Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(wilike @ 2010 04 01, 08:13)
na uz 100 t sutinku kad su irengimu niekaip, bet 200 t man visai realu  rolleyes.gif
tik viskas priklauso nuo to is ko statysi ir ka i vidu noresi sudeti.
Mes isleide 160 t, gal net maziau. Truksta lauke dekoratyvinio tinko ir pakalimu.
Bet kaip ir zino turim ir cerpes ir azuolinius langus. Statyta juk irgi per pati pika.
Viduj paskaiciavom irengimas berniuko ir mergaites kambariai beveik po 700 lt . Be baldu aisku. Neperkam tapetu po 100 lt, arba parkelenciu (kurių labai norėtusi  rolleyes.gif ) Taiva vid primetus irengimas 1 kv.m. - apie 50 lt Manau daugiau kainuos gal tik svetaines irengimas.

Baltike va dėl plytelių suku galvą. Iš vienos pusės lyg ir praktikška butų, bet vat kaip bijau to daužymo  doh.gif  Nes turim tokį holą, kolidorių ir virtuvę viename. Ir vis galvoju ar neatrodytu šalta, nejauku  unsure.gif iš kitos pusės mastau dėtume laminatą irgi reiktų normalaus, nes čia pagrinde visas trinimasis ir vyksta, bija kad po2-3 metų iš to laminato ne kas teliktų  g.gif

Dėl dailylenčių. Kiek kainuoja jau pramoniniu būdu dažytų dailylenčių kvadratas? Mums reikia pakalimam.

Niu bet matai, pas jus dar yra nepadarytų darbų, o jau siekiate 160 000. O san mazgai ar jau visiškai įrengti?
Aišku, labai taupant viską galima...bet kartais būna, kaip toj patarlėj "skūpus moka du kartus". Kaip čia kažkas minėjo- pigus įrengimas- brangus remontas po kelių metų. Bet -kiekvienas renkasi ir daro kaip jam geriau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutis @ 2010 03 31, 21:10)
350k labai normali suma namui statyti,pradet gali drasiai,nesustosi viduryje kelio,bet reikes taupyt nuo pirmu zingsniu.reikia pasvert ka apsimoka daryt paciam ka samdyt,kad greiciau ir logiskiau vyktu visas procesas.

Teisingai. Su tokia suma labai reikia skaiciuoti. ka as ir darau. Plius nepasirinksi su tokia trisluoksnio muro,klinkerio cerpiu ir t.t..
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 04 01, 08:30)
Niu bet matai, pas jus dar yra nepadarytų darbų, o jau siekiate 160 000. O san mazgai ar jau visiškai įrengti?
Aišku, labai taupant viską galima...bet kartais būna, kaip toj patarlėj "skūpus moka du kartus". Kaip čia kažkas minėjo- pigus įrengimas- brangus remontas po kelių metų. Bet -kiekvienas renkasi ir daro kaip jam geriau. rolleyes.gif

na žinai bet jei vienur laminatas su akcija 34 lt, kitur mes ji perkam po 21 g.gif Tapetai vokiški, tiek kad sakyt jie pasibaigusio sezono.
o dažai sniežka niekuo nesiskiria nuo vivacolor tongue.gif Jau visokius tuos dažus bandėm. Kaip ir glaistų belekiek rušių. Na plytelės dvarčionių keramikos, nemanau kad prastas pasirinkimas rolleyes.gif
Vonia musu kaldevei, nejau tokia prasta kokybe, kad po 3-5 metu reiktu remonto schmoll.gif Unitazas baltarusiškas, bet yra kas turi ne vienerius metus ir vis dar kaip naujas. Nereikia tu 600-700 uz tulika, kad jis butu normalus. Kranus perkam rubinetos, kur ir kaina ir kokybė yra labai gerai suderinta. vienu žodžiu liko išdažyti tik vonią ir grindis sudėti bet viską jau senai turim. Bet irgi ne tūkstančiais tas vonios įrengimas tongue.gif
Net dėl vidinių durų galiu pasakyti, kam man mokėti čia 700 su virš už tokias, jei lenkijoje aš už jas 400 nemokėjau tongue.gif Laukines duris juk irgi turim klijuotos medienos, viduj su vata. Vienu žodžiu, aš vistiek už tai, kad viskas įmanoma. Tuo labiau dabar.

Man bent jau gyvenimo kokybė nė kiek neprastesnė. Kad aš susidėjau laminatą, o ne parketlentes. Kad sėdžiu ant paprasto tūliko, o ne įmontuojamo cool.gif Svarbiausia, kad visi sutariam, kad sveiki, kad turim draugų, kuriems visada smagu pas mus užsukti ir pasisėdėti nors ir ant betono wub.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 04 01, 08:50)
Teisingai. Su tokia suma labai reikia skaiciuoti. ka as ir darau.  Plius nepasirinksi su tokia trisluoksnio muro,klinkerio cerpiu  ir t.t..

o jūs samdysit, ar patys didžiąją dalį darysit?
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 04 01, 08:53)
na žinai bet jei vienur laminatas su akcija 34 lt, kitur mes ji perkam po 21  g.gif Tapetai vokiški, tiek kad sakyt jie pasibaigusio sezono.
o dažai sniežka niekuo nesiskiria nuo vivacolor  tongue.gif  Jau visokius tuos dažus bandėm. Kaip ir glaistų belekiek rušių. Na plytelės dvarčionių keramikos, nemanau kad prastas pasirinkimas  rolleyes.gif
Vonia musu kaldevei, nejau tokia prasta kokybe, kad po 3-5 metu reiktu remonto  schmoll.gif  Unitazas baltarusiškas, bet yra kas turi ne vienerius metus ir vis dar kaip naujas. Nereikia tu 600-700 uz tulika, kad jis butu normalus. Kranus perkam rubinetos, kur ir kaina ir kokybė yra labai gerai suderinta. vienu žodžiu liko išdažyti tik vonią ir grindis sudėti bet viską jau senai turim. Bet irgi ne tūkstančiais tas vonios įrengimas  tongue.gif
Net dėl vidinių durų galiu pasakyti, kam man mokėti čia 700 su virš už tokias, jei lenkijoje aš už jas 400 nemokėjau  tongue.gif  Laukines duris juk irgi turim klijuotos medienos, viduj su vata. Vienu žodžiu, aš vistiek už tai, kad viskas įmanoma. Tuo labiau dabar.

Man bent jau gyvenimo kokybė nė kiek neprastesnė. Kad aš susidėjau laminatą, o ne parketlentes. Kad sėdžiu ant paprasto tūliko, o ne įmontuojamo  cool.gif  Svarbiausia, kad visi sutariam, kad sveiki, kad turim draugų, kuriems visada smagu pas mus užsukti ir pasisėdėti  nors ir ant betono wub.gif
Papildyta:

o jūs samdysit, ar patys didžiąją dalį darysit?

As pats statybininkas (surinkineju karkasinius namus ir t.t..) ,beto mano tikslas nera pasistatyti per pora metu nama,tad stengsiuos pasidaryti ats kuo daugiau. Aisku kaikuriose vietose be profesionalu pagalbos neapseisi.

Papildyta:
Plius as nama susiprojektavau taip kad man patogu butu dirbti ir neisaugtu kaina del papildomu darbu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 04 01, 08:13)

Viduj paskaiciavom irengimas berniuko ir mergaites kambariai beveik po 700 lt . Be baldu aisku.

gal tiems, kas skaito - įneškite aiškumo, o tai žmonės gali pasidaryti neteisingas išvadas smile.gif . Čia jei savo rankomis viską darote tiek kainuoja?
Nes jei samdant , tai vieno 15m2 kambario įrengimas kainuoja ne mažiau 1000 lt (su nedideliais įkainiais) vien darbas, neskaičiuojant medžiagų smile.gif
Atsakyti
Labukas

QUOTE(LauraSim @ 2010 03 31, 16:25)
O gal dar kas pasidalinsit ką dedat (kokią dangą) ant šildomų grindų??? [/color] g.gif

Dėsim plyteles daug kur, tik svetainėj laminatą... Žinau, akd ši 4u.gif lumos atžvilgiu praščiau, bet nenoriu plytelių svetainėje kategoriškai...

QUOTE(wilike @ 2010 04 01, 08:53)
Vienu žodžiu, aš vistiek už tai, kad viskas įmanoma. Tuo labiau dabar.

