Nekeptas pyragas..
Pasak dukros Rafaelo skonio...
Paprasta ir lenga...
Tik papuošti galima gražiau, bet čia namų vartojimo....
Kondensuotas pienas, skardinė, 1 vienetas
Kokosas, pienas, skardinė, 1 vienetas
Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
Kukurūzų miltai, 1 šaukštas
Sausainiai, 300 gramų, kad butų trapesni, aš naudoju krekerius Saulutė iš Maximos....
Pienas, 1 stiklinė
Kokosas, drožlės, 2 saujos
Gaminimas:
Trynius, kukurūzų miltus, pieną bei kondensuotą pieną sudėti į virimo indą ir išmaišyti, pakaitinti ant maišant, kol sutirštės. Sausainius pamirkyti piene ir išdėlioti (geriau platesnio) dugną, tada pilti sluoksnį išvirto kremo, vėl sluoksnį sausainių ir kol baigsite ir kremą. Torčiuko paviršių apibarstyti kokoso drožlėmis. Dėti į šaldytuvą.
Mano pastebėjimai.
1. Paprasto pieno nenaudojau. Nes tada visai šlapias būtų pyragas. Sausainiai suminkštėjo ir nuo kremo...
2. Dėjau apie 3 Š. kukurūzų miltų, kad labiau sutirštėtų... Nes man nuo vieno nieko nesutirštėjo...
Skanaus
aguonele, cafe del mar, aciu
QUOTE(mergyte83 @ 2010 03 04, 19:08)
aguonele, cafe del mar, aciu
su aciu nepraslysi, mes spurgu nolim
Deja, jau nebera. Bet del taves galesiu vel iskepti
Kakavinis biscotti su baltu šokoladu
Reikia:
3 kiaušiniai
1/3 puodelio cukraus
3/4 puodelio kakavos
1 a.s. kepimo miltelių
1/2 a.s. druskos
1 a.š. vanilės esencijos
2 puodeliai miltu
1 a.s. tirpios kavos milteliu
100g balto šokolado
Glaistui:
1 kiaušinis
2 v.š. rudojo cukraus
Kiaušinius, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilės esenciją išplakti .Tada imaišyti miltus,kakavą ,kavos miltelius ir susmulkintą baltą šokoladą . Gerai išminkyti, kol tešla taps vientisa.
Tešlą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir drėgnomis rankomis suformuoti du plokščius kepalėlius.Juos aptepti glaistu ir dėti į 160C įkaitintą orkaitę ir kepti 20-25 min. Kepaliukus ištraukti ir leisti 10-15 min. atvėsti. Tada supjaustyt riekėmis, ir vėl dėti į iki 150C atvėsusią orkaitę. Padžovinti 10 min, orkaitę išjungti ir palikti biscotti ten dar truputėlį padžiūti.
Skanaus!
kaip skaniai atrodo
Mergaites, padekit! Niekaip nerandu vieno pyrago recepto - atrodo Sroves idetas pyragas su maskarpone ir sokoladu (ar kakava).
QUOTE(Reff @ 2010 03 05, 13:07)
Mergaites, padekit! Niekaip nerandu vieno pyrago recepto - atrodo Sroves idetas pyragas su maskarpone ir sokoladu (ar kakava).
hm, dar karta atidziai perziurejau ir radau.
Sveikutes, o kur galima nusipirkti to maskarpones surio ir kiek jis kainuoja, mat niekad as jo nenaudojus
QUOTE(mergyte83 @ 2010 03 04, 11:57)
Vaisinu visas varskes spurgytemis pagal Beata
Reikes:
500 gr. varskes
2 kiausiniai
2 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
1 a. s. vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
1 v.s. degtines
1 a.s. kepimo milteliu
apie 200 g. miltu
Varske su cukrumi, druska ir kiausiniais istrinti (as sublenderiavau, kad neliktu gumuliuku), tada imaisom degtine, kepimo miltelius ir miltus (juos reikia persijoti). (Turi gautis nelabai kieta tesla). Spurgas formuoti dvieju arbatiniu sauksteliu pagalba. Su vienu pakabinti teslos, tada perdeti ant kito saukstelio ir formuojam ovalios formos spurgytes. Tikrai abai paprasta, as dar saukstelius pries tai i vandeni pamerkiau. Jei spurgas norite formuoti su rankomis, reikes ideti daugiau miltu. Kepame ikaitintame aliejuje, kol paruduoja. Isemusias spurgas sudeti ant popierinio ranksluoscio, kad nuvarvetu riebalai. Valgyti apibarstytas su cukraus pudra. Skanaus!
Reikes:
500 gr. varskes
2 kiausiniai
2 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
1 a. s. vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
1 v.s. degtines
1 a.s. kepimo milteliu
apie 200 g. miltu
Varske su cukrumi, druska ir kiausiniais istrinti (as sublenderiavau, kad neliktu gumuliuku), tada imaisom degtine, kepimo miltelius ir miltus (juos reikia persijoti). (Turi gautis nelabai kieta tesla). Spurgas formuoti dvieju arbatiniu sauksteliu pagalba. Su vienu pakabinti teslos, tada perdeti ant kito saukstelio ir formuojam ovalios formos spurgytes. Tikrai abai paprasta, as dar saukstelius pries tai i vandeni pamerkiau. Jei spurgas norite formuoti su rankomis, reikes ideti daugiau miltu. Kepame ikaitintame aliejuje, kol paruduoja. Isemusias spurgas sudeti ant popierinio ranksluoscio, kad nuvarvetu riebalai. Valgyti apibarstytas su cukraus pudra. Skanaus!
Gal zinot kokia funkcija spurgytse atlieka degtine???
QUOTE(Jura_j @ 2010 03 05, 14:34)
Gal zinot kokia funkcija spurgytse atlieka degtine???
Man rodos degtines pila del to,kad virdamos spurgytes neprisigertu riebalu
Papildyta:
QUOTE(Auksutis @ 2010 03 05, 14:30)
Sveikutes, o kur galima nusipirkti to maskarpones surio ir kiek jis kainuoja, mat niekad as jo nenaudojus
Norfoje yra. 250gr mascarpones kaina 5.99
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 05, 13:40)
Man rodos degtines pila del to,kad virdamos spurgytes neprisigertu riebalu
Papildyta:
Norfoje yra. 250gr mascarpones kaina 5.99
Papildyta:
Norfoje yra. 250gr mascarpones kaina 5.99
aciukas