendinti... O ir plotas tokio namo tikrai ne 120kv.m būtų .
Mum ir sklypas neleido Nupasakojai, taip gražiai antrą namą statysim tokį
QUOTE(Baltike @ 2010 10 21, 09:47)
Gal tik taip susidurei.
As kiek susiduriau, tai man kaip tik atrodo kad vieno auksto name nors plotas ir tas pats, bet erdves zymiai didesnes
Nezinau nei pas mus, nei pas draugus nei taip kur dar maciau, tie kolidoriai vargu ar bendrai paemus didesni, nei kad gautusi dvieju aukstu name, nes ten riekia vietos laiptas iskirti ne tik pirmam bet ir antram aukste.
Ir jeigu taip sakyti, tai musu architektas tikrai ne kaip buvo suprojektaves Puse namo perplanuota, nes pagal ji butume tureje 6 metru 1.4 metro plocio kolidoriu be jokios sviesos .Ai ir taip visokiu neracionaliu kliurku.
mes irgi projektavomės 1 a. namuką. Bet priėjome to, kad dabar stovi 2 a. namas. niekaip neišėjo racionaliai mums išdėlioti pagal turimą sklypą visko viename aukšte. Buvau labai nusistačius prieš laiptus - bet dabar juos turėsime. nu ir gerai. mūsų skaičiavimais, namas būtų kainavęs panašiai ar 1 ar 2 aukštų.
P.S. nervina tokie orai nespėjom prilydomos dangos iki galo uždėti. tikiuosi kita savaitė leis pabaigti darbus. O vat tada virint leksim pinigų...basta su santaupom užteko tik dėžutei ir ta be langų ir durų. Reikės kada prisėdus paskaičiuoti kiek išleidom kažkaip smalsu pasidarė. Mačiau krūvą sąskaitų ir čekių, tik va laiką mano atima visą vaikai, tai nėr kada su skaičiukais užsiimti.
P.S. nervina tokie orai nespėjom prilydomos dangos iki galo uždėti. tikiuosi kita savaitė leis pabaigti darbus. O vat tada virint leksim pinigų...basta su santaupom užteko tik dėžutei ir ta be langų ir durų. Reikės kada prisėdus paskaičiuoti kiek išleidom kažkaip smalsu pasidarė. Mačiau krūvą sąskaitų ir čekių, tik va laiką mano atima visą vaikai, tai nėr kada su skaičiukais užsiimti.
QUOTE(wilike @ 2010 10 21, 11:34)
Puse namo perplanuota, nes pagal ji butume tureje 6 metru 1.4 metro plocio kolidoriu be jokios sviesos .Ai ir taip visokiu neracionaliu kliurku.
Mes ir kai ką keitėm pagal save, protingiau pasidarėm
Ir kaip jums sekasi statyt?
Papildyta:
QUOTE(zipkute @ 2010 10 21, 11:48)
Orai statyboms nepalankūsm, ypač tiems kas da nėra uždarę dėžutės..
Mes pradžioj tai nespėdavom su tais čekiukais ir sąskaitom, tai tiklsiai ir neišeis susiskaičiuoti kiek kas ir kur. Dabar kažkaip stengiuos kiekvieną pirkimą fiksuoti.
artais pagalvoju, gerai, kad mes dar vaikų neturim, tai galim abu po darbų statybininkauti