Mano ūgis 178cm ir esu draugavusi tiek su žymiai aukštesniu, tiek su maždaug mano ūgio vaikinu. Turėjau simpatiją už mane gal apie 10cm žemesnį, bet man jis laaabai patiko kaip žmogus, kaip vyras, ypač jo būdas, charakteris, vidinė ramybė, charizma

Pamenu, kai eidavom pasivaikščiot paplūdimiu ir kreivai ar pašiepiančiai mus nužiūrinėdavo

Bet man tas mažiausiai rūpėjo ir buvo nė motais - manau, kaip ir jam

Būtų buvusios galimybės, neskirtų kelių tūkstančių km atstumas, manau, kad būčiau ėmus ir nepaleidus jo

, nes per jau nemažai metų tai vienas iš retų atvejų, kai vyras man iškart labai patiko ir būtent toks, koks yra, nors iš išvaizdos nepasakytum, kad koks gražuolis ar atkreipiantis dėmesį (bent jau išoriškai, bet skleidžia jis tokią gerą charizmą aplink save, ką turbūt ne kiekvienas jaučia ir supranta

- čia iš mūsų pokalbio su mama).
Peržvelgiau temą ir daug kas sako, kad negalėtų niekaip draugauti su žemesniu už save, nes nori jaustis moteriškos, mažesnės, lieknesnės, saugios. Taip, fiziliogija visgi svarbu. Tas jau užkoduota mūmyse. Aš irgi anksčiau savą vyrą įsivaizdavau tik aukštesnį, nes mane visad aukšti žmonės supo - tiek tėtis, brolis, draugai, simpatijos, netgi draugės mano irgi visad buvo aukšto ūgio palyginus ir visad pačios tik auštesnių už save dairydavosi. Net negalėjau kitaip ir pagalvoti, jog galėčiau atkreipti dėmesį į už save žemesnį ir į įsivaizduoti savo partneriu

Net svarstymų tokia tema nebuvo

Bet va teko susipažinti su tuo simpatija, su kuriuo man nuo pirmos minutės labai patiko bendrauti, buvo milžiniška trauka. Tokie dalykai kaip ūgis, svoris net neegzistavo man tuo metu galvoj būnant kartu su juo

Dabar va tik susimąsčiau jau kiek laiko praėjus

Kitas vaikinas, kuris buvo maždaug mano ūgio, irgi patraukė savo didžiuliu dėmesiu rūpesčiu, kad buvo geras ir išskirtinis žmogus, turintis aukštas vertybes (nors ir išsiskyrėm (dėl mano kaltės..), bet jaučiu, kad po šitos draugystės nutrūkimo daug mąsčiusi nemažai svarbių dalykų supratau ir išmokau (kaip vienas ir dėl vyro ūgio - pernelyg didelio išorinių dalyko sureikšminimo

), gal net kažkuo geresniu, brandesniu žmogumi tam tikra prasme jaučiuosi pabuvusi tokiame "pavėsyje"

).
Turbūt dalykas tas, kai žmogus kažkuo netinka, netraukia, matai minusų bendravime ar vidinėse savybėse, tada ir fiziniai duomenys ima kliūti (mintyse pradedi galvot, kad gal būtų geriau koks arčiau standarto

). Galvoju, kad tokius išorinius dalykus ypač "fiksuoja" žmonės, kurie nėra savimi patenkinti vienaip ar kitaip, gal turi kokių kompleksiukų ir pagal visuomenės nuomonę išvaizdus partneris šalia, kartu "pakeltų" ir jų kartelę

O "prastenio" nenorėtų, nes tada patys jaustųsi "tik tiek" verti kitų akyse

Bet jei ta kartelė savo vietoj, vertini save tinkamai, pasitiki savim, tai tokių dalykų pernelyg nesureikšmini, nesuki galvos, ką kas pamanys, o žiūri, kaip tau pačiam geriau ir ko pats nori

Žinoma, prie tokių standartiškų vertinimo kriterijų susiformavimo dar ir masinės informavimo priemonės prisideda, kuriančios gražaus, aukšto, liekno, patrauklaus žmogaus kultą

Neslėpsiu, aš irgi kartais jaučiuosi to įkaite

Tik vat dažnai būna taip, kad ta patraukli fizinė pakuotė slepia ir nevisai gerą, sugadintą žmogaus vidų

Pastebėjau, kad paprastesni vaikinai būna geresnio būdo, labiau stengiasi, rūpinasi, netgi yra mažiau kompleksuoti ir paviršutiniški.
Tai vat mąstau, kad iš tokių kompleksų kaip žemesnis vyras iš esmės jau išaugau ir tokių paviršutiniškų dalykų taip stipriai nesureikšminu

Aišku, gal ir norėtųsi aukštesnio, išvaizdesnio, išoriškai vyriškesnio vyro vien tam, kad vaikai dailūs gautųsi (šitokios minties dar kol kas neišplėšiau sau iš galvos)