Grange: ir tikrai tavo meduolio vidus visai kitoks nei maniškis:) Na aš blogoje skardoje kepiau nes mažesnės neturėjau, ir geriausiai meduolius yra kepti iš skaidraus, šviesaus medučio
Saulėta: nu tinginys tai superinis
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
Saldumynas "Koriukas" - visiems gerai pažįstamas ir labai skanus
Tešlai:
3 kiaušinių
1 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
miltų (tiek, kad tešla būtų kieta ir neliptų prie rankų)
aliejaus "koriukų" virimui
Sirupui:
5 šaukštai medaus
5 šaukštai cukraus
40 gr. sviesto
Tešlos ruošimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska. Beriame miltus ir užminkome pakankamai kietą, prie rankų nelimpančią tešlą. Imame gabalėlį tešlos, iškočiojame tarp delnų kuo plonesnę virvutę ir supjaustome ją mažais gabalėliais. Ir taip su visa likusia tešla. Koriukus stenkites pjaustyti kuo mažesnius, nes virdami jie išsipučia apie 3-4 kartus. Puode gerai įkaitiname aliejų ir ant vidutinės ugnies verdame po dalį koriukų, kol jie iškyla į paviršių ir gražiai pagelsta. Išverda labai greitai! Išvirusius dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
Sirupas. Į puodą pilame medų, cukrų ir dedame sviestą. Viską paverdame ant vidutinės ugnies, kol ištirpsta cukrus ir paėmus sirupo tarp pirštų jis tįsta kaip ploni siūliukai (aš viriau apie 5 min.).
Koriuko formavimas. Į dubenį beriame 1/3 koriukų, pilame 1/3 sirupo ir greitai maišome, kad viskas tolygiai apliptų sirupu. Tą patį darome su likusiais koriukais. Jei piltume iš karto visą sirupą ant visų koriukų - jie gali tolygiai neaplipti sirupu, nes jis labai (!) greitai stingsta.
Iš koriukų masės, gerai spausdami, kad neliktų didelių tarpų, suformuojame kūgį. Palaikome, kol masė sustings ir pjaustome (stingsta labai greitai). Skanaus!
Tešlai:
3 kiaušinių
1 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
miltų (tiek, kad tešla būtų kieta ir neliptų prie rankų)
aliejaus "koriukų" virimui
Sirupui:
5 šaukštai medaus
5 šaukštai cukraus
40 gr. sviesto
Tešlos ruošimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska. Beriame miltus ir užminkome pakankamai kietą, prie rankų nelimpančią tešlą. Imame gabalėlį tešlos, iškočiojame tarp delnų kuo plonesnę virvutę ir supjaustome ją mažais gabalėliais. Ir taip su visa likusia tešla. Koriukus stenkites pjaustyti kuo mažesnius, nes virdami jie išsipučia apie 3-4 kartus. Puode gerai įkaitiname aliejų ir ant vidutinės ugnies verdame po dalį koriukų, kol jie iškyla į paviršių ir gražiai pagelsta. Išverda labai greitai! Išvirusius dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
Sirupas. Į puodą pilame medų, cukrų ir dedame sviestą. Viską paverdame ant vidutinės ugnies, kol ištirpsta cukrus ir paėmus sirupo tarp pirštų jis tįsta kaip ploni siūliukai (aš viriau apie 5 min.).
Koriuko formavimas. Į dubenį beriame 1/3 koriukų, pilame 1/3 sirupo ir greitai maišome, kad viskas tolygiai apliptų sirupu. Tą patį darome su likusiais koriukais. Jei piltume iš karto visą sirupą ant visų koriukų - jie gali tolygiai neaplipti sirupu, nes jis labai (!) greitai stingsta.
Iš koriukų masės, gerai spausdami, kad neliktų didelių tarpų, suformuojame kūgį. Palaikome, kol masė sustings ir pjaustome (stingsta labai greitai). Skanaus!
QUOTE(Nova @ 2010 04 11, 16:40)
Saldumynas "Koriukas" - visiems gerai pažįstamas ir labai skanus
va cia tai geris!!!!!!!!!
