Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

QUOTE(sineja @ 2010 04 14, 08:20)
sveikos, stai jums balionas  4u.gif
turiu klausyma, kur rast kokosu pieno??? vakar ieskojau, bet neradau, neisivaizduoju kokiam skyrui ieskoti, prie gerimu radau tik kokosu sirupo, tai cia tas pats? g.gif
pasidalinkit kur tokius dalykus perkat, o gal ta kokosu piena galima kuo nors kitu pakeisti?

Visose parduotuvėse būna prie egzotinių (kiniečių, meksikiečių ir pan.) maisto skyrelių.

QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 14, 08:45)
Ne, tikrai nesaldus smile.gif Akivaizdu, kad kažką labai skanaus gaminsi thumbup.gif


Na, žinoma nėra jis labai saldus, bet šiaip nesutikčiau, kad visiškai neturi saldumo. Turi saldumo kažkiek tikrai (bent jau tas, kurį naudoju aš). Dar pridursiu, kad kokosų pienas skiriasi nuo kokosų sulčių, kurios taip pat naudojamos gaminimui, ne gėrimui, ir parduodamos tuose pačiuose egzotinių maisto prekių skyreliuose, tad reikia atidžiai skaityti etiketes, kad neapsigauti.
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 14, 17:06)
Na jei jau kalba pasisuko apie kokosu piena, tai as irgi pasisakysiu... Visada isivaizdavau, kad kokosu pienas skystas (nagi ir pavadinimas sako "pienas), o stai nusipirkau ji viena karta skardineje dezuteje (reikejo padazui prie vistienos) ir nustebau -visiskai tirstas, konsistencija kaip sukietejusiu tauku, saukstu kabinamas.... sildant lydosi grynai kaip taukai. Taip ir likau nesupratusi ar jis toks ir turejo buti, ar ten kazkas ne taip buvo. Ir nuo tada kokosu pienas recepte man kelia itarima -koks jis: skystas ar tirstas?

Kokosų pienas būna skystos konstinencijos, bet reikia prieš atidarant suplakti, nes ant dugno būna kokosų drožlių ir tirščių šiek tiek, tam, kad tolygiai apsiskirstytų. Beje, aš niekad kokosų pieno nenaudoju konditerijoje, bet naudoju gamintama vištienos patiekalus, troškinu krūtinėlę su daug daug daržovių kokosų piene- suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą wub.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, ateinu cia, tai tik susinervinu pamacius tiek skanumynu doh.gif Vis pasizadu kaskart ka darydama, kad paskutinis sitas desertas ir ant dietos sedu, nu ir vel ka pamatau ir vel kepu doh.gif Noriu db to Dregno sokoladinio pyrago, o jei as maskarpone, o ne rikota pertepciau, jauciu irgi butu gerai? g.gif
O vakar as dariau skruzdelyna, simtas metu jau buvau nedarius, tai atsimeniau tik produktus, bet panarsiau SM ir radau receptuku daug. Dariau taip:
Teslai: 4 kiausiniai, 440 miltu, 25g sviesto, biski pieno (kokie 4 saukstai) biski druskos. Visus produktus sumaisiau, gerai iskociojau ir su kocelu dar tesla pamusiau. Nu ir kepiau aliejuj, po kelias minutes.
Uzpilui: Stikline medaus, stikline cukraus, didelis saukstas rietines ir truputis vanden(kokie 5 saukstai) Viska sudejau ir gerai paviriau, tada dar idejau aguonu kelis gerus sauktus, kad nereiktu zaist ant kiekvieno lapo barstant.
user posted image
Atsakyti
skruzdelynas tai labai skaniai atrodo wub.gif sauniai padirbejai thumbup.gif tik ji galetum nunesti i skruzdelynu tema 4u.gif
Atsakyti
Aissstute, tas drėgnas šokoladinis pyragas pagal receptą net neturi būti kažkuo perteptas 4u.gif čia jūsų norai,jūsų skoniai viską įtakoja smile.gif aš tiesiog buvau pasidariusi naminę ricottą ir labai knietėjo ją išbandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 14, 17:06)
Na jei jau kalba pasisuko apie kokosu piena, tai as irgi pasisakysiu... Visada isivaizdavau, kad kokosu pienas skystas (nagi ir pavadinimas sako "pienas), o stai nusipirkau ji viena karta skardineje dezuteje (reikejo padazui prie vistienos) ir nustebau -visiskai tirstas, konsistencija kaip sukietejusiu tauku, saukstu kabinamas.... sildant lydosi grynai kaip taukai. Taip ir likau nesupratusi ar jis toks ir turejo buti, ar ten kazkas ne taip buvo. Ir nuo tada kokosu pienas recepte man kelia itarima -koks jis: skystas ar tirstas?



