Saulėta: sausainėlis atrodo nerealiai skaniai
Irmulia: tikras vėlykutis išėjo
---------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
QUOTE(tesulka @ 2010 04 03, 08:26)
Irmulia: tikras vėlykutis išėjo
---------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
agam ir labai skanus tik štai šįmet nežinau kaip gausis su šokoladiniais kaiušiniais ir jų gaminimu
Saulėta,labai skaniai sausaineliai atrodo
Mano pirmas blynas:Makarons
Reikia:
5 vnt.kiaušinių baltymų
195gr.cukraus
250gr.cukraus pudros
150gr.migdolų
75gr.kakavos
kelių lašų vanilės esencijos
Kremui:
100gr.sviesto
50gr.balto šokolado
50gr.juodo šokolado
Migdolus sumalame iki miltų(aš tam reikalui naudojau kavamalę) ir sumaišome su kakava ir cukraus pudra.Kiaušinių baltymus iš lėto plakame, palaipsniui dedant cukrų ir vanilės esenciją, iki blizgios masės.Išplaktus baltymus suverčiame į migdolų,kakavos ir cukraus pudros masę.Viską gerai išmaišome.Ant skardoje ištiesto kepimo popieriaus su šaukštu kabiname masę ir dedame blyniukus.Man gavosi trys skardos tokių blyniukų :)Apie valandą leidžiame padžiūti.Dedame į įkaitintą iki 170C orkaitę ir kepame 15min.
Kol macarons'ai kepa pasigaminame kremą.Abu šokoladus ištirpiname garų vonelėje.Palaukiame kol truputį atvės.Sudedame į sviestą ir gerai išmaišome.Vieną macarons'ą aptepame ir su kitu užvožiame.
Buvo labai skanu.Laukiu išbandyti kitokį variantą
Skanaus
Mano pirmas blynas:Makarons
Reikia:
5 vnt.kiaušinių baltymų
195gr.cukraus
250gr.cukraus pudros
150gr.migdolų
75gr.kakavos
kelių lašų vanilės esencijos
Kremui:
100gr.sviesto
50gr.balto šokolado
50gr.juodo šokolado
Migdolus sumalame iki miltų(aš tam reikalui naudojau kavamalę) ir sumaišome su kakava ir cukraus pudra.Kiaušinių baltymus iš lėto plakame, palaipsniui dedant cukrų ir vanilės esenciją, iki blizgios masės.Išplaktus baltymus suverčiame į migdolų,kakavos ir cukraus pudros masę.Viską gerai išmaišome.Ant skardoje ištiesto kepimo popieriaus su šaukštu kabiname masę ir dedame blyniukus.Man gavosi trys skardos tokių blyniukų :)Apie valandą leidžiame padžiūti.Dedame į įkaitintą iki 170C orkaitę ir kepame 15min.
Kol macarons'ai kepa pasigaminame kremą.Abu šokoladus ištirpiname garų vonelėje.Palaukiame kol truputį atvės.Sudedame į sviestą ir gerai išmaišome.Vieną macarons'ą aptepame ir su kitu užvožiame.
Buvo labai skanu.Laukiu išbandyti kitokį variantą
Skanaus
Tinginys
600 gr sausainių
1 indelis kondensuoto pieno
2-3 šaukštai kakavos
250 gr sviesto
2-3 šaukštai cukraus
graikiškų riešutų sauja
Susmulkinti sausainius, sudėti riešutus. Puode ištirpinti sviestą, sudėti kakavą, cukrų, supilti kondensuotą pieną, gerai išmaišyti ir supilti ant sausainių. Suformuoti norimą formą ir padėti atšalti. Kol gaminau, šeimyna šiek tiek apmažino sausainius, tai trūkumas pasijautė
600 gr sausainių
1 indelis kondensuoto pieno
2-3 šaukštai kakavos
250 gr sviesto
2-3 šaukštai cukraus
graikiškų riešutų sauja
Susmulkinti sausainius, sudėti riešutus. Puode ištirpinti sviestą, sudėti kakavą, cukrų, supilti kondensuotą pieną, gerai išmaišyti ir supilti ant sausainių. Suformuoti norimą formą ir padėti atšalti. Kol gaminau, šeimyna šiek tiek apmažino sausainius, tai trūkumas pasijautė
Niam niam!!!!!!! myliu tingini.........
QUOTE(Ievsius @ 2010 03 12, 23:04)
aciu uz recepta, apsivalgem su MB skanumynas
tik as dariau is puses normos, tai per akis ju man buvo...
Baltojo šokolado tortas su braškėmis - labai skanus tortukas iš rusaičių receptų forumo
Biskvitas
6 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1/4 a.š. druskos
1 ir 1/4 stiklinės miltų
1/4 stiklinės tirpinto sviesto
Kremas
400 gr. baltojo šokolado
450 gr. plakamosios grietinėlės
9 gr. Želatinos
apie 500 gr. braškių
matavimui naudojau stiklinę - 200 ml.
