mergyte superinis torčiukas dariau kažkada,labai skanus
Lietuviška Velykė
Reikia:
500 gr.varškės
200gr.minkšto sviesto
100gr.cukraus
100gr.grietinės
5 kiaušinių trynių
1 a.š.vanilinio cukraus
po pusę stiklinės razinų,smulkintų džiovintų abrikosų,spalvotų cukrinukų ir migdolų.
Razinas išmirkyti karštame vandenyje.
Varškę sutrinti elektrinrine trintuve.Kiaušinių trynius gerai išsukti su cukrumi,kol masė taps balta.Sukrėsti kiaušinių trynius į varškę,įberti vanilinį cukrų,sviestą, kapotus riešutus,džiovintus vaisius,smulkintus abrikosus.Gerai išmaišyti.Sukrėsti grietinę ir dar kartelį gerai išmaišyti.Kiaurasamčio dugną iškloti drėgna ,dvigubai perlenkta marle,sukrėsti varškės masę ir paslėgus įdėti į šaldytuvą 12 valandų.Prieš patiekiant išversti masę į lėkštę ,papuošti migdolais ir spalvotais džiovintais vaisiais.
Skanaus!
QUOTE(Larissa @ 2010 04 05, 12:07)
kepiau nerealaus skonio bandeles siūlau būtinai išbandyti
o grietinėlės nereikia plakti nieko?
kiek proc naudojai?
QUOTE(mergyte83 @ 2010 04 05, 18:47)
Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina
labai lengvas tirpstantis burnoj atrodo!
QUOTE(cafe del mar @ 2010 04 05, 18:52)
mergyte superinis torčiukas dariau kažkada,labai skanus
Lietuviška Velykė
Lietuviška Velykė
kaip spalvota, gražu
cafe del mar, aciu tavo Lietuviska velyke, atrodo
Grange, tortas tikrai tirpstantis burnoj, o svarbiausia, kad greitai pasidaro
Grange, tortas tikrai tirpstantis burnoj, o svarbiausia, kad greitai pasidaro
QUOTE(grange @ 2010 04 05, 20:29)
plakti nereikia tik sumaišyti su cukrum ir vanilę.net nebūtina,kad ištirptų joje - ištirps bekepant naudojau 35 proc. riebumo..galima ir ne tokią riebią,svarbiausia ,kad natūrali būtų ,ne augalinė
tik dabar pastebėjau,kad nebaigiau apie miltus rašyti turėjau omeny: 300-320 g miltų,geriausia 405D arba 450D (Ekstra arba Karališkieji)
QUOTE(sveikatele @ 2010 04 02, 21:38)
Sulipdziau torteli Velykoms..
apacioj biskvitas (ananasinio torto), antras sluoksnis jogurto putesiai (+zele gabaliukai, persikai, abrikosai, bananai), trecias sluoksnis - plakta grietinele, kiti sluoksniai - tropiku skonio zele, vysnine zele, kivi zele. na o virsus - ivairus vaisiai...
apacioj biskvitas (ananasinio torto), antras sluoksnis jogurto putesiai (+zele gabaliukai, persikai, abrikosai, bananai), trecias sluoksnis - plakta grietinele, kiti sluoksniai - tropiku skonio zele, vysnine zele, kivi zele. na o virsus - ivairus vaisiai...
Labai grazu, jauciu ir skanu ,bet va vienas klausimelis man iskilo kaip Tau sustingo zele sitiek kivi pridejus
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 02, 23:41)
Labai mane žavi tokie kiaušiniai, bet man čia tiek vargo nuolat atrodo kažkodėl... Bet atrodo įspūdingai, šimtas balų!
ziurint koki nori daryt, uztenka dvieju spalvu sokolada issilydit ir viskas, be jokiu priedu bus
Sveikos seimininkes, visas su praejusiom
gaminau ir as pyraga, receptuku is jusu prisirinkau, tik va pavadinimo nebepamenu nes recepta namie palikau. O pyragas gavosi nuostabus, sakyciau skaniausias is mano darytu. Pavadinimas lyg tais buvo " Paneliu abrikosu pyragas", bet as dejau persikus, ir i varske dar migdolu prikroviau, bet jau skonis...!!!!!