Labai panašu, kad kalbate apie kokosų aliejų g.gif
Atsakyti
Pagaliau radau cheesecake'o receptą, kuris įtiko mano nesveikiems skonio receptoriams doh.gif biggrin.gif

Mango Cheesecake

500g mango (supjaustytų)
500g kreminio sūrio (dėjau Mascarpone)
0,5 puodelio cukraus (arba pagal skoni)
1/4 stiklinės vandens
1 šaukštas želatinos
300ml grietinėlės
0,5 puodelio saldžių sutrupintų sausainių
75g sviesto

Sausainius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir 'iškloti' šia mase skardą. Padėti į šaldiklį, kol ruošite kremą.

Blenderiu sutrinti pusę mango, sūrį ir cukrų.

Išbrinkinti želatiną vandeny ir ištirpinti. Atvėsinti...

Į mango/sūrio masę pilti grietinėlę ir plakti apie 40 sekundžių. Supilti želatiną ir sudėti likusius mango gabalėlius.

Sumesti viską į skardą ant sausainių ir apie 6 valandas laikyti šaldytuve. (Šaldytuvo dureles atidarinėti kas pusę valandos ir varvinti seilę, svajojant, kad greičiau sustingtų biggrin.gif )

**************************************************
Sausainių aš dėjau gerokai daugiau - 400g. Sviesto apie 150g. Mango sutryniau daug - vieną, kurio svoris jau nulupto ir be kaulo buvo 630g rolleyes.gif Pjaustyto dėjau beveik visą mangą - velgi apie 600g. Grietinėlės - 500ml (tingėjau matuot, tai visą supyliau biggrin.gif )

Skonis pasakiškas, gaivus. Nuo stalo išgaravo akimirksniu, vos spėjau paskutinį gabalėlį nučiotkinti doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lion @ 2010 04 15, 01:13)
Pagaliau radau cheesecake'o receptą, kuris įtiko mano nesveikiems skonio receptoriams  doh.gif  biggrin.gif 

Mango Cheesecake

500g mango (supjaustytų)
500g kreminio sūrio (dėjau Mascarpone)
0,5 puodelio cukraus (arba pagal skoni)
1/4 stiklinės vandens
1 šaukštas želatinos
300ml grietinėlės
0,5 puodelio saldžių sutrupintų sausainių
75g sviesto

Sausainius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir 'iškloti' šia mase skardą. Padėti į šaldiklį, kol ruošite kremą.

Blenderiu sutrinti pusę mango, sūrį ir cukrų.

Išbrinkinti želatiną vandeny ir ištirpinti. Atvėsinti...

Į mango/sūrio masę pilti grietinėlę ir plakti apie 40 sekundžių. Supilti želatiną ir sudėti likusius mango gabalėlius.

