Mergino pagelbėkit...
Buvau susiradusi vieno pyrago receptą, o dabar neberandu...
Gal kas turėsit nuorodą užsisaugojusios...
Ten pyragas buvo nekeptas, dedami trapūs sausainiai, kokosų pieno skardinė....
Nerandu ir viskas...o net kokosų pieno jau nusipirkau...
Beja radau prie azijietiškų produktų...
Ačiū patarusioms...
QUOTE(Nova @ 2010 02 27, 21:26)
Nervita, vaizdelis baklavos -
Buvau siandien Bigo Maximoj, ieskojau Phylo teslos, - na neradau.. Kurioj vietoj ji buna, prie teslu saldytu ar kazkur kitur?
Buvau siandien Bigo Maximoj, ieskojau Phylo teslos, - na neradau.. Kurioj vietoj ji buna, prie teslu saldytu ar kazkur kitur?
As sita tesla tesla buvau radus Prizmoje, berods saldytuvuose
Pyragaičiams pagaminti reikės:
5 kiaušiniai
150g juodojo šokolado
150g sviesto
2 v.š.miltų
1 a.š kepimo miltelių
2 saujos graikinių riešutų
Šokoladiniam glaistui
50g Šokolado,
30g grietinėlės
Graikinius riešutus sutrupiname. Šokoladą susmulkiname ir prikaistuvyje sumaišome su sviesto gabalėliais.Statome ant ugnies ir maišome kol pasidarys vientisa masė.Nukėlus nuo ugnies įmaišome miltus.Įmušame 3 kiaušinius ,dar įdedame du trynius ir viską išplakame .Įmaišome smulkintus riešutus .Masę supilame į sviestu išteptas keksiukų formeles.Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių.Iškepusius pyragaičius merkiame į šokoladą ir apibarstome riešutukais.Skanaus
QUOTE(Nervita @ 2010 02 27, 17:40)
na vis del to isbandziau baklava ... na zinokit, skanu
Gal butu galima receptuka?
Siaubingai paprastas Panna Cotta receptas, ypač tinka kai kažko norisi skanaus ir nežinai ko būtent
Pačiai Panna - Cottai:
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
90 gr. cukraus pudros
3 a.š. želatinos
ir kam patinka (aš nededu) - truputis vanilinio cukraus.
Padažas:
2 puodeliai gervuogių (šaldytos tinka)
1/2 puodelio pusiau saldaus raudono vyno
3 v. š. cukraus
Mėtos lapelių papuošimui
Gaminimas:
Želatina užpilti šaltu vandeniu ir išmirkinti apie 10 min. (vandnes reikia tiek, kad gerai apsemtų želatiną). Grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrum gerai pakaitinam, kitam puodelyje pakaitinam pieną, nuimam nuo ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Tada į grietinėlę su cukrumi supilame pieną su ištirpinta želatina, viską gerai išmaišome ir supilstome į formeles. Paliekame kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dedame į šaldytuvą kokiom 3-4 val. kad labai gerai sustingtų.
Šiaip jau, kad "nežaisti" su želatinos mirkymu parduotuvėje nusipirkau želės cukraus "Multi" (Dan Sukker). Tiesa tai ne pudra, bet labai gerai tirpsta. Cukraus kiekis lieka tas pats: 400 ml skysčio - 90 gr želatinos cukraus. jei jį naudojat pieną ir grietinėlę kaitinti reikia kartu, sumaišius. Ir stingsta desertas labai greitai, praktiškai dar karštą reikia išpilstyti. Šiuo atveju stingimui prireiks gal kokio pusvalandžio (tinka netikėtų svečių "invazijai" )
Naudojant želės cukrų užvirinti grietinėlės su pienu nereikia, reikia tik pastoviai maišyti, kad kaitintusi, bet nevirtų.
Padažo gaminimas:
Raudoną vyna, 1 puodelį gervuogių, cukrų su blenderiu sumaišyti ir pastatyti virti anty vidutinio karštumo ugnies. Leisti užvirti ir pavirti kokias 2-3 minutes. Dar į karštą padažą suberti likusias gervuoges. Padažas turi pilnai atvėsti.
Į lėkštę išverčiam panna cotta bei patiekiame su padažu, puošiama mėtos lapeliu. Padažo negailėkite, nes jis labai skaniai valgosi su šiuo desertu.
Skanaus!
Pačiai Panna - Cottai:
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
90 gr. cukraus pudros
3 a.š. želatinos
ir kam patinka (aš nededu) - truputis vanilinio cukraus.
Padažas:
2 puodeliai gervuogių (šaldytos tinka)
1/2 puodelio pusiau saldaus raudono vyno
3 v. š. cukraus
Mėtos lapelių papuošimui
Gaminimas:
Želatina užpilti šaltu vandeniu ir išmirkinti apie 10 min. (vandnes reikia tiek, kad gerai apsemtų želatiną). Grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrum gerai pakaitinam, kitam puodelyje pakaitinam pieną, nuimam nuo ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Tada į grietinėlę su cukrumi supilame pieną su ištirpinta želatina, viską gerai išmaišome ir supilstome į formeles. Paliekame kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dedame į šaldytuvą kokiom 3-4 val. kad labai gerai sustingtų.