P.S. atleiskit uz paveikslelio kokybe ir dydi
gaminau ir as pyraga, receptuku is jusu prisirinkau, tik va pavadinimo nebepamenu nes recepta namie palikau. O pyragas gavosi nuostabus, sakyciau skaniausias is mano darytu. Pavadinimas lyg tais buvo " Paneliu abrikosu pyragas", bet as dejau persikus, ir i varske dar migdolu prikroviau, bet jau skonis...!!!!!
P.S. atleiskit uz paveikslelio kokybe ir dydi
Sveikos merginos
Va kepiau stai toki pyrageli, kaip skanu vaikai sukirto puse ant karto
Pyragas su aguonomis:
500 gr miltu,125 ml pieno, 200 gr razinu, 500 gr sviesto, 200 gr aguonu,
300 gr cukraus, 2 kiausiniai, 25 gr mieliu.
Mieles istirpinu cukruje.Ipilu siek tiek pieno silto(5-6 saukstus). Palaukiu apie +- puse valandos(kol mieles prades kilti).
Tada pasiruosiu razinas-pamerkiu, nuplikau ir sumalu aguonas, isplaku kiausinius, i juos supilu likusi piena. Praejus pusvalandziui sita paruosta mase pilu i mieles. Po truputi bemaisant pilame miltus. I tesla ilasinu siek tiek aliejaus, kad neliptu prie ranku.Minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to padalinu 4-5 gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui.
Imu viena gabaliuka ir kocioju plona blyna, ant jo gausiai uztepu islydyto, taciau truputi kambaryje pastovejusio ir apkietejusio sviesto, beriu daug cukraus negailedama (i tesla jo nedejau juk), pabarstome razinu. Tada imame kita gabala teslos, kociojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip likusius gabaliukus teslos. Ant paskutinio laksto teslos tepame sviesta, beriame cukru, razinas ir aguonas.
Susukam visus blynus i vyniotini, dedame i sviestu istepta ir miltais pabarstyta skarda, aptepu gausiai sviestu. Susukta vyniotini palieku dar bent pusvalandziui siltai(kad pakiltu truputuka dar).Kepti reik 230 C orkaiteje tol, kol graziai parus. Trunka apie viena valanda+-tai priklauso nuo kepinio dydzio.
Skanaus
Va kepiau stai toki pyrageli, kaip skanu vaikai sukirto puse ant karto
Pyragas su aguonomis:
500 gr miltu,125 ml pieno, 200 gr razinu, 500 gr sviesto, 200 gr aguonu,
300 gr cukraus, 2 kiausiniai, 25 gr mieliu.
Mieles istirpinu cukruje.Ipilu siek tiek pieno silto(5-6 saukstus). Palaukiu apie +- puse valandos(kol mieles prades kilti).
Tada pasiruosiu razinas-pamerkiu, nuplikau ir sumalu aguonas, isplaku kiausinius, i juos supilu likusi piena. Praejus pusvalandziui sita paruosta mase pilu i mieles. Po truputi bemaisant pilame miltus. I tesla ilasinu siek tiek aliejaus, kad neliptu prie ranku.Minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to padalinu 4-5 gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui.
Imu viena gabaliuka ir kocioju plona blyna, ant jo gausiai uztepu islydyto, taciau truputi kambaryje pastovejusio ir apkietejusio sviesto, beriu daug cukraus negailedama (i tesla jo nedejau juk), pabarstome razinu. Tada imame kita gabala teslos, kociojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip likusius gabaliukus teslos. Ant paskutinio laksto teslos tepame sviesta, beriame cukru, razinas ir aguonas.
Susukam visus blynus i vyniotini, dedame i sviestu istepta ir miltais pabarstyta skarda, aptepu gausiai sviestu. Susukta vyniotini palieku dar bent pusvalandziui siltai(kad pakiltu truputuka dar).Kepti reik 230 C orkaiteje tol, kol graziai parus. Trunka apie viena valanda+-tai priklauso nuo kepinio dydzio.
