sveikos kepejeles
temos uzbaigimui atnesu vakaryksti labai skanu pyraga. ieskojau recepto, nes turejau kiauniu, reikejo sunaudoti.
pyrago originalu recepta emiau is
ciaDresdner Eierschecke
Dresdeno kiausiniu pyragasPirmam sluoksniui:50 g margarino
50 g cukraus
2 kiausiniai
100 g miltu
1 a.s kepimo milteliu
antram sluoksniui:500 g varskes
2 kiausiniai
150 g zukraus
treciam sluoksniui: 1 pakelis vanilinio pudingo, pieno (pagal pakelio recepta)
125 g. sviesto, islydyto
75 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
3 kiausiniai
galima kapotu migdolu.
Gaminimo procesas:Is pradziu issiverdam vanilini pudinga pagal aprasyma ant pakelio TIK BE CUKRAUS,nes paskui bus per saldu. Leidziam pudingui atvesti, tik tada pradedam ruosti pyraga. Paruosiam kepimo forma, recepte raso geriausia stiklini inda,as emiau kvadratines atidaroma forma . ja truputi su sviestu istepam. Tada imam pirmo sluoksnio produktus ir paruosiam tesla, sudedam ja i kepimo inda ir kepam apie 10 minuciu kol graziai pagels.
Tuo metu kai pirmas sluoksnis kepa daromes antra varskes sluoksni. Varske, kiausinius bei cukru sumaisome ir paliekam stoveti.
Gaminame trecia sluoskni. Pudinga gerai isplakame. Kiausinius atskiriame, pudinga su sviestu ir kiausinio tryniu ismaisome, sudedame cukru, gerai ismaisome. kiausinio baltyma su vaniliniu sukrumi isplakame. Kiausinio baltyma atsargiai, letai imaisome i pudingo mase.
Iskepusi ir net gal atvesusi pirma sluoksni aptepame antru varskes sluoksniu, ant virsaus uzpilame trecia sluoksni, galima kapotomis migdolu plokstelemis pabarstyti ir kepame 180 laipsniu orkaiteje , apie 45 minuciu.
Galima atvesusi valgyti, bet 12 valandu apstovejes dar skanesnis, isigeres.
As ragavau pastovejusi kokias 2 valandas, nepakartojamo skonio pyragas, toks slapias, sultingas buvo...pastovejes saldytuve jis susigere... tvirtesnis pasidare, bet vis tiek toks lengvas bet sultingas.
labai atsiprasau uz nuotraukos kokybe, pyragas is tikru 100 kartu skanesnis nei nuotraukoje atrodo.