Sumesti viską į skardą ant sausainių ir apie 6 valandas laikyti šaldytuve. (Šaldytuvo dureles atidarinėti kas pusę valandos ir varvinti seilę, svajojant, kad greičiau sustingtų biggrin.gif )

**************************************************
Sausainių aš dėjau gerokai daugiau - 400g. Sviesto apie 150g. Mango sutryniau daug - vieną, kurio svoris jau nulupto ir be kaulo buvo 630g  rolleyes.gif Pjaustyto dėjau beveik visą mangą - velgi apie 600g. Grietinėlės - 500ml (tingėjau matuot, tai visą supyliau  biggrin.gif )

Skonis pasakiškas, gaivus. Nuo stalo išgaravo akimirksniu, vos spėjau paskutinį gabalėlį nučiotkinti  doh.gif


super skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
sveikos kepejos smile.gif nezinau net i kuria tema cia man rasyt su savo tokiu klausimu. Taigi vyras nupirko man aguonu, bet jos jau sumaltos, ant pakelio parasyta tinka pyragu ir pan, idarui. Bet nesugalvoju ka man su jom iskepti, gal kas zino koki recepta kur tiktu sitos mano jau sumaltos aguonos????? buciau dekinga uz pagalba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 04 15, 08:05)
sveikos kepejos smile.gif nezinau net i kuria tema cia man rasyt su savo tokiu klausimu. Taigi vyras nupirko man aguonu, bet jos jau sumaltos, ant pakelio parasyta tinka pyragu ir pan, idarui. Bet nesugalvoju ka man su jom iskepti, gal kas zino koki recepta kur tiktu sitos mano jau sumaltos aguonos????? buciau dekinga uz pagalba smile.gif

as dedu visur tik maltas aguonas mirksiukas.gif paziurek cia , gal kas sudomins 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 04 15, 09:29)
as dedu visur tik maltas aguonas  mirksiukas.gif  paziurek cia , gal kas sudomins  4u.gif

aciu labai thumbup.gif thumbup.gif o dar norejau paklausti, ten radau recepta aguoniniu pyrageliu, kuriame rasoma ant teslos paskleisti maltas aguonas. tai tiesiai is pokelio jas ir berti sausas, ar su vandenuku biski pamaisyt ? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 04 14, 17:26)
skruzdelynas tai labai skaniai atrodo wub.gif sauniai padirbejai thumbup.gif tik ji galetum nunesti i skruzdelynu tema 4u.gif

Persiprasau, nunesiu butinai, as tik tyngine, cia uzejau pasiziuret desertu kokiu, uzmaciau ta dregna pyraga, tai vienu kartu ir imeciau cia savo ta skruzdelyna blush2.gif
QUOTE(Grantee @ 2010 04 14, 18:43)
Aissstute, tas drėgnas šokoladinis pyragas pagal receptą net neturi būti kažkuo perteptas  4u.gif  čia jūsų norai,jūsų skoniai viską įtakoja smile.gif aš tiesiog buvau pasidariusi naminę ricottą ir labai knietėjo ją išbandyti  smile.gif

Man tas pyragas pasirode labai skaniai, as noriu torta padaryt koki, bet noriu, kad biskvitas butu labai dregnas ir sokoladinis, tai galvoju jei sita pyraga pertepciau maskarpones kremu kokiu, ar siaip kokiu kremu, tai man tikriausiai gautusi dregnas ir skanus tortas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 04 15, 08:54)
aciu labai  thumbup.gif  thumbup.gif  o dar norejau paklausti, ten radau recepta aguoniniu pyrageliu, kuriame rasoma ant teslos paskleisti maltas aguonas. tai tiesiai is pokelio jas ir berti sausas, ar su vandenuku biski pamaisyt ?  g.gif  blush2.gif

nea, ten pyrageliai yra daryti su specialiai skirtomis aguonomis. Uzeik ant uzraso, rasi nuotrauka mirksiukas.gif bet jei nori daryti tuos pyragelius, idara gali pasidaryti toki pati kaip aguoninnio ragelio tik aisku per puse maziau jo beto nebutina deti cukatu . Tikrai labai geras tas ragelio idaras thumbup.gif as tik ji dabar ir tedarau blush2.gif
Atsakyti