Man bent jau gyvenimo kokybė nė kiek neprastesnė. Kad aš susidėjau laminatą, o ne parketlentes. Kad sėdžiu ant paprasto tūliko, o ne įmontuojamo  cool.gif  Svarbiausia, kad visi sutariam, kad sveiki, kad turim draugų, kuriems visada smagu pas mus užsukti ir pasisėdėti  nors ir ant betono wub.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Mes irgi darome taip, kad kur galima sutaupyti - tikrai taupome, jeigu tai ir ne pačios brangiausios medžiagos, o kur būtina - stengiamės dėti brangesnes ax.gif Aišku, man irgi norėtųsi parketo ar dar kažko mandresnio, bet pasirenki kažką pigesnio ax.gif Juk kad ir tapetai galiai gražiausiai atrodyti už 20Lt, o ne 150Lt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 04 01, 09:01)
As pats statybininkas (surinkineju karkasinius namus  ir t.t..) ,beto mano tikslas nera pasistatyti per pora metu nama,tad stengsiuos pasidaryti ats kuo daugiau. Aisku kaikuriose vietose be profesionalu pagalbos neapseisi.

Plius as nama susiprojektavau taip kad man patogu butu dirbti ir neisaugtu kaina del papildomu darbu.  smile.gif

Namo projektas daug reiškia drinks_cheers.gif
o sau karkasini ar murini darysi?
dabar kilo klausimas, gal net tu mano seseri pazysti, nes ji Siauliuose skydinius namus projektuoja. taip pamaniau, kad galejot gal kartu ir dirbti

QUOTE(axa @ 2010 04 01, 09:02)
gal tiems, kas skaito - įneškite aiškumo, o tai žmonės gali pasidaryti neteisingas išvadas smile.gif . Čia jei savo rankomis viską darote tiek kainuoja?
Nes jei samdant , tai vieno 15m2 kambario įrengimas kainuoja ne mažiau 1000 lt (su nedideliais įkainiais) vien darbas, neskaičiuojant medžiagų smile.gif

Teisingai. Patikslinu, viskas daryta savo rankom.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 03 31, 16:16)
Pykti nera ka ,bet nemanau kad labai issiplesiu uz uzsibreztos ribos.  bet pagalvokim- jei i dezute sukisi 100t tai dar ier nemazai lieka pabaigimui..  Juolab kad man nieko ypatingo nereikia,dizaineriu,kompaniju nesamdysiu. Skubeti irgi nera kur..    Na,bet laikas parodys ar as labai apsirinku. Pats esu statybininkas,kainas zinau,skaiciuoti moku,tai is skaiciavimai gaunasi tokie.  ax.gif

Na as nesakau,kad neimanoma uz tokia suma pasistatyti namo, tik,kadangi maciau tavo projekta,daug skaiciau, ka kur ruosiesi daryti- o ir patys panasu nameli pasistatem, tai kazkaip manau,kad nelabai tilpsi i 350... dabar pradejom vidu- tai sumos doh.gif elektra- desimtimis tukstanciu, sildymas-vandentiekis, vel desimtimis, tinkavimas, vel kvadratu nemazai gaunasi doh.gif Mes namie jau juokaujame,kad pas mus seimoj ivesta nauja valiuta- statybinem medziagom biggrin.gif Striuke- du potinkiniai remai su mygtukais, rankine- bide potinkinis remas, masina- sildymo sistema lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
xe xe, smile.gif skaiciavimas geras bet masina masinai nelygu, va pvz. gal man visa nama isirengti kainus kaip viena LABAI LABAI gera masina cool.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 04 01, 09:22)
xe xe, smile.gif skaiciavimas geras bet masina masinai nelygu, va pvz. gal man visa nama isirengti kainus kaip viena LABAI LABAI gera masina  cool.gif  smile.gif

čia maždaug tiek ? bigsmile.gif
Atsakyti
su tom kainom pasaka be galo biggrin.gif
vienas nesupras kaip taip pigiai galima apsieiti ir galvos, kad ko nedasakai, ar jau pasidarai taip, kad bijosi ir prisiliest, kad nesugriūtų. Kitas nesupras iš kur tokios kainos ir koks auksas tiek kainuoja. Vat visi statomės kaip manom, kad bus geriausiai, kad atitiks mūsų poreikius ir piniginę. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 04 01, 09:26)
čia maždaug tiek ?   bigsmile.gif

Beveik, as ja pirksiu padeveta ir dar gali buti dauzta, o gal net ir gerai dauzta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 01 balandžio 2010 - 08:28