Vakar kepiau
Drėgną šokoladinį pyragą su ricottos pertepimu pyrago receptas iš SM:140g miltų,
200 g cukraus,
1 st. verdančio vandens,
0,5 st. kakavos miltelių,
1 a.š. sodos,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 išplaktas kiaušinis,
0,25 st tirpinto sviesto,
cukraus pudros pabarstymui (aš neturėjau, tai ir nebarsčiau).
Iki vientisos masės sumaišom miltus,cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą, užpilam karštu vandeniu. Įmaišome kiaušinį, sviestą. Tešlą supilam į riebalais išteptą kepimo formą, maždaug 20x20. Kepame 30-35min. 180 C.
Ricottos pertepimas:apie 300 g ricottos, aš naudojau naminę, tiek gavosi iš 1 pok, kefyro, kitą kartą pertepimui naudočiau bent 500 g.
1 pok. grietinėlės žele,
pusės citrinos sulčių,
cukraus pagal skonį.
grietinėlės žele ištirpinam minimaliam vandens kiekyje, ricottą suplakam su cukrumi. visus pertepimo ingridientus sumaišome iki vientisos masės, dedam i šaldytuvą ir palaikome kol pradės stengti.
atvėsusį pyraga supjaustom į tris dalis ir pertepus kremu palaikome šaldytuve apie pusvalandį.
skanaus
itin paprastas , greitai paruošiamas ir dar greičiau suvalgomas pyragas
Tu geriau nei rytinė kava, šekspyro meilės sonetai, vienetinės rankinės, becukris redbull'is, ilgas popiečio miegas, vyšnių žiedų kvapas..Tu geriausias dalykas,kurį turiu..