Biskvito kepimas. Įstatyti dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakti kiaušinius su cukrumi apie 10 min., kol gausime tirštą šviesiai geltoną masę. Persijojame miltus, sumaišome juos su druska ir vanilinu. Beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome, kad masė nesukristų. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišome kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišome ir pilame viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišome. Jei sviestą iš karto piltume į tešlą - ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilame jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos - ji lieka puri.
Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Aš turiu tik 26 cm. formą, tad biskvitus kepiau joje, o paskui tiesiog apipjausciau kraštus apie 1 cm.
Tad 26 cm. kepimo formą nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi (dugną). Pilame tešlą ir kepame 165 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Biskvitą perpjauname į 2 lakštus ir apipjauname kraštus maždaug 1 cm., nupjauname nuo viršaus susidariusią plutelę.
Kremo (muso) gaminimas. Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.
Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštais (tą pačią, 26 cm.) išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Kaip jau minėjau, tarp biskvito ir sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.
Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.
Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus!
P.S. Dieviško skonio tortas... Dėjau tik 300 gr. šokolado, norėjau nelabai saldaus, bet galima drąsiai dėti visus 400 gr., nes braškės suteikia tortui gaivumo.
Blog'e yra pjūvio nuotrauka.
Biskvitas
6 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1/4 a.š. druskos
1 ir 1/4 stiklinės miltų
1/4 stiklinės tirpinto sviesto
Kremas
400 gr. baltojo šokolado
450 gr. plakamosios grietinėlės
9 gr. Želatinos
apie 500 gr. braškių
matavimui naudojau stiklinę - 200 ml.
Biskvito kepimas. Įstatyti dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakti kiaušinius su cukrumi apie 10 min., kol gausime tirštą šviesiai geltoną masę. Persijojame miltus, sumaišome juos su druska ir vanilinu. Beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome, kad masė nesukristų. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišome kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišome ir pilame viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišome. Jei sviestą iš karto piltume į tešlą - ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilame jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos - ji lieka puri.
Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Aš turiu tik 26 cm. formą, tad biskvitus kepiau joje, o paskui tiesiog apipjausciau kraštus apie 1 cm.
Tad 26 cm. kepimo formą nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi (dugną). Pilame tešlą ir kepame 165 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Biskvitą perpjauname į 2 lakštus ir apipjauname kraštus maždaug 1 cm., nupjauname nuo viršaus susidariusią plutelę.
Kremo (muso) gaminimas. Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.
Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštais (tą pačią, 26 cm.) išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Kaip jau minėjau, tarp biskvito ir sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.
Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.
Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus!
P.S. Dieviško skonio tortas... Dėjau tik 300 gr. šokolado, norėjau nelabai saldaus, bet galima drąsiai dėti visus 400 gr., nes braškės suteikia tortui gaivumo.
Blog'e yra pjūvio nuotrauka.
kepiau nerealaus skonio bandeles siūlau būtinai išbandyti
Buchteln
manę patraukė netradicinis kepimo būdas ir didelis skaičius gerbėjų rusiškame forume nebijokite mielinės tešlos ji tikrai nesunkiai padaroma svarbiausia,kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros ir orkaitė - gerai įkaitinta
jums viso reikės:
125 ml šilto pieno
300-320 g miltų (geriausia 405-450
50 g cukraus tešlai
20 g šviežių mielių
1 kiaušinio
2 trynių žiupsnelio druskos
citrinos žievelės nutarkuotos (arba apelsino)
50 g sviesto
užpilui:
200 ml grietinėlės
20 g cukraus
vanilinio cukraus
jei norėsit,įdaras: džemas,uogos.
gamybos eiga: šiltą pieną,mieles, porą šaukštų miltų ir cukraus iš duoto kiekio gerai išmaišom ir paliekam šiltai,kad pakiltų .
sviestą išlydom ir paliekam,kad atvėstų. į dubenį persijojam miltus,sudedam visus produktus,įpilam atvėsusį sviestą ir pakilusį mielių mišinį.viską gerai išminkom,kad gautusi minkšta,elastinga tešla.palikti šiltai kilti ,kol padvigubės.
į formą aukštais bortai įpilti kambario temperatūros grietinėlę,sumaišyta su 20 g cukraus ir vanile.iš pakilusios tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į formą,paliekant tarpelius.į vidų galimą įdėti šaukštelį džemo,ar šviežių (apvoliuotų krakmole ir cukruje) uogu. aš dėjau po vieną vyšnia .aptepti bandelių viršų ta pačia gretinele ir palikti dar 10 minučių ,kad truputį pakiltų.kepti 180 C apie 30 min,priklausomai nuo orkaitės ( aš kepiau 40)
beveik visa grietinėlė įsigeria į tešlą,bandelės tampa labai purios ir kreminio skonio vienos skaniausių kada nors ragautų bandelių mano gyvenime
Buchteln
manę patraukė netradicinis kepimo būdas ir didelis skaičius gerbėjų rusiškame forume nebijokite mielinės tešlos ji tikrai nesunkiai padaroma svarbiausia,kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros ir orkaitė - gerai įkaitinta
jums viso reikės:
125 ml šilto pieno
300-320 g miltų (geriausia 405-450
50 g cukraus tešlai
20 g šviežių mielių
1 kiaušinio
2 trynių žiupsnelio druskos
citrinos žievelės nutarkuotos (arba apelsino)
50 g sviesto
užpilui:
200 ml grietinėlės
20 g cukraus
vanilinio cukraus
jei norėsit,įdaras: džemas,uogos.
