Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

QUOTE(leandre @ 2010 02 14, 19:53)
na tikrai idomu kas per torto skonis gavosi g.gif

QUOTE(irmulia @ 2010 02 14, 20:06)
Agam, išties smalsu, gal pavyko kažką pasakiškai skanaus ir neįtikėti atrasti ?  mirksiukas.gif  Laukiam komentarų su nuotraukomis  bigsmile.gif 

QUOTE(ssanta @ 2010 02 14, 22:41)
oi su tuo suriu mocarelos tai idomu kaip gavosi skonis  smile.gif  g.gif

Skonis gavosi panasus i varskes gal... Aisku virsus kietesnis nei but su maskarpone, plonesnis, bet labai neblogas. Zodziu visi isgyre, kas ragavo biggrin.gif Tik va su tuo imaisymu i grietinele, tai vaaargas doh.gif
Nuotraukos nedariau, bijojau, kad vis tiek teks ismest blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 11, 12:37)
Aha,tikrai,bet gali ideti ir daugiau,nebus toks stiprus. mirksiukas.gif

as dejau grietineles daugiau, nes ir slyvu buvo 500g, tai ir brendziuko padauginau ax.gif tevams patiko - kala i galva gerai thumbup.gif vyras pasake, kad kita karta jam brendziuko galetu buti maziau, o mano tevas jau vel prasosi, kad toki tortuka iskepciau bigsmile.gif
superinis, man irgi labai patiko, tik kita karta sokolada desiu per pus juoda ir pieniska ax.gif aciukas daividijai dar karteli uz receptuka 4u.gif 4u.gif wub.gif pakomentavau sokoladini tortuka su brendziu ir dziovintom slyvom... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif

Norejau paklausti jusu del tu zefyru... Katik as juos gaminau doh.gif Viska dariau kaip parasyta, o jie gavosi kazkokie susicukrave g.gif nesuprantu kodel unsure.gif Ka netaip padariau? Isidedi i burna tai kaip kokio aptirpusio minksto cukraus gabala, Kodel man nepavyko?
Atsakyti
Churros.Internete radau daug sito ispanisko skanesto receptu ir nusprendziau isbandyti plikytos teslos churras.Neapsirikau-siandieninei blynu sventei man jos puikiausiai tiko thumbup.gif nors tai nera blynai lotuliukas.gif
user posted image

receptas:
1 puodukas pieno,
4v.s. sviesto,
1v.s.cukraus,
1/4a.s.druskos,
vaniles,
1 puodukas miltu,
2 kiausiniai(jei labai mazi gali prireikti ir triju).

Puode uzvirinam piena su sviestu,cukrum ir druska.Suberiame miltus ir maisome kol tesla susoks i gumula.Atvesiname 5 minutes.tada imusame po viena kiausinius ir ismaisome mediniu saukstu.(is pradziu tesla susoks gumulais,bet maisykite toliau kol taps vientisa.
isikaitinkite daug aliejaus(churros verdamos dideliame kiekyje).Sukreskite tesla i konditerini maiseli ir spauskite i karsta alieju,virtuvinemis zirklemis nukirpkire norimo ilgio.pavirkite,kol graziai pages.dar karstas apvoliokite smulkiame cukruje.
patiekti galima su karstu sokoladu. wub.gif
Tikrai labai labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 16, 14:24)
Churros.Internete radau daug sito ispanisko skanesto receptu ir nusprendziau isbandyti plikytos teslos churras.Neapsirikau-siandieninei blynu sventei man jos puikiausiai tiko thumbup.gif nors tai nera blynai lotuliukas.gif
user posted image




essen.gif jau kaip gundanchiai atrodo - reiks pasidaryt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 16, 13:24)

as ir radus siu pyrageliu recepta pries pora dienu, bet nenusprendziau kokio jos skonio turi buti ir atidejau i sona lotuliukas.gif tu man pasakyk, jos kaip plikytu bandeliu skonio g.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 02 16, 12:53)
as ir radus siu pyrageliu recepta pries pora dienu, bet nenusprendziau kokio jos skonio turi buti ir atidejau i sona  lotuliukas.gif  tu man pasakyk, jos kaip plikytu bandeliu skonio  g.gif

ne,nepanasu,net nezinau i ka panasu g.gif i kokias spurgikes gal labiau..
Atsakyti
QUOTE(dovilev1 @ 2010 02 14, 13:34)
gal galima butu sio pyrago recepta nes siandien kazkodel neatidaro nuorodos sad.gif o jau susiruosiau kept o neissisaugojau recepto, nemaniau kad ims ir dings jis smile.gif


