Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

gal kas gali padeti su vertimu blush2.gif

user posted image
Atsakyti
[quote=rogue,2011 02 08, 21:52]
gal kas gali padeti su vertimu blush2.gif

Jokia čia ne blush2.gif Net atvirkščiai, noras sužinot ko nežinai yra pagirtinas...
...raštu 4.5numerio virbalais, tolygiai paskirsčius pridėti 14 akių 1-oje eilėje. Toliau tolygiai pridėti 2 kartus po 13 akių kiekvienoje kas 12 eilėje. Gausime 82/86/90/94 akis. 16 centimetrų aukštyje kiekvienoje 24 eilėje nuleisti 2 kartus po 7 akis jei buvo 82 akys, 2*6 jei buvo 86, 2*5 jei buvo 90 ir 2*4 jei buvo 94. Lieka 68/74/80/86akys. 48cm aukštyje iš abiejų pusių daryti rankovės nulaidymą. 82 akių pradiniam variantui- 1kartą 3 akys, už 4eilių 1 kartą 1akis, kiekvienoje kas antroje eilėje 18 kartų kart 1 akis ir vieną kartą 3 akys. 86 akių pradiniam variantui- kiekvienoje kas antroje eilėje 1*3, 1*2, 18*1, 1*2, 1*3, 90 akių pradiniam variantui- kiekvienoje kas antroje eilėje 1*3, 3*2, 15*1, 2*2, 1*3, 94 akių pradiniam variantui-kiekvienoje kas antroje eilėje 1*3, 4*2, 12*1, 4*2 ir 1*3. Likusias 18 akių nuleisti kartu...
Na va. Ir aš mintyse numezgiau rankovę kuri platinasi ne pridedant akis rankovės šonuose, o jas tolygiai paskirstant visoje eilėje...
Jei dar kas neaišku- prašom klaust...
Atsakyti
QUOTE(Eledita @ 2011 02 08, 22:29)
16 centimetrų aukštyje kiekvienoje 24 eilėje nuleisti  2*6 jei buvo 86

cia taip gaunasi kad vienoje eileje t.y.24 eleje turiu nuleisti 6 akis ir paskui vel po 24 eiliu vel 6 akis? blush2.gif kazkaip idomiai
Atsakyti
QUOTE(rogue @ 2011 02 08, 22:39)
cia taip gaunasi kad vienoje eileje t.y.24 eleje turiu nuleisti 6 akis ir paskui vel po 24 eiliu vel 6 akis?  blush2.gif  kazkaip idomiai

Aš suprantu taip. Numezgus 16 centimetrų nuimti 6 akis, o po tų 24 eilių vėl 6. Nes akių skaičius tai juk mažėja- ten kur buvo 86 juk po tų 2*6 nuleidimų lieka 74 akys.
Pagal mane ta rankovė prie riešo iškart išplatėja uždėjus 14 akių, paskui dar porą kartų platėja po 13 akių. O už tų 16cm ji pirmą ir paskui antrą kartą už tų 24 eilių siaurinama ir mezgasi siauresnė iki pažasties. Na tiesiog čia gaunasi tokia kaip ir pūslė...
Tikiuosi atkreipei dėmesį, kad akys uždedamos ar nuimamos jas tolygiai paskirstant per visą rankovės plotį. Ir tik jau nuo pažasties nuėmimai daromi iš šonų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eledita: 08 vasario 2011 - 23:01
QUOTE(Eledita @ 2011 02 08, 23:00)
Aš suprantu taip. Numezgus 16 centimetrų nuimti 6 akis, o po tų 24 eilių vėl 6. Nes akių skaičius tai juk mažėja- ten kur buvo 86 juk po tų 2*6 nuleidimų lieka 74 akys.
Pagal mane ta rankovė prie riešo iškart išplatėja uždėjus 14 akių, paskui dar porą kartų platėja po 13 akių. O už tų 16cm ji pirmą ir paskui antrą kartą už tų 24 eilių siaurinama ir mezgasi siauresnė iki pažasties. Na tiesiog čia gaunasi tokia kaip ir pūslė...
Tikiuosi atkreipei dėmesį, kad akys uždedamos ar nuimamos jas tolygiai paskirstant per visą rankovės plotį. Ir tik jau nuo pažasties nuėmimai daromi iš šonų...

nu pastebejau kad viskas daroma per visos rankoves ploti blush2.gif kai su rusu kalba nei kiek nedraugauju tai sunku suprasti blush2.gif nu jau pradedu isivaizduoti kaip jin cia atrodys biggrin.gif

gal jums butu nesunku dar isversti kaip daromos sagos ir apvada blush2.gif
Atsakyti
gal jums butu nesunku dar isversti kaip daromos sagos ir apvada blush2.gif
[/quote]

Bandykim. Nors aš irgi su rusų kalbos nenaudoju nuo mokyklos laikų. O tai buvo taip senai... sad.gif
Ir nereikia Jums. Man labiau patinka Tu smile.gif
Atsakyti
as bandau vis per google verteja verstis, bet kuo toliau mezgu, tuo labiau jis man neisvercia schemu, vis sudetingiau parasyta

user posted image
Atsakyti
[quote=rogue,2011 02 08, 23:11]
as bandau vis per google verteja verstis, bet kuo toliau mezgu, tuo labiau jis man neisvercia schemu, vis sudetingiau parasyta

Tikriausiai ir gaminiai sudėtingėja ne tik schemos smile.gif
Tekstuką pasižadu išverst ryt vakare. Nes šįvakar dar ir pati noriu pamegzti...
Labos nakties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eledita @ 2011 02 08, 23:17)
Tikriausiai ir gaminiai sudėtingėja ne tik schemos smile.gif
Tekstuką pasižadu išverst ryt vakare. Nes šįvakar dar ir pati noriu pamegzti...
Labos nakties  smile.gif

busiu labai dekiga 4u.gif pats gaminys is pirmo zvilgsnio neatrodo sunkus blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rogue: 08 vasario 2011 - 23:20
[quote=rogue,2011 02 08, 23:20]
busiu labai dekiga 4u.gif pats gaminys is pirmo zvilgsnio neatrodo sunkus blush2.gif
Koks simpatukas...
O iš kokių siūlų bus mezgamas?
Atsakyti
QUOTE(Eledita @ 2011 02 08, 23:25)
Koks simpatukas...
O iš kokių siūlų bus mezgamas?

mezgu is 50% vilna, 50% akrilas Alize siulais biggrin.gif tokie plonuciai

pagal schema reikejo 70%angoros, 30% vilnos siulu
Atsakyti
Ar teko kam megzti iš storų siūlų, kur reikalingi Nr. 10-12 virbalai?
Kokie pastebėjimai? Ar verta prasidėti?
Kiek maždaug reiktų nedideliam megztukui? Su raštu, kiek suprantu, eksperimentuot neverta, gal geriausiai atrodys lygus mezgimas?
Atsakyti