Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

mergyte superinis torčiukas thumbup.gif dariau kažkada,labai skanus wub.gif

Lietuviška Velykė
user posted image

Reikia:
500 gr.varškės
200gr.minkšto sviesto
100gr.cukraus
100gr.grietinės
5 kiaušinių trynių
1 a.š.vanilinio cukraus
po pusę stiklinės razinų,smulkintų džiovintų abrikosų,spalvotų cukrinukų ir migdolų.
Razinas išmirkyti karštame vandenyje.
Varškę sutrinti elektrinrine trintuve.Kiaušinių trynius gerai išsukti su cukrumi,kol masė taps balta.Sukrėsti kiaušinių trynius į varškę,įberti vanilinį cukrų,sviestą, kapotus riešutus,džiovintus vaisius,smulkintus abrikosus.Gerai išmaišyti.Sukrėsti grietinę ir dar kartelį gerai išmaišyti.Kiaurasamčio dugną iškloti drėgna ,dvigubai perlenkta marle,sukrėsti varškės masę ir paslėgus įdėti į šaldytuvą 12 valandų.Prieš patiekiant išversti masę į lėkštę ,papuošti migdolais ir spalvotais džiovintais vaisiais.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 05 balandžio 2010 - 18:55
QUOTE(Larissa @ 2010 04 05, 12:07)
kepiau nerealaus skonio bandeles  wub.gif siūlau būtinai išbandyti  thumbup.gif

o grietinėlės nereikia plakti nieko?
kiek proc naudojai?

QUOTE(mergyte83 @ 2010 04 05, 18:47)
Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina

labai lengvas tirpstantis burnoj atrodo!

QUOTE(cafe del mar @ 2010 04 05, 18:52)
mergyte superinis torčiukas  thumbup.gif dariau kažkada,labai skanus  wub.gif

Lietuviška Velykė



kaip spalvota, gražu smile.gif
Atsakyti
cafe del mar, aciu smile.gif tavo Lietuviska velyke, atrodo thumbup.gif

Grange, tortas tikrai tirpstantis burnoj, o svarbiausia, kad greitai pasidaro thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 04 05, 20:29)
o grietinėlės nereikia plakti nieko?


plakti nereikia schmoll.gif tik sumaišyti su cukrum ir vanilę.net nebūtina,kad ištirptų joje - ištirps bekepant mirksiukas.gif naudojau 35 proc. riebumo..galima ir ne tokią riebią,svarbiausia ,kad natūrali būtų ,ne augalinė schmoll.gif
tik dabar pastebėjau,kad nebaigiau apie miltus rašyti doh.gif turėjau omeny: 300-320 g miltų,geriausia 405D arba 450D (Ekstra arba Karališkieji)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 05 balandžio 2010 - 20:07
QUOTE(sveikatele @ 2010 04 02, 21:38)
Sulipdziau torteli Velykoms..  biggrin.gif

apacioj biskvitas (ananasinio torto), antras sluoksnis jogurto putesiai (+zele gabaliukai, persikai, abrikosai, bananai), trecias sluoksnis - plakta grietinele, kiti sluoksniai - tropiku skonio zele, vysnine zele, kivi zele. na o virsus - ivairus vaisiai...

Labai grazu, jauciu ir skanu thumbup.gif ,bet va vienas klausimelis man iskilo g.gif kaip Tau sustingo zele blink.gif sitiek kivi pridejus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 02, 23:41)

Labai mane žavi tokie kiaušiniai, bet man čia tiek vargo nuolat atrodo kažkodėl... biggrin.gif Bet atrodo įspūdingai, šimtas balų! thumbup.gif

ziurint koki nori daryt, uztenka dvieju spalvu sokolada issilydit ir viskas, be jokiu priedu bus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos seimininkes, visas su praejusiom mirksiukas.gif
gaminau ir as pyraga, receptuku is jusu prisirinkau, tik va pavadinimo nebepamenu nes recepta namie palikau. O pyragas gavosi nuostabus, sakyciau skaniausias is mano darytu. Pavadinimas lyg tais buvo " Paneliu abrikosu pyragas", bet as dejau persikus, ir i varske dar migdolu prikroviau, bet jau skonis...!!!!! thumbup.gif
P.S. atleiskit uz paveikslelio kokybe ir dydi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sineja: 06 balandžio 2010 - 10:41
Sveikos merginos mirksiukas.gif
Va kepiau stai toki pyrageli, kaip skanu essen.gif vaikai sukirto puse ant karto doh.gif
Pyragas su aguonomis:
500 gr miltu,125 ml pieno, 200 gr razinu, 500 gr sviesto, 200 gr aguonu,
300 gr cukraus, 2 kiausiniai, 25 gr mieliu.