Tokios šiltos ir saulėtos pavasario dienos proga atnešu desertą be recepto - bet gal gi kažkas pamiršo tokį puikų gaivų desertą, taigi būtų nuodėmė nepriminti
Mėlynių - bananų glotnutis
1 bananas
kelios saujos šaldytų mėlynių
šlakelis pieno (priklausomai, kokio tirštumo gėrimo norite)
Visus produktus sudedame į elektrinio plaktuvo indą ir suplakam (sublenderiuojam) iki lygios, vientisos masės. Nedelsiant supilstom į stiklines ir patiekiam. Ir mėgaujamės!
Mėlynių - bananų glotnutis
1 bananas
kelios saujos šaldytų mėlynių
šlakelis pieno (priklausomai, kokio tirštumo gėrimo norite)
Visus produktus sudedame į elektrinio plaktuvo indą ir suplakam (sublenderiuojam) iki lygios, vientisos masės. Nedelsiant supilstom į stiklines ir patiekiam. Ir mėgaujamės!
tesulka,kepiau meduolį.Puikiai gavosi.Ačiū
Saulėta ,gražus kokteiliukas
Nova,šitą gėrį paskutinį kartą valgiau tik vaikystėje
Mano savaitgalio kepinukas:
Keksiukai su pistacijomis ir šokoladu
Reikės:
2 kiaušinių
150gr. alyvuogių aliejaus
100 gr. cukraus
120gr.miltų
1 a.š.kepimo miltelių
50gr.pistacijų
100gr.šokolado
Ištirpintą sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais.Supilame aliejų ir dar paplakame.Viską verčiame į miltų ir kepimo miltelių masę.Pamaišome,kol taps vientisa masė.Įmaišome riešutus.Truputį riešutų pasiliekame keksiukų puošimui.Masę supilame į keksiukų formeles.Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.Iškepusius keksiukus apliejame šokoladu ir apibarstome riešutukais.Skanaus.
Saulėta ,gražus kokteiliukas
Nova,šitą gėrį paskutinį kartą valgiau tik vaikystėje
Mano savaitgalio kepinukas:
Keksiukai su pistacijomis ir šokoladu
Reikės:
2 kiaušinių
150gr. alyvuogių aliejaus
100 gr. cukraus
120gr.miltų
1 a.š.kepimo miltelių
50gr.pistacijų
100gr.šokolado
Ištirpintą sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais.Supilame aliejų ir dar paplakame.Viską verčiame į miltų ir kepimo miltelių masę.Pamaišome,kol taps vientisa masė.Įmaišome riešutus.Truputį riešutų pasiliekame keksiukų puošimui.Masę supilame į keksiukų formeles.Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.Iškepusius keksiukus apliejame šokoladu ir apibarstome riešutukais.Skanaus.
QUOTE(cafe del mar @ 2010 04 11, 23:32)
Keksiukai su pistacijomis ir šokoladu
Koks padėklas Kokie keksiukai Pistacijos
QUOTE(tesulka @ 2010 04 11, 18:26)
Grange: ir tikrai tavo meduolio vidus visai kitoks nei maniškis:) Na aš blogoje skardoje kepiau nes mažesnės neturėjau, ir geriausiai meduolius yra kepti iš skaidraus, šviesaus medučio
tai taip pas mane medus buvo tamsus, nes tik tokį turėjau.
nu kada pabandysiu kitaip
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 11, 20:16)
Mėlynių - bananų g[B]lotnutis[/b]
[i]
kaip gražiai pavadinai
Atsiprašau, jei jau buvo kas įdėję... Tiesiog nemačiau tokio
Receptukas iš žurnalo Žmonės 2009 m.
Tešlai reikės:
- kiaušinio trynys,
- 60 g cukraus,
- 75 g sviesto,
- 3 šaukštai grietinėlės,
- 150 g miltų,
- ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
- 200 g graikinių riešutų,
- 70 g sviesto,
- 100 g cukraus,
- 100 ml grietinėlės,
- 4-5 šaukštai abrikosų džemo.
Dubenyje kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi, įmaišyti sviestą, grietinę, miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą ir valandą laikyti šaldytuve.
