keksas "Auksas ir sidabras"receptas dideliai formai su skyle.pailgai,stačiakampei formai produktų kiekius mažinti penktadaliu.
auksas200 gr sviesto
130 gr cukraus
5 tryniai
200 gr miltų
½ mažo pakelio kepimo miltelių
125 ml pieno
sidabras100 gr sviesto
200 gr cukraus
5 baltymai
200 gr miltų
½ mažo pakelio kepimo miltelių
125 ml pieno
125 gr maltų (smulkintų) lazdyno riešutų (šį kartą dėjau per pusę graikinius ir migdolus)
gaminamos dvi tešlos: pirma auksas, po to sidabras .iš pradžių suplakamas sviestas su cukrum iki vientisos masės,po to plakant po viena įdedami tryniai (baltymai),sijoti miltai su kepimo milteliais ,įpilamas pienas .riešutai (į sidabro tešlą) .viskas gerai išmaišoma mikseriu (aš į aukso tešlą dar aguonas kartai dedu,bet tai skonio reikalas).
Kekso formą patepti sviestu ir apibarstyti miltais,įpilti aukso tešlą,ją per vidurį truputį "praskleisti" šaukštu ir ant viršaus pilti sidabro
Kepti 1 val. 180 laipsnių temperatūroje (bet reikia stebėti,nes daug kas priklauso nuo orkaitės.mano ilgiau kepa. Geriausia patikrinti su degtuku,ar jau iškepo) gausis toks gražus keksas dviejų spalvų sluoksnių - geltonos (kuo geltonesni tryniai,tuo ryškesnė spalva) ir tokios pilkšvos (dėl riešutų)