Šiaip jau, kad "nežaisti" su želatinos mirkymu parduotuvėje nusipirkau želės cukraus "Multi" (Dan Sukker). Tiesa tai ne pudra, bet labai gerai tirpsta. Cukraus kiekis lieka tas pats: 400 ml skysčio - 90 gr želatinos cukraus. jei jį naudojat pieną ir grietinėlę kaitinti reikia kartu, sumaišius. Ir stingsta desertas labai greitai, praktiškai dar karštą reikia išpilstyti. Šiuo atveju stingimui prireiks gal kokio pusvalandžio (tinka netikėtų svečių "invazijai" )
Naudojant želės cukrų užvirinti grietinėlės su pienu nereikia, reikia tik pastoviai maišyti, kad kaitintusi, bet nevirtų.
Padažo gaminimas:
Raudoną vyna, 1 puodelį gervuogių, cukrų su blenderiu sumaišyti ir pastatyti virti anty vidutinio karštumo ugnies. Leisti užvirti ir pavirti kokias 2-3 minutes. Dar į karštą padažą suberti likusias gervuoges. Padažas turi pilnai atvėsti.
Į lėkštę išverčiam panna cotta bei patiekiame su padažu, puošiama mėtos lapeliu. Padažo negailėkite, nes jis labai skaniai valgosi su šiuo desertu.
Skanaus!
QUOTE(cafe del mar @ 2010 02 28, 17:47)
Pyragaičiams pagaminti reikės:
5 kiaušiniai
150g juodojo šokolado
150g sviesto
2 v.š.miltų
1 a.š kepimo miltelių
2 saujos graikinių riešutų
Šokoladiniam glaistui
50g Šokolado,
30g grietinėlės
Graikinius riešutus sutrupiname. Šokoladą susmulkiname ir prikaistuvyje sumaišome su sviesto gabalėliais.Statome ant ugnies ir maišome kol pasidarys vientisa masė.Nukėlus nuo ugnies įmaišome miltus.Įmušame 3 kiaušinius ,dar įdedame du trynius ir viską išplakame .Įmaišome smulkintus riešutus .Masę supilame į sviestu išteptas keksiukų formeles.Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių.Iškepusius pyragaičius merkiame į šokoladą ir apibarstome riešutukais.Skanaus
Cia is Ji zurnaliuko? ... ar skanu?
Papildyta:
QUOTE(maltakava @ 2010 02 28, 21:46)
Gal butu galima receptuka?
http://giedrius-v.li....com/38764.html dariau pagal sio vyruko recepta
[quote=Nervita,2010 03 01, 08:36]
Cia is Ji zurnaliuko? ... ar skanu?
Tiap ,is Ji.
Skanu,tik keista pasirode ,kad kepami be kepimo milteliu
Cia is Ji zurnaliuko? ... ar skanu?
Tiap ,is Ji.
Skanu,tik keista pasirode ,kad kepami be kepimo milteliu
[quote=cafe del mar,2010 03 01, 10:20]
[quote=Nervita,2010 03 01, 08:36]
Cia is Ji zurnaliuko? ... ar skanu?
Tiap ,is Ji.
Skanu,tik keista pasirode ,kad kepami be kepimo milteliu
[/quote]
tikrai, man atrode kad buvo as ir apie juos vis galvoju, bet kad neturiu formos keksiuku
[quote=Nervita,2010 03 01, 08:36]
Cia is Ji zurnaliuko? ... ar skanu?
Tiap ,is Ji.
Skanu,tik keista pasirode ,kad kepami be kepimo milteliu
[/quote]
tikrai, man atrode kad buvo as ir apie juos vis galvoju, bet kad neturiu formos keksiuku
QUOTE(Nervita @ 2010 03 01, 10:27)
tikrai, man atrode kad buvo as ir apie juos vis galvoju, bet kad neturiu formos keksiuku
Tikrai neradau kepimo milteliu recepte...bet improvizavau ir i tesla idejau
QUOTE(Nervita @ 2010 03 01, 08:36)
dariau pagal sio vyruko recepta
Labai skaniai atrodo
Ar vertas demesio desertas?
Ar kada nors dar gaminsite?
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 01, 12:57)
siaip nemegstu as kartoti, kas valge, sake skonis toks nelietuviskas .. as tai puse gabaliuko suvalgiau ir daugiau jau nebepajegiau, bet ir po keletos dienu nesinori , o mano vyrukas valgo neatsivalgo
QUOTE(Nervita @ 2010 03 01, 07:36)
Cia is Ji zurnaliuko? ... ar skanu?
Papildyta:
http://giedrius-v.li....com/38764.html dariau pagal sio vyruko recepta
Papildyta:
http://giedrius-v.li....com/38764.html dariau pagal sio vyruko recepta
Laaaabai aciu uz recepta.O kur gauti tokios teslos?