Graikinius riešutus sukapoti. Įdarui skirtą sviestą ištirpinti keptuvėje, suberti cukrų ir kepinti, kol jis pasidarys šviesiai rudos spalvos. Tada supilti grietinėlę ir pavirti minutę. Suberti riešutus ir gerai šmaišyti, kad pasidengtų karamele.
Tešlą plonai iškočioti, įkloti į skardą, pašauti į įkaitntą orkaitę ir kepti 10 min. Ištraukti, aptepti abrikosų džemu, ant viršaus sudėti riešutų masę ir išlyginti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje dar 10 min.
Skanaus!
Papildyta:
Na ir dar vienas pyragėlis
Jums reikės:
200 g margarino (sukapoti su miltais),
1 ind. grietinės (200 g),
1/3 100g pakelio mielių,
miltų.
Įdarui:
2 citrinos,
2 stiklinės cukraus.
Mieles ištrinti su grietine. Dėti tiek miltų, kad tešlą galima būtų kočioti. Tešlą padalinti į 2 dalis.
Citrinas (cielas) sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi.
Iškočioti 1 dalį tešlos ir dėti į kepimo indą. Subadyti šakute. Uždėti citrinų ir cukraus masę ant tešlos. Iškočioti ir uždėti 2 tešlos dalį ant citrinų masės. Tešlą subadyti šakute.
Iškepus apibarstyti cukraus pudra.
Labai skanus pyragas
Receptukas iš žurnalo Žmonės 2009 m.
Tešlai reikės:
- kiaušinio trynys,
- 60 g cukraus,
- 75 g sviesto,
- 3 šaukštai grietinėlės,
- 150 g miltų,
- ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
- 200 g graikinių riešutų,
- 70 g sviesto,
- 100 g cukraus,
- 100 ml grietinėlės,
- 4-5 šaukštai abrikosų džemo.
Dubenyje kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi, įmaišyti sviestą, grietinę, miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą ir valandą laikyti šaldytuve.
Graikinius riešutus sukapoti. Įdarui skirtą sviestą ištirpinti keptuvėje, suberti cukrų ir kepinti, kol jis pasidarys šviesiai rudos spalvos. Tada supilti grietinėlę ir pavirti minutę. Suberti riešutus ir gerai šmaišyti, kad pasidengtų karamele.
Tešlą plonai iškočioti, įkloti į skardą, pašauti į įkaitntą orkaitę ir kepti 10 min. Ištraukti, aptepti abrikosų džemu, ant viršaus sudėti riešutų masę ir išlyginti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje dar 10 min.
Skanaus!
Papildyta:
Na ir dar vienas pyragėlis
Jums reikės:
200 g margarino (sukapoti su miltais),
1 ind. grietinės (200 g),
1/3 100g pakelio mielių,
miltų.
Įdarui:
2 citrinos,
2 stiklinės cukraus.
Mieles ištrinti su grietine. Dėti tiek miltų, kad tešlą galima būtų kočioti. Tešlą padalinti į 2 dalis.
Citrinas (cielas) sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi.
Iškočioti 1 dalį tešlos ir dėti į kepimo indą. Subadyti šakute. Uždėti citrinų ir cukraus masę ant tešlos. Iškočioti ir uždėti 2 tešlos dalį ant citrinų masės. Tešlą subadyti šakute.
Iškepus apibarstyti cukraus pudra.
