QUOTE(AGI @ 2012 03 28, 20:12)
Muminuk, kiek supratau, atvirų durų diena buvo verta dėmesio. Aš nesuspėjau sudalyvauti. Man ši mokykla taip pat visai patraukli pasirodė, tik kad susisiekimas labai jau prastas.Nuo autobuso sustojimo dar geras gabalėlis paėjėti. Tektų vežioti, o tai jau didelis trukdis normaliai dirbant...
AGI, mes vakar kaip tik su vaiku ėjome - gabaliukas ne per didžiausias, na, dešimt minučių maksimum. be to, rytais važiuoja vienuoliktas autobusas, grafikas suderintas su pamokų laiku - galima vieną stotelę pavažiuoti

daug vaikučių ir važiuoja. o paėjėti nėra blogai, vis judėjimas
iš tiesų toje atskirtyje ir pliusų galima įžvelgti - grynesnis oras, didesnė atskirtis nuo pagundų.
mokyklos teritorija aptverta.
klasės erdvios, moksleiviai sėdi vienviečiuose naujuose suoluose. mažiukai turi atskirą rūbinę. veikia prailginta grupė (iki 17 val.), kurią lankydami moksleiviai gali lankyti ir būrelius: chorą, kažkokius šokius,
futbolą, krepšinį, lyg dailę, etc. šokiai yra gal kokie modernūs ir tautiniai - tas mane nudžiugino, planuoju leisti, kadangi paskui universitete praverčia
mokyklos liemenes siuva Tometa - Draugystės g. 19. Pasiskambinau, pradinukų liemenė 65 litai.
galima eiti valgyti į valgyklą būnant toje prailgintoje grupėje, galima neštis sumuštinių ar maisto termosą, mokytoja arbatos išverda.
kaip berniukų mamą paperka ir stadionas - šiuolaikiškas, su futbolo aikšte, atitverta aikštele krepšiniui, bėgimo takeliai.
mažiukus - antrokus ar trečiokus - veža į baseiną Centre. pats baseinas nemokamai būdavo, kol eis mūsiškiai, gali ir pasikeisti - čia jau finansavimo visokios programos.
dar matau pliusą ir mokyklos mažume - galimas individualesnis priėjimas prie moksleivių, džaugsmų ir problemų.
taip pat mes galvojame rinktis nuo penktos klasės sustiprintą prancūzų, mokykla turi
Emile klasę. nors tikrai dalis tėvų rinksis rusų, bet tiek, kiek šiuolaikiniai vaikai išmoksta rusų kalbos, galima išmokyti ir namuose. o sustiprintas integruotas mokymas yra rimta