Įkraunama...
Įkraunama...

"Creme de la Creme", 2 tema

Kuminas ir kmynas ne tas pats augalas. Daug kas juos maišo, nes pirmasis nėra populiarus mūsų virtuvėje. Čia gan išsamiai apie juos aprašyta: kmynas ir kuminas
Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2010 04 02, 22:22)
Tai kad kuminas ir kmynas - du skirtingi dalykai  mirksiukas.gif

Aš kaip tik pagooglinau dabar, skaitinėju apie tai. O taip kaip visgi išeitų (na to tikrojo kumyno kaip prieskonio nepažįstu, azijietiškose virtuvėse nesilankau) - Aziyade visgi kuminas įeina į sudėtį?
Pamačiau mat fragranticoje caraway ir įsivaizdavau, kad mūsiškis kmynas ten blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 02, 22:27)
Kuminas ir kmynas ne tas pats augalas. Daug kas juos maišo, nes pirmasis nėra populiarus mūsų virtuvėje. Čia gan išsamiai apie juos aprašyta: kmynas ir kuminas

Iki šiol tikrai nežinojau, kad jie skiriasi blush2.gif
Atsakyti
Pagal kvapą sprendžiu, kad būtent kuminas. Man visgi panašiau į jį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 02, 22:29)
Pagal kvapą sprendžiu, kad būtent kuminas. Man visgi panašiau į jį  g.gif

Įdomu, kaip iš tiesų, lauksim BlackDee paaiškinimo.
Beje, pati spėju, kad kuminas visgi įeina (nors jo ir neuosčiusi realybėje), nes kvepalai tai labai artimi su Rytais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 02 balandžio 2010 - 22:32
Aha, įdomu. Gali būti juk, kad mane nosis apgauna.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 02, 22:36)
Aha, įdomu. Gali būti juk, kad mane nosis apgauna.

Net jei tai būtų ir paprastasis kmynas, man jis nėra ryškūs, neišsiskyrė iš prieskonių visumos. Bent toks pirmasis įspūdis.

O tas kuminas kaip prieskonis turbūt švelnesnio kvapo nei lietuviškas kmynas?
Atsakyti
Kvapas ir skonis jų abiejų nėra panašus. Kumino kvapas aštresnis (nors šviežių kmynų kvapas irgi aštrus), specifinis. Nesugalvoju staigiai su kuo būtų galima kumino kvapą palyginti.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 02, 22:48)
Kvapas ir skonis jų abiejų nėra panašus. Kumino kvapas aštresnis (nors šviežių kmynų kvapas irgi aštrus), specifinis. Nesugalvoju staigiai su kuo būtų galima kumino kvapą palyginti.

Paskaitinėjau dabar, kad kuminas aštresnis. Bet rašo, kad lietuv. kmynas naudojamas tik Pabaltijo šalyse, Vokietijoje ir Rusijoje (čia guglėj radau). Tai išeitų, logiškai mąstant , kad kmynų rytietiškuose kvepaluose kaip ir neturėtų būti apskritai g.gif , tik kumynai.

Bet labai lauksiu parfumerijos žinovių paaiškinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 02 balandžio 2010 - 22:55
QUOTE(Ingėnas @ 2010 04 02, 23:29)
Aš kaip tik pagooglinau dabar, skaitinėju apie tai. O taip kaip visgi išeitų (na to tikrojo kumyno kaip prieskonio nepažįstu,  azijietiškose virtuvėse nesilankau) - Aziyade visgi kuminas įeina į sudėtį?
Pamačiau mat fragranticoje caraway ir įsivaizdavau, kad mūsiškis kmynas ten blush2.gif

Taip, į Aziyade įeina kuminas. Ir dar kartą įsitikinu, kad fragranticoje niekada nereikia tikrinti natų, nes ten nesąmonių prirašyta doh.gif Jie patys kažkodėl suinterpretavo, kad į Aizyade įeina kmynai ir išvertė į anglų k. "caraway"... Ten įeina cumin - kuminas (pas mus parduotvėse galima rasti šių prieskonių). (fragranticoje nepatariu tikrinti natų, geriau osmoz'e arba luckyscent'e)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDee: 03 balandžio 2010 - 09:37
QUOTE(BlackDee @ 2010 04 03, 09:36)
Taip, į Aziyade įeina kuminas. Ir dar kartą įsitikinu, kad fragranticoje niekada nereikia tikrinti natų, nes ten nesąmonių prirašyta  doh.gif Jie patys kažkodėl suinterpretavo, kad į Aizyade įeina kmynai ir išvertė į anglų k. "caraway"... Ten įeina cumin - kuminas (pas mus parduotvėse galima rasti šių prieskonių). (fragranticoje nepatariu tikrinti natų, geriau osmoz'e arba luckyscent'e)

Ačiū iš išaiškinimą 4u.gif
Dabar žinosim mirksiukas.gif
Atsakyti
Susipazinau ir as su naujaisiais ax.gif Labai ryskiai visus kazkas vienija, tik nenusimanau, kas unsure.gif Idomus tas ju specifiskumas, bet ne mano kvapas blush2.gif
Atsakyti
o as noriu paklausti, "matavausi" lupu blizgesi, patiko, tik kainu tai nebuvo prie ju, o konsultante aptarnavo pirkeja, tai nepaklausiau - kiek kainuoja?
Atsakyti