gamybos eiga: šiltą pieną,mieles, porą šaukštų miltų ir cukraus iš duoto kiekio gerai išmaišom ir paliekam šiltai,kad pakiltų .
sviestą išlydom ir paliekam,kad atvėstų. į dubenį persijojam miltus,sudedam visus produktus,įpilam atvėsusį sviestą ir pakilusį mielių mišinį.viską gerai išminkom,kad gautusi minkšta,elastinga tešla.palikti šiltai kilti ,kol padvigubės.
į formą aukštais bortai įpilti kambario temperatūros grietinėlę,sumaišyta su 20 g cukraus ir vanile.iš pakilusios tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į formą,paliekant tarpelius.į vidų galimą įdėti šaukštelį džemo,ar šviežių (apvoliuotų krakmole ir cukruje) uogu. aš dėjau po vieną vyšnia .aptepti bandelių viršų ta pačia gretinele ir palikti dar 10 minučių ,kad truputį pakiltų.kepti 180 C apie 30 min,priklausomai nuo orkaitės ( aš kepiau 40)
beveik visa grietinėlė įsigeria į tešlą,bandelės tampa labai purios ir kreminio skonio vienos skaniausių kada nors ragautų bandelių mano gyvenime
QUOTE(Sauluzhe @ 2010 04 04, 18:22)
aciu uz recepta, apsivalgem su MB skanumynas
tik as dariau is puses normos, tai per akis ju man buvo...
tik as dariau is puses normos, tai per akis ju man buvo...
Smagu, kad patiko. O kur nuotrauka jūsų kepinių?
QUOTE(Ievsius @ 2010 04 05, 13:15)
Smagu, kad patiko. O kur nuotrauka jūsų kepinių?
nefotkinau, nes net nespejau - greit isgaravo skanumelis
maniskiai tik mazesni gavos nei Jusu,nes obuoliai gana maziukai buvo,
bet skonis tai
QUOTE(Larissa @ 2010 04 05, 13:07)
kepiau nerealaus skonio bandeles
panasias esu kepusi, tikrai labai skanios
Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina
Trupuciuka pakeistas receptas:
250 g sokoladiniu sausainiu (naudojau "Selga")
150 g sviesto
3 a. s. zelatinos milteliu
125 g kremines varskes (naudojau "Rytas" vaniles skonio varskyte)
250 g. maskarpones surio
1 a. s. vaniles
120 ml cukraus
150 ml grietineles
2 sokoladukai Mars
Torto forma iskloti folija. Sausainius susmulkinti blenderyje ir sumaisyti su istirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugna ir krastus. Uzdengti plevele ir palaikyti saldytuve 1 val. Zelatina uzpilti 60 ml vandens, isbrinkinti ir istirpinti ant nedidelės ugnies. Mikseriu isplakti varske su cukrumi ir vanile, ideti maskarpones suri ir dar trupuciuka paplakti, kol viskas issimaisys. Atskirai isplakti grietinele. Sokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaisyti su maskarpones - varskes mase. Imaisyti zelatina ir isplakta grietinele. Gauta mase sukresti i paruosta forma ir palikti saldytuve per nakti. Papuosti tarkuotu sokoladu. Skanaus!
Trupuciuka pakeistas receptas:
250 g sokoladiniu sausainiu (naudojau "Selga")
150 g sviesto
3 a. s. zelatinos milteliu
125 g kremines varskes (naudojau "Rytas" vaniles skonio varskyte)
250 g. maskarpones surio
1 a. s. vaniles
120 ml cukraus
150 ml grietineles
2 sokoladukai Mars
Torto forma iskloti folija. Sausainius susmulkinti blenderyje ir sumaisyti su istirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugna ir krastus. Uzdengti plevele ir palaikyti saldytuve 1 val. Zelatina uzpilti 60 ml vandens, isbrinkinti ir istirpinti ant nedidelės ugnies. Mikseriu isplakti varske su cukrumi ir vanile, ideti maskarpones suri ir dar trupuciuka paplakti, kol viskas issimaisys. Atskirai isplakti grietinele. Sokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaisyti su maskarpones - varskes mase. Imaisyti zelatina ir isplakta grietinele. Gauta mase sukresti i paruosta forma ir palikti saldytuve per nakti. Papuosti tarkuotu sokoladu. Skanaus!