Ir dabar dar nerodo
nezinau ar buvo toks receptelis (ar panasus),bet dedu ji cia,nes sis desertas man ir vyrui laaabai patiko.gaminau ir valgem tris vakarus is eiles
originalus pavadinimas ETON MESS -Etono betvarke (Etonas -mokykla anglijoje)
is dvieju baltymu pagaminto morengo
apie 20 braskiu
gera sauja avieciu
300-400ml grietineles
morengus sulauzyti kasnio dydzio luzenomis i dubeni. grietinele isplakti mikseriu ir supilti ant morengu.avietes blenderiu sutrinti i tyre ir pilti ant grietineles.braskes supjaustyti ketvirciais ir pilti ant visko.dideliu saukstu viska keleta kartu PERVERSTI (neismaisyti!),serviruoti ir ...skanaus desertas 4 asmenims per akis,o dviems persivalgymas totalus,kas mums ir nutiko
originalus pavadinimas ETON MESS -Etono betvarke (Etonas -mokykla anglijoje)
is dvieju baltymu pagaminto morengo
apie 20 braskiu
gera sauja avieciu
300-400ml grietineles
morengus sulauzyti kasnio dydzio luzenomis i dubeni. grietinele isplakti mikseriu ir supilti ant morengu.avietes blenderiu sutrinti i tyre ir pilti ant grietineles.braskes supjaustyti ketvirciais ir pilti ant visko.dideliu saukstu viska keleta kartu PERVERSTI (neismaisyti!),serviruoti ir ...skanaus desertas 4 asmenims per akis,o dviems persivalgymas totalus,kas mums ir nutiko
QUOTE(Linsta @ 2010 02 22, 19:06)
Norejau paklausti jei i novos surio torta ideciau kokiu saldytu uogu ar nasugadinciau visko
Manau galima bandyti, tik ziurekit, kad nebutu vandeningos ir labai rugscios, nes gali nesustingti gerai.
Beje, paziurekite mano tinklapyje, gal tiks toks pats surio tortas tik dar su papildomu zele sluoksniu ir uogomis
http://aj-receptai.b...s-nekeptas.html
Galima naudoti ir kitas uogas, nebutinai vysnias
tikiuosi ilgai rodys
Aciu nova jau pabuvojau pas tave bloge ir nusiziurejau keleta receptu
QUOTE(Linsta @ 2010 02 22, 21:17)
Aciu nova jau pabuvojau pas tave bloge ir nusiziurejau keleta receptu
Kai ismeginsit ka nors, tai duokit zinia, ar patiko
Skaniausi sausainiai man šitiešitie. Paprasti, sveiki ir labai skanūs.
http://www.ipix.lt/desc/21875696/
http://www.ipix.lt/desc/21875696/
Ir dar atnešu vieną saldumyną.
Visai nieko buvo, tik gal sausokas.
http://www.ipix.lt/desc/16930057/
Dėjau juodojo miško biskvitus, gritetinėlė, juodasis šokoladas su grietinėle (1:1) ir migdolai. Labai paprasta.
Visai nieko buvo, tik gal sausokas.
http://www.ipix.lt/desc/16930057/
Dėjau juodojo miško biskvitus, gritetinėlė, juodasis šokoladas su grietinėle (1:1) ir migdolai. Labai paprasta.
Vakar kepiau labai skanias Mielines bandeles . Gavosi neapsakomai minkstutes ir purios!
1,5 a. š. sausų mielių
125 ml pieno
35 gr. sviesto
60 gr. cukraus
1 kiaušinis
380 gr. miltų
0,5 a. š. druskos
1 kiaušinis ir 1 v.š. pieno bandelėms aptepti
Mieles suberiame į pusę pieno (kambario temperatūros). Palaikome 5-10 min., kol ištirps. Į likusį pieną dedame sviestą, beriame cukrų ir pašildome ant viryklės ant nedidelės ugnies, kol ištirps sviestas ir cukrus. Atvėsiname iki kambario temperatūros, įmaišome išplaktą kiaušinį, supilame piene ištirpusias mieles, viską gerai išmaišome.