Labai skanus pyragas
O čia mano skanumynas
Karamelizuotų lazdyno riešutų praliné - receptukas - tiek kepiniams pagardinti, tiek šiaip pasmaližiauti
Karamelizuotų lazdyno riešutų praliné - receptukas - tiek kepiniams pagardinti, tiek šiaip pasmaližiauti
QUOTE(daividija @ 2010 04 08, 19:42)
Medaus vyniotinis su riesutais
super skaniai ir graziai atrodo reiks butinai ismeginti
QUOTE(tesulka @ 2010 04 09, 12:25)
Keliu ir aš savo meduolio nuotraukytę. Receptukas jei kam įdomu
nu super
Papildyta:
QUOTE(Nova @ 2010 04 11, 19:40)
Saldumynas "Koriukas" - visiems gerai pažįstamas ir labai skanus
o jetau kaip viskas cia skanu,ir grazu kaip suspeti ismegint iskepti,ir ,kad butu dar kam valgyti
laba saldziaburnes
sylant oram pametesiu pora greitu recepteliu
zele vyniotinis su uogom
dariau braskine zele ir dadejau dar zalatinos,kad gautusi kieta ir sluoksniais deliojau braskes ir avietes ir pyliau zalatina. kad nesukiltu viskas, sluoksniavau ir saldziau per kelis kartus
nezinau kaip pavadinti sito,nes gavau recepta is drauges vyro portugalo, ju saly labai popuriarus tas pyragas
reikia 1 pakelio rich tea sausainiu
1 flakonelio purskiamos grietineles
puodelio pataisytos tirpios kavos(nestiprios,nes tada bus kartus pyragas)
golden syrupo(lietuviskas dirbtinio medaus atitikmuo)
sausainius pamirkyti kavoj ir padengti sluoksni indo, uzpurksti grietinele, vel deti pamirkytu sausainiu ir vel grietinele, as darau 2-3 sluoksniai sausainiu, ant virsaus grietinele ir uzbarstau trupintu sausainiu ir viska sulaistau golden syrupu (foto kur yra bandziau su karameliniu syrupu-tai man skaniau) ir padeti i saldytuva maziausiai 2 val. susistoveti. idialiausia palikti per nakti
sylant oram pametesiu pora greitu recepteliu
zele vyniotinis su uogom
dariau braskine zele ir dadejau dar zalatinos,kad gautusi kieta ir sluoksniais deliojau braskes ir avietes ir pyliau zalatina. kad nesukiltu viskas, sluoksniavau ir saldziau per kelis kartus
nezinau kaip pavadinti sito,nes gavau recepta is drauges vyro portugalo, ju saly labai popuriarus tas pyragas
reikia 1 pakelio rich tea sausainiu
1 flakonelio purskiamos grietineles
puodelio pataisytos tirpios kavos(nestiprios,nes tada bus kartus pyragas)
golden syrupo(lietuviskas dirbtinio medaus atitikmuo)
sausainius pamirkyti kavoj ir padengti sluoksni indo, uzpurksti grietinele, vel deti pamirkytu sausainiu ir vel grietinele, as darau 2-3 sluoksniai sausainiu, ant virsaus grietinele ir uzbarstau trupintu sausainiu ir viska sulaistau golden syrupu (foto kur yra bandziau su karameliniu syrupu-tai man skaniau) ir padeti i saldytuva maziausiai 2 val. susistoveti. idialiausia palikti per nakti
Keksas:
400g miltu;
400g cukraus;
400g grietines;
4 kiausiniai;
1 a.s. sodos nubrauktas;
1 v.s. vanilinio cukraus;
Soda nugesinti i grietine, supilti cukru, imusti kiausinius, suberti vanile ir viska gerai isplakti su mikseriu, suberti miltus ir vel plakti su mikseriu. Gaunasi vientisa tirsta mase. Forma patepti sviestuku, ar aliejumi, pabarstyti miltais ir supilti tesla.
Orkaite ikaitinti iki 200C ir pasauti 50min. Po to sumazinu iki 150C ir dar kepa 10 min.Isemus pabarstau cukraus pudra jeigu turiu,bet tai nera butina.
Skanaus.
400g miltu;
400g cukraus;
400g grietines;
4 kiausiniai;
1 a.s. sodos nubrauktas;
1 v.s. vanilinio cukraus;
Soda nugesinti i grietine, supilti cukru, imusti kiausinius, suberti vanile ir viska gerai isplakti su mikseriu, suberti miltus ir vel plakti su mikseriu. Gaunasi vientisa tirsta mase. Forma patepti sviestuku, ar aliejumi, pabarstyti miltais ir supilti tesla.
Orkaite ikaitinti iki 200C ir pasauti 50min. Po to sumazinu iki 150C ir dar kepa 10 min.Isemus pabarstau cukraus pudra jeigu turiu,bet tai nera butina.
Skanaus.