Skanaus
QUOTE(Nova @ 2010 04 04, 22:50)
Baltojo šokolado tortas su braškėmis - labai skanus tortukas iš rusaičių receptų forumo
Atrodo labai fantastiškai, toks lengvutis
QUOTE(mergyte83 @ 2010 04 05, 18:47)
Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina
Esu panašų dariusi, tikrai labai skanus
QUOTE(cafe del mar @ 2010 04 05, 18:52)
Lietuviška Velykė
Kokios spalvos toks pavasarinis
nors pas mus dar tų spalvų mažoka, niūru, pavasaris neskuba
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 06, 12:23)
Sveikos merginos
Va kepiau stai toki pyrageli, kaip skanu vaikai sukirto puse ant karto
Pyragas su aguonomis:
500 gr miltu,125 ml pieno, 200 gr razinu, 500 gr sviesto, 200 gr aguonu,
300 gr cukraus, 2 kiausiniai, 25 gr mieliu.
Va kepiau stai toki pyrageli, kaip skanu vaikai sukirto puse ant karto
Pyragas su aguonomis:
500 gr miltu,125 ml pieno, 200 gr razinu, 500 gr sviesto, 200 gr aguonu,
300 gr cukraus, 2 kiausiniai, 25 gr mieliu.
Cia gal simtalapis?
Sveikos, kepėjėlės Sveikinu visas su praėjusiomis šventėmis ir grožiuosi šitokia daugybe nuostabių skanumynų
Oi, kaip man tokie tortai patinka! Labai labai!
Kokia spalvinga Velykė, tikru pavasariu dvelkia
Žinau žinau... Juk dažnai viskas atrodo daug sudėtingiau, kol nepabandai pats savo rankom padaryt Bet va kol prisiruoši... Na, gal kitaip metais
Dar nepacitavau, bet labai patiko cafe del mar macaroons - na, tiesiog puikūs puikūs! Pamenu aš savo pirmą bandymą, kurio rezultatas buvo nei geriau, nei blogiau, o tiesiog sutrupėję plonyčiai žali (!) blynai
Ir Novos tortas su braškėmis - pasikartosiu - tiesiog verčia iš koto Nuostabus papuošimas, ir kuklus, ir prabangiai gražus vienu metu
O va šiemet per Velykas skanavom dieviškai skanų, tiesiog burnoje tirpstantį ir patį patį skaniausią sūrio tortą (cheesecake) Patikėkit manim - šimtas balų! Tobulas
QUOTE(mergyte83 @ 2010 04 05, 20:47)
Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina
Oi, kaip man tokie tortai patinka! Labai labai!
QUOTE(cafe del mar @ 2010 04 05, 20:52)
Lietuviška Velykė
Kokia spalvinga Velykė, tikru pavasariu dvelkia
QUOTE(Deresa @ 2010 04 06, 11:22)
ziurint koki nori daryt, uztenka dvieju spalvu sokolada issilydit ir viskas, be jokiu priedu bus
Žinau žinau... Juk dažnai viskas atrodo daug sudėtingiau, kol nepabandai pats savo rankom padaryt Bet va kol prisiruoši... Na, gal kitaip metais
Dar nepacitavau, bet labai patiko cafe del mar macaroons - na, tiesiog puikūs puikūs! Pamenu aš savo pirmą bandymą, kurio rezultatas buvo nei geriau, nei blogiau, o tiesiog sutrupėję plonyčiai žali (!) blynai
Ir Novos tortas su braškėmis - pasikartosiu - tiesiog verčia iš koto Nuostabus papuošimas, ir kuklus, ir prabangiai gražus vienu metu
O va šiemet per Velykas skanavom dieviškai skanų, tiesiog burnoje tirpstantį ir patį patį skaniausią sūrio tortą (cheesecake) Patikėkit manim - šimtas balų! Tobulas
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 06, 20:32)
Taip cia simtalapis ,bet as ji vadinu aguonu pyragu
Papildyta:
kaip skaniai atrodo
Papildyta:
kaip skaniai atrodo
tai jau tikrai