Miltus dubenyje sumaišome su druska, padarome viduryje duobutę ir supilame pieno mišinį. Maišome viską, kol gausime lipnią, elastingą tešlą. Tuomet stalą pabarstome miltais, išpilame ant jų tešlą, ir pridėdami po šaukštą miltų minkome, kol tešla taps minkšta, vientisa, nelimpanti prie rankų, bet ne per kieta (nepadauginkite miltų, nes bandelės bus per kietos). Pastatome šiltai apie 1 h, kol pakils dvigubai. Pakilusią tešla dar paminkome apie 5 min. Suformuojame kiaušinio dydžio bandeles. Dedame į skardą ant kepimo popieriaus ir palaikome, kol pakils dvigubai (apie 30 min.). Aš kildinau orkaitėje ijungus 50 C temperatūra apie 10-15 min. Tuomet bandeles aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu, ir kepam iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kol gražiai paruduos viršus). Iškepusias ir truputį atvėsusias pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Iš šios normos išėjo 14 bandelių.
1,5 a. š. sausų mielių
125 ml pieno
35 gr. sviesto
60 gr. cukraus
1 kiaušinis
380 gr. miltų
0,5 a. š. druskos
1 kiaušinis ir 1 v.š. pieno bandelėms aptepti
Mieles suberiame į pusę pieno (kambario temperatūros). Palaikome 5-10 min., kol ištirps. Į likusį pieną dedame sviestą, beriame cukrų ir pašildome ant viryklės ant nedidelės ugnies, kol ištirps sviestas ir cukrus. Atvėsiname iki kambario temperatūros, įmaišome išplaktą kiaušinį, supilame piene ištirpusias mieles, viską gerai išmaišome.
Miltus dubenyje sumaišome su druska, padarome viduryje duobutę ir supilame pieno mišinį. Maišome viską, kol gausime lipnią, elastingą tešlą. Tuomet stalą pabarstome miltais, išpilame ant jų tešlą, ir pridėdami po šaukštą miltų minkome, kol tešla taps minkšta, vientisa, nelimpanti prie rankų, bet ne per kieta (nepadauginkite miltų, nes bandelės bus per kietos). Pastatome šiltai apie 1 h, kol pakils dvigubai. Pakilusią tešla dar paminkome apie 5 min. Suformuojame kiaušinio dydžio bandeles. Dedame į skardą ant kepimo popieriaus ir palaikome, kol pakils dvigubai (apie 30 min.). Aš kildinau orkaitėje ijungus 50 C temperatūra apie 10-15 min. Tuomet bandeles aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu, ir kepam iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kol gražiai paruduos viršus). Iškepusias ir truputį atvėsusias pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Iš šios normos išėjo 14 bandelių.
QUOTE(Aruša @ 2010 02 23, 15:26)
Turkiški poncikai
nu labai skaniai iskepe jei netureciau prisikepus zagareliu, tai paprasyciau situ, kad atsnestumei
Ryziu pudingas pagal Beata
Labai skanus ir pigus pudingas
Reikes:
1 l pieno
4 v.s. cukraus
1 v.s. vanilinio cukraus
5-6 v.s. ryziu
Piena uzviriname, sudedame cukru ir vanilini cukru. Ismaisome, isjungiame ugni, sudedame ryzius ir uzdengiame dangciu. Paliekame pastoveti porai valandu. Tada ant pacios silpniausios ugnies verdame ryzius. Karts nuo karto pamaisome. Virti reikia apie valanda. Kai ryziai isverda, isjungiame ugni ir leidziam ryziams dar pastoveti pusvalandziui. Viskas, pudingas gatavas, belieka viska krauti i stiklines ir skanauti. Mes valgeme su braskemis
Labai skanus ir pigus pudingas
Reikes:
1 l pieno
4 v.s. cukraus
1 v.s. vanilinio cukraus
5-6 v.s. ryziu
Piena uzviriname, sudedame cukru ir vanilini cukru. Ismaisome, isjungiame ugni, sudedame ryzius ir uzdengiame dangciu. Paliekame pastoveti porai valandu. Tada ant pacios silpniausios ugnies verdame ryzius. Karts nuo karto pamaisome. Virti reikia apie valanda. Kai ryziai isverda, isjungiame ugni ir leidziam ryziams dar pastoveti pusvalandziui. Viskas, pudingas gatavas, belieka viska krauti i stiklines ir skanauti. Mes valgeme su braskemis