QUOTE(sineja @ 2010 04 14, 08:20)
sveikos, stai jums balionas
turiu klausyma, kur rast kokosu pieno??? vakar ieskojau, bet neradau, neisivaizduoju kokiam skyrui ieskoti, prie gerimu radau tik kokosu sirupo, tai cia tas pats?
pasidalinkit kur tokius dalykus perkat, o gal ta kokosu piena galima kuo nors kitu pakeisti?
turiu klausyma, kur rast kokosu pieno??? vakar ieskojau, bet neradau, neisivaizduoju kokiam skyrui ieskoti, prie gerimu radau tik kokosu sirupo, tai cia tas pats?
pasidalinkit kur tokius dalykus perkat, o gal ta kokosu piena galima kuo nors kitu pakeisti?
Visose parduotuvėse būna prie egzotinių (kiniečių, meksikiečių ir pan.) maisto skyrelių.
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 14, 08:45)
Ne, tikrai nesaldus Akivaizdu, kad kažką labai skanaus gaminsi
Na, žinoma nėra jis labai saldus, bet šiaip nesutikčiau, kad visiškai neturi saldumo. Turi saldumo kažkiek tikrai (bent jau tas, kurį naudoju aš). Dar pridursiu, kad kokosų pienas skiriasi nuo kokosų sulčių, kurios taip pat naudojamos gaminimui, ne gėrimui, ir parduodamos tuose pačiuose egzotinių maisto prekių skyreliuose, tad reikia atidžiai skaityti etiketes, kad neapsigauti.
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 14, 17:06)
Na jei jau kalba pasisuko apie kokosu piena, tai as irgi pasisakysiu... Visada isivaizdavau, kad kokosu pienas skystas (nagi ir pavadinimas sako "pienas), o stai nusipirkau ji viena karta skardineje dezuteje (reikejo padazui prie vistienos) ir nustebau -visiskai tirstas, konsistencija kaip sukietejusiu tauku, saukstu kabinamas.... sildant lydosi grynai kaip taukai. Taip ir likau nesupratusi ar jis toks ir turejo buti, ar ten kazkas ne taip buvo. Ir nuo tada kokosu pienas recepte man kelia itarima -koks jis: skystas ar tirstas?
Kokosų pienas būna skystos konstinencijos, bet reikia prieš atidarant suplakti, nes ant dugno būna kokosų drožlių ir tirščių šiek tiek, tam, kad tolygiai apsiskirstytų. Beje, aš niekad kokosų pieno nenaudoju konditerijoje, bet naudoju gamintama vištienos patiekalus, troškinu krūtinėlę su daug daug daržovių kokosų piene- suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą