Neryte
Daividija, skaniai atrodo triufeliai
Labas vakaras, vis skaitau skaitau jusu senas temas, o tiek daug geriu, groziu net beskaitant seiles tysta.... vis kazkaip neprisiruosdavau ko pagaminti, nes gyvenam dviese, o manasisi nelabai saldumynus megsta na nebent kas gaivu, tai darydavau zele su grietine ir zelatina, bet pagauta ikvepimo, kadangi MB gimtadienis, esam toli nuo namu, saldumynai labai brangus tad nusprendziau padaryti ir jam svente kad pasijustu jog tikrai neeiline diena pasiskaiciau apie zele tortukus ir pabandziau pagaminti viena sluoksni zele kubeliu, kitas grietines su citrina ir ant virsaus truputi braskiu ir zele uzpilta, na kol kas atrodo neblogai, idomu tik kaip ragausi, ir labiausiai noretusi kad is formos iskrapscius jis stovetu, bijau kad nenugriutu... o vat dabar kaip tik kepa eklerai, mano pirmasis blynas ir labai tikiuosi bus neprisviles bandysiu idaryti grietinele bet uzsirasiau labai daug jusu ismegintu receptu, tai darbe kai tik bus daugiau laisvesnio laiko reiks kepti ir bandyti, o taip norisi moket gerai ir skaniai gaminti, man kazko geriau sekasi kulinarinej sriti o ne konditerijos, atrodo lengviau lazanaija padaryti nei eklerus iskepti, bet vat ir tie jau kepa
Aciu aciu jums , nes patarimu ir ideju labai daug prisirinkau tik dabar belieka viska ismeginti
Aciu aciu jums , nes patarimu ir ideju labai daug prisirinkau tik dabar belieka viska ismeginti
QUOTE(daividija @ 2010 02 24, 19:31)
Niam niam kaip skanu turėtų būti.Reiks kada pabandyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 24, 20:31)
Triufeliai su brendyje ismirkintomis dziovintomis vysniomis
Labai megstu naminius triufelius,o jei jie dar pagaminti is gero sokolado,tai tiesiog apsivalgymas
Labai megstu naminius triufelius,o jei jie dar pagaminti is gero sokolado,tai tiesiog apsivalgymas
Daividija - grožis!!
labai mėgstam ir mes pasigaminti tokių. Tingint šokoladu glaistyti - tiesiog volioju ir barstau kakava; o alko-pagerinimus tiesiog maišau į šokoladą. Tavieji šie tokie jau netinginių triufeliai
QUOTE(Nova @ 2010 02 21, 15:39)
Kepiau Pyraga su abrikosu idaru (pagal Sonatinos recepta su savo pakoregavimais). Dievisko skonio pyragas...
vakar iskepiau si grozi Nova,pyragas is tiesu dievisko skonio
QUOTE(dolly` @ 2010 02 25, 13:26)
vakar iskepiau si grozi Nova,pyragas is tiesu dievisko skonio
Smagu, kad patiko As ji irgi dar kepsiu ne karta tikrai
QUOTE(Aruša @ 2010 02 23, 17:26)
Turkiški poncikai
Receptas
Recepte nurodyta dėti džemą kepimui, bet pas mus tokio nebuvo, tai pirkau paprastą aviečių džemą. Džemas kaip matote išbėgo,bet skonio nesugadino
Receptas
Recepte nurodyta dėti džemą kepimui, bet pas mus tokio nebuvo, tai pirkau paprastą aviečių džemą. Džemas kaip matote išbėgo,bet skonio nesugadino
Kepiau ir as vakar tokius..na nezinau man tai jie nebuvo ypatingai skanus..dzemas visas isbego..gal tik vienam kitam liko.. labiausia bijojau kad tesla neiskils, bet ji iskilo, o apie dzema net negalvojau kad taip isbegs... na si syki man nelabai pasiseke su siuo kepiniu
Pabandžiau pasidaryti Maskarpones torta, kuriuos labai megstu pirktinius. Net nesitikejau, kad pavyks taip puikiai - skanesnis, nei pirktas
Biskvitas:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
P.S. krema radau mascarpones tortu temoje, bet keiciau ji pagal save, o biskvita viename rusiskame forume (mano blog'e yra nuorodos).
Biskvitas:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
P.S. krema radau mascarpones tortu temoje, bet keiciau ji pagal save, o biskvita viename rusiskame forume (mano blog'e yra nuorodos).
Jatau,Nova..tu iš proto vedi su savo receptais ir nuotraukomis Aš,kurį tipo nemėgsta saldumynų,vien pasižiūrėjus gamint noriu Šitą būtinai bandysiu nes dievinu maskarpone
Lenkiuosi tau žemai
Lenkiuosi tau žemai
QUOTE(Elena @ 2010 02 25, 14:08)
Jatau,Nova..tu iš proto vedi su savo receptais ir nuotraukomis Aš,kurį tipo nemėgsta saldumynų,vien pasižiūrėjus gamint noriu Šitą būtinai bandysiu nes dievinu maskarpone
Lenkiuosi tau žemai
Lenkiuosi tau žemai
Elena, aciu Ir as esu didele maskrpones gerbeja Sita torta jau seniai norejau pabandyti, nes labai tuos Maximinius megstu.. Bet sitas namu gamybos man net skanesnis gavosi, toks naturalesnis skonis, ir su rugstele Pabandyk butinai, ir parasyk, kaip kas gavos
Mano broliene apsivalgytu tuo tortu,o as paragavau maximinio ,kaina nezmoniska,o skonis tai neaaaa.
Is vis tie parduotuviniai kai kurie tortai tai suduva...