Tai kad atsidaro nuoroda g.gif Aš pati irgi neišsisaugojus niekur biggrin.gif
Gal jau ir per vėlu, bet vistiek įmetu receptą:
Obuolių pyragas iš "Pragaro virtuvės"
"Susipjaustome 5 obuolius. Realiai jų kiekis priklauso nuo pačių obuolių dydžio. Išlydome 200 g sviesto. Supilame jį ant 270 g cukraus ir bent poros šaukštelių vanilinio cukraus. Išmaišome. Labai smagus maišymas – kol sviestas dar karštas.
Neilgai jis karštas būna. Sudedame 2 kiaušinius. Išsukame.
Į jau turimą masę beriami 360 g miltų ir kepimo milteliai, kurių, kaip ir paprastai, dėl viso pikto padauginau. Įsivaizduojamam kepimo miltelių poreikiui įvertinti žiūrėkite gamintojo rekomendacijas ant pakelio.
Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Manau, tai labiausiai susiję su sviesto vėsimu bei jo konsistencijos kitimu.
2/5 tešlos padengiame kepimo popieriumi išklotą formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto (rankų ar kuo kitu ketinate tai daryti), rekomenduoju įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.
Pusę obuolių kiekio paklojame ant tešlos.
Uždengiame 2/5 (skaičiuojant nuo pirminio jos kiekio) tešlos.
Antrasis obuolių sluoksnis. Sunaudojame likusią pusę kiekio.
Tešlos likutį (1/5 nuo pirminio kiekio) ištampome ant obuolių tinkleliu. Itin patogu tai daryti konditeriniu švirkštu.
Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30 min.
Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra."


Nuotraukos nededu, nes savos neturiu, o svetimos nenoriu dėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 16, 15:24)
Churros.Internete radau daug sito ispanisko skanesto receptu ir nusprendziau isbandyti plikytos teslos churras.Neapsirikau-siandieninei blynu sventei man jos puikiausiai tiko thumbup.gif nors tai nera blynai lotuliukas.gif
user posted image

receptas:
1 puodukas pieno,
4v.s. sviesto,
1v.s.cukraus,
1/4a.s.druskos,
vaniles,
1 puodukas miltu,
2 kiausiniai(jei labai mazi gali prireikti ir triju).

Puode uzvirinam piena su sviestu,cukrum ir druska.Suberiame miltus ir maisome kol tesla susoks i gumula.Atvesiname 5 minutes.tada imusame po viena kiausinius ir ismaisome mediniu saukstu.(is pradziu tesla susoks gumulais,bet maisykite toliau  kol taps vientisa.
isikaitinkite daug aliejaus(churros verdamos dideliame kiekyje).Sukreskite tesla i konditerini maiseli ir spauskite i karsta alieju,virtuvinemis zirklemis nukirpkire norimo ilgio.pavirkite,kol graziai pages.dar karstas apvoliokite smulkiame cukruje.
patiekti galima su karstu sokoladu. wub.gif
Tikrai labai labai skanu thumbup.gif

Aciu uz receptuka,jau isbandyta,tikrai labao patiko,o skonis ale spurgykiu.Super 4u.gif
Atsakyti
keksas "Auksas ir sidabras"

user posted image
receptas dideliai formai su skyle.pailgai,stačiakampei formai produktų kiekius mažinti penktadaliu.
“auksas”
200 gr sviesto
130 gr cukraus
5 tryniai
200 gr miltų
½ mažo pakelio kepimo miltelių
125 ml pieno

“sidabras”

100 gr sviesto
200 gr cukraus
5 baltymai
200 gr miltų
½ mažo pakelio kepimo miltelių
125 ml pieno
125 gr maltų (smulkintų) lazdyno riešutų (šį kartą dėjau per pusę graikinius ir migdolus)

gaminamos dvi tešlos: pirma “auksas”, po to “sidabras” .iš pradžių suplakamas sviestas su cukrum iki vientisos masės,po to plakant po viena įdedami tryniai (baltymai),sijoti miltai su kepimo milteliais ,įpilamas pienas .riešutai (į “sidabro” tešlą) .viskas gerai išmaišoma mikseriu (aš į “aukso” tešlą dar aguonas kartai dedu,bet tai skonio reikalas).
Kekso formą patepti sviestu ir apibarstyti miltais,įpilti “aukso” tešlą,ją per vidurį truputį "praskleisti" šaukštu ir ant viršaus pilti “sidabro”
Kepti 1 val. 180 laipsnių temperatūroje (bet reikia stebėti,nes daug kas priklauso nuo orkaitės.mano ilgiau kepa. Geriausia patikrinti su degtuku,ar jau iškepo) gausis toks gražus keksas dviejų spalvų sluoksnių - geltonos (kuo geltonesni tryniai,tuo ryškesnė spalva) ir tokios pilkšvos (dėl riešutų)
Atsakyti
Padariau ir as siandien zefyrus biggrin.gif ale is trecdalio mases 50 vnt gavosi blink.gif galejau biskiuka didesniais daryt, bet gerai bus ir taip. Ragausim kai sustengs, parasysiu ar skanus biggrin.gif
Atsakyti
Na ka, man irgi gavosi zefyrai kaip cukraus pudros skonio... as norejau tokiu guminiu, o gavosi kazkas negerai.. matyt kazko nedadariau. Gal zelatinos per mazai idejau g.gif kandi, o burnoj veliasi kaip milteliai...
Atsakyti