Mieles istirpinu cukruje.Ipilu siek tiek pieno silto(5-6 saukstus). Palaukiu apie +- puse valandos(kol mieles prades kilti).
Tada pasiruosiu razinas-pamerkiu, nuplikau ir sumalu aguonas, isplaku kiausinius, i juos supilu likusi piena. Praejus pusvalandziui sita paruosta mase pilu i mieles. Po truputi bemaisant pilame miltus. I tesla ilasinu siek tiek aliejaus, kad neliptu prie ranku.Minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to padalinu 4-5 gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui.
Imu viena gabaliuka ir kocioju plona blyna, ant jo gausiai uztepu islydyto, taciau truputi kambaryje pastovejusio ir apkietejusio sviesto, beriu daug cukraus negailedama (i tesla jo nedejau juk), pabarstome razinu. Tada imame kita gabala teslos, kociojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip likusius gabaliukus teslos. Ant paskutinio laksto teslos tepame sviesta, beriame cukru, razinas ir aguonas.
Susukam visus blynus i vyniotini, dedame i sviestu istepta ir miltais pabarstyta skarda, aptepu gausiai sviestu. Susukta vyniotini palieku dar bent pusvalandziui siltai(kad pakiltu truputuka dar).Kepti reik 230 C orkaiteje tol, kol graziai parus. Trunka apie viena valanda+-tai priklauso nuo kepinio dydzio.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 04 04, 22:50)
Baltojo šokolado tortas su braškėmis - labai skanus tortukas iš rusaičių receptų forumo

Atrodo labai fantastiškai, toks lengvutis wub.gif
QUOTE(mergyte83 @ 2010 04 05, 18:47)
Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina

Esu panašų dariusi, tikrai labai skanus thumbup.gif 4u.gif
QUOTE(cafe del mar @ 2010 04 05, 18:52)
Lietuviška Velykė

Kokios spalvos bigsmile.gif toks pavasarinis bigsmile.gif
nors pas mus dar tų spalvų mažoka, niūru, pavasaris neskuba
Atsakyti
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 06, 12:23)
Sveikos merginos  mirksiukas.gif
Va kepiau stai toki pyrageli, kaip skanu  essen.gif vaikai sukirto puse ant karto  doh.gif
Pyragas su aguonomis:
500 gr miltu,125 ml pieno, 200 gr razinu, 500 gr sviesto, 200 gr aguonu,
300 gr cukraus, 2 kiausiniai, 25 gr mieliu.

Cia gal simtalapis? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, kepėjėlės mirksiukas.gif Sveikinu visas su praėjusiomis šventėmis 4u.gif ir grožiuosi šitokia daugybe nuostabių skanumynų bigsmile.gif

QUOTE(mergyte83 @ 2010 04 05, 20:47)
Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina

Oi, kaip man tokie tortai patinka! Labai labai! thumbup.gif

QUOTE(cafe del mar @ 2010 04 05, 20:52)
Lietuviška Velykė

Kokia spalvinga Velykė, tikru pavasariu dvelkia wub.gif

QUOTE(Deresa @ 2010 04 06, 11:22)
ziurint koki nori daryt, uztenka dvieju spalvu sokolada issilydit ir viskas, be jokiu priedu bus biggrin.gif

Žinau žinau... Juk dažnai viskas atrodo daug sudėtingiau, kol nepabandai pats savo rankom padaryt biggrin.gif Bet va kol prisiruoši... Na, gal kitaip metais laugh.gif

Dar nepacitavau, bet labai patiko cafe del mar macaroons - na, tiesiog puikūs puikūs! Pamenu aš savo pirmą bandymą, kurio rezultatas buvo nei geriau, nei blogiau, o tiesiog sutrupėję plonyčiai žali (!) blynai lotuliukas.gif

Ir Novos tortas su braškėmis - pasikartosiu - tiesiog verčia iš koto thumbup.gif Nuostabus papuošimas, ir kuklus, ir prabangiai gražus vienu metu rolleyes.gif

O va šiemet per Velykas skanavom dieviškai skanų, tiesiog burnoje tirpstantį ir patį patį skaniausią sūrio tortą (cheesecake) wub.gif Patikėkit manim - šimtas balų! Tobulas thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėta.: 06 balandžio 2010 - 19:19
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 06, 20:32)
Taip cia simtalapis mirksiukas.gif ,bet as ji vadinu aguonu pyragu  blush2.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
kaip skaniai atrodo  wub.gif

tai jau tikrai drinks_cheers